Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σούλτς: Η απόφαση για εκταμίευση της δόσης πρέπει να ληφθεί άμεσα

Την πεποίθησή του ότι η απόφαση για την αποδέσμευση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα πρέπει να ληφθεί μέσα στις επόμενες ημέρες δεδομένου ότι πρόσφατα η ελληνική βουλή ψήφισε το πακέτο μέτρων και τον Προϋπολογισμό, εξέφρασε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ «Συμβαίνει Τώρα».

Παράλληλα σημείωσε ότι εφόσον δεν βρεθεί άλλος τρόπος για την επίλυση της κρίσης, τότε πρέπει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να αναλάβει δράση. Ο κ. Σούλτς τόνισε πως η λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας μπορεί να έρθει μόνο μέσω της ανάπτυξης κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που θίγονται άμεσα από την πιστωτική κρίση, προκειμένου να κάνουν επενδύσεις και να προσφέρουν θέσεις εργασίας. «Ένα πρόγραμμα για στήριξη των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι ένα από τα σημαντικότερα βήματα που πρέπει τώρα να κάνουμε», τόνισε.

Σχετικά με το πως μπορεί να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος σημείωσε πως πρέπει να επιτευχθεί μια συμφωνία για χαμηλά επιτόκια κάτι που θεωρεί πιθανό και πως η διέξοδος από την κρίση είναι η ανόρθωση της οικονομίας. «Δεν θα λύσουμε ποτέ το πρόβλημα της Ελλάδας εάν συζητάμε μόνο για περικοπές και το επόμενο πακέτο βοήθειας, χρειαζόμαστε επενδύσεις στη χώρα και για αυτό θέλουμε ένα φιλόδοξο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό» είπε και πρόσθεσε πως είναι αναγκαία και η εμπέδωση της εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα.

«Πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη ότι η ΕΕ θα παραμείνει ενωμένη και δεν θα επιτρέψει σε ένα μέλος της ευρωζώνης να πηγαίνει πάντα προς τα πίσω», είπε χαρακτηριστικά. «Εάν δεν υπάρξουν ευρωομόλογα ή εξαγορά ομολόγων ή τραπεζική άδεια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης ώστε να δώσει σε χώρες όπως η Ελλάδα ομόλογα με χαμηλότερες ρήτρες, τότε η ΕΚΤ πρέπει να αναλάβει δράση» είπε χαρακτηριστικά.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]