Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκτακτη συνεδρίαση της Bilderberg στη Ρώμη


Ένα 48ωρο συναντήσεων και συζητήσεων θα έχουν σημαίνοντες Ιταλοί πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες, μέλη της «Λέσχης Μπίλντερμπεργκ», αναφέρει σήμερα ο ιταλικός Τύπος.

Η Λέσχη, η οποία δημιουργήθηκε το 1954, συνέρχεται συνήθως μια φορά το χρόνο, για την ανάλυση της διεθνούς οικονομικής συγκυρίας. Χθες βράδυ η εταιρεία Telecom Italia οργάνωσε βραδιά προς τιμήν του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι στην κεντρική αίθουσα του αρχαιολογικού μουσείου του Καπιτωλίου.

Σήμερα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο, διεξάγεται μια «σούπερ-συνεδρίαση» στο πολυτελές ξενοδοχείο De Russie, στο κέντρο της Ρώμης. Στόχος της συνάντησης είναι να γίνει μια βαθιά ανάλυση της διεθνούς και ευρωπαϊκής οικονομικής κατάστασης και να εξεταστούν πιθανές λύσεις.

Στην συνάντηση αυτή, η οποία θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, συμμετέχουν γνωστά ονόματα του ιταλικού επιχειρηματικού χώρου, ανώτατα στελέχη τραπεζών και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι. Συνολικά, πρόκειται για περίπου 70 πρόσωπα (άλλη πηγή αναφέρει 80 μέλη).

Στο χθεσινό δείπνο --προσθέτει η Ιλ Μεσατζέρο-- συμμετείχε ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας Ινιάτσιο Βίσκο, (φωτό), αλλά και σχεδόν οι μισοί υπουργοί της κυβέρνησης Μόντι. Κύριο θέμα της σημερινής συνάντησης, είναι «η εμβάθυνση των θεματικών που σχετίζονται με την ανάπτυξη και με την δύσκολη τρέχουσα οικονομική κατάσταση».

«Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Δεν είμαστε μέλη της παλιάς ιταλικής μασονίας. Πρόκειται απλώς για μια συνεδρίαση στην οποία κάποια πρόσωπα που έχουν επιρροή στον χώρο της οικονομίας ανταλλάσσουν απόψεις και αναπτύσσουν διάλογο μέσα σε κλίμα απόλυτης ελευθερίας. Για αυτό το λόγο οι συναντήσεις γίνονται κεκλεισμένων των θυρών», είπε στην εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο ένα μέλος της Λέσχης.


Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας βρίσκεται στην πυρά σε πολλά μέτωπα στην επέτειο του διορισμού του. Η εντολή του να κυβερνήσει με μια τεχνοκρατική κυβέρνηση και να επιβάλει αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας έχει χάσει την υποστήριξη. Ο Γολγοθάς είναι στο δρόμο του.

Τα ειδησεογραφικά μέσα στην Ιταλία αναφέρουν ότι η λέσχη Bilderberg [βλ. κατάλογο των μελών] έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση στη Ρώμη για να συζητήσουν το ξεδίπλωμα της Ευρωκρίσης και πώς να σώσουν την απεσταλμένη απο την Τριμερή Επιτροπή μαριονέτα τους στην Ιταλία Mario Monti. Ο Monti αντιμετωπίζει νέες πίεσεις μπροστά στις εκλογές που έρχονται τον Απρίλιο, οι οποίες εκλογές πολλοί λένε ότι μπορεί να μην οδηγήσουν σε μια σαφή πλειοψηφία διακυβέρνησης.

Αξιωματούχοι του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και λοιποί προσκεκλημένοι, φέρεται να μείνουν στο Ξενοδοχείο de Russie κοντά στην Piazza del Popolo της Ρώμης. Πολλά ιταλικά στοιχεία της πολιτικής και των οικονομικών θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες παρόντες. Η τύχη της Ελλάδας και το μέλλον της Ιταλίας λέγεται ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή της ημερήσιας διάταξης.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]