Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ΤτΕ ανέθεσε σε διεθνή οίκο την πρόταση λύσεων για τις τράπεζες


Σε διεθνή οίκο αναθέτει η Τράπεζα της Ελλάδος να αποτιμήσει και να προτείνει εναλλακτικές λύσεις βελτίωσης του ενεργητικού των τραπεζών. Η έκθεση θα είναι προπομπός εξελίξεων, καθώς όσες αποτύχουν στην διαδικασία θα κρίνονται μη βιώσιμες.

Με βάση πληροφορίες η έκθεση αυτή θα είναι έτοιμη έως τα τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου του 2013. Με βάση τον σχεδιασμό, ο διεθνής οίκος θα εκπονήσει μια έκθεση αξιολόγησης σχετικά με τις πολιτικές και τις διαδικασίες που απαιτούνται για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική διαχείριση του ενεργητικού των τραπεζών και παράλληλα σχέδια για το πώς θα υπάρξει ανάκαμψη. Η έκθεση θα προσδιορίσει τις περιοχές που θα μπορούσε να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση, θα μεγιστοποιήσει την προσπάθεια βελτίωσης των δανείων και θα βοηθήσει στη μείωση του κόστους εξυγίανσης των τραπεζών.

Ωστόσο η έκθεση αυτή μπορεί να θεωρηθεί προπομπός καθώς θα συνδυαστεί με τις δυνατότητες των μη συστημικών τραπεζών να συγκεντρώσουν ιδιωτικά κεφάλαια έως τα τέλη Απριλίου του 2013.

Όσες τράπεζες ενισχύσουν τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας αποτελεσματικά και με ιδιωτικά κεφάλαια θα καταστούν βιώσιμες και θα συνεχίσουν να έχουν ενεργό ρόλο. Όσες αποτύχουν στην διαδικασία συγκέντρωσης κεφαλαίων ή θα πωληθούν σε συστημικές τράπεζες ή θα σπάσουν σε «καλές» και «κακές» τράπεζες.

Η έκθεση του διεθνούς οίκου θα αποδείξει ποια τράπεζα και υπό ποιους όρους μπορεί να επιβιώσει και ποια όχι. 

Πηγή: Banking News
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]