Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κλοπή μυστήριο με στοιχεία - σοκ της Siemens!

Γράφει ο Στέφανος Χίος

Kλοπή μυστήριο έντεκα μέρες πριν από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 -η οποία επιδέχεται πολλές ερμηνείες- στο αυτοκίνητο του διευθυντή μηχανογράφησης της αμαρτωλής εταιρίας Siemens, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί στις ταραχώδεις εξελίξεις επί των ημερών του κάποτε ισχυρού αφεντικού του γερμανικού κολοσσού στην Ελλάδα Μιχάλη Χριστοφοράκου, αποκαλύπτει η «δημοκρατία». Οι άγνωστοι και ασύλληπτοι δράστες άρπαξαν μέσα από το αυτοκίνητο του στελέχους της γερμανικής εταιρίας ένα λάπτοπ, κατά διαβολική σύμπτωση πανομοιότυπο με εκείνο που είχαν παραδώσει στο Μόναχο ως δώρο, στις 23 Φεβρουαρίου 2005, στην τότε δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και ο Κλάους Κλάινφελντ. Το θύμα της ληστρικής επίθεσης (κατά δεύτερη σατανική σύμπτωση) είναι ο Σπύρος Κλάδης, πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του κάποτε κραταιού Χριστοφοράκου και δεξί χέρι του σημερινού προέδρου Πάνου Ξυνή. Για τον κ. Κλάδη πριν από μερικούς μήνες είχαν γίνει περίεργα και ασαφή σχόλια (μάλλον από συναδέλφους του μέσα στη Siemens) ότι «κατόπιν εντολών της νέας διοίκησης κατέβασε τον σκληρό δίσκο του Χριστοφοράκου με όλα τα προσωπικά δεδομένα, παρότι υπήρχε έγγραφη απαγόρευση».

Ολα τα παραπάνω μαζί με το γεγονός ότι ο διευθυντής μηχανογράφησης είχε κληθεί να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής την επίμαχη περίοδο που η Ελλάδα κλυδωνιζόταν με το σκάνδαλο των μετασεισμών της εξαγοράς του μισού πολιτικού κόσμου της χώρας, συσκοτίζουν το περιστατικό, που μόνον τυχαίο δεν είναι.

Σύμφωνα με το δελτίο συμβάντων του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, στις 6 Ιουνίου 2012 (11 μέρες πριν από τις εκλογές) προσήλθε στην αστυνομική υπηρεσία ο Σπύρος Κλάδης και κατέθεσε ότι την προηγούμενη βραδιά, μεταξύ 20.00 έως 22.00, άγνωστοι έσπασαν το τζάμι της πίσω δεξιάς πόρτας του αυτοκινήτου του (μάρκας PASSAT), έριξαν το πίσω κάθισμα και άρπαξαν ένα σακβουαγιάζ. Μέσα στον μαύρο σάκο υπήρχαν ένα λάπτοπ Fujitsu Siemens αξίας 1.000 ευρώ, μια συσκευή Tablet μάρκας Samsung αξίας 600 ευρώ (ηλεκτρονικός υπολογιστής τελευταίας τεχνολογίας, παρόμοιος με το γνωστό i-pad), κάρτες μνήμης και διάφορα αξεσουάρ των συσκευών.

Η κλοπή έγινε επί της οδού Δημοκρίτου, απέναντι από το super market CARREFOUR, κάθετου δρόμου στην οδό Αγησιλάου, δίπλα από το Γερμανικό Σχολείο και σε απόσταση αναπνοής από το μέγαρο Blue Land όπου στεγάζεται η Siemens.

Το θέμα βέβαια δεν είναι η αξία των κλαπέντων ηλεκτρονικών υπολογιστών αλλά το περιεχόμενό τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις συσκευές αποθήκευσης δεδομένων του διευθυντή μηχανογράφησης της Siemens υπήρχαν πολύτιμα ηλεκτρονικά αρχεία της εταιρίας, «χάρτες» δεδομένων, απόρρητα στοιχεία, που κάποιοι πιθανολογούν ότι περιλάμβαναν κωδικούς χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών του προσωπικού αλλά και διευθυντικών στελεχών, απόρρητα e-mails και ηλεκτρονική αλληλογραφία εργαζομένων καθώς και καταστάσεις που αφορούσαν τη λειτουργική και οργανωτική δομή του θυγατρικού παραρτήματος του γερμανικού κολοσσού στην Ελλάδα.

Ως σήμερα, κατά πληροφορίες, δεν έχει προκύψει καμία πρόοδος στην ανεύρεση των δραστών. 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]