Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αν ο λαός δεν αλλάξει μόνος του το Σύνταγμα, δεν υπάρχει σωτηρία

Πριν από λίγο και ενώ η σχετική απόφαση αναμενόταν την Παρασκευή, το τριμελές συμβούλιο του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό το αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, και αναστέλλει την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία είχε απαγορεύσει στη ΔΕΗ να εισπράττει το ειδικό τέλος ακινήτων. Υπενθυμίζουμε ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο είχε κρίνει ότι και το ίδιο το χαράτσι είναι αντισυνταγματικό. 

Επομένως τώρα η ΔΕΗ και με την απόφαση της Ανώτατης Δικαιοσύνης μπορεί πλέον ελεύθερα να κόβει το ρεύμα των πολιτών καταχείμωνα προκειμένου να εισπραχθούν τα χρήματα για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές.
 
Αυτό το μπάχαλο που επικρατεί στο ελληνικό δίκαιο, με την συνταγματικότητα ή μη των νόμων θα πρέπει αμέσως να εκλείψει. Δεν μπορούμε πια να προχωρήσουμε άλλο έτσι. Είναι θέμα ζωτικής σημασίας.

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί και να αποδεσμευτεί η Δικαιοσύνη από τη βούληση του εκάστοτε πρωθυπουργού και αφετέρου θα πρέπει άμεσα να θεσπιστεί Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από κληρωτούς δικαστές στο οποίο θα συμμετέχουν δικαστές, καθηγητές της Νομικής και δικηγόροι.

Επειδή το σάπιο πολιτικό σύστημα δεν πρόκειται να κάνει ποτέ αυτές τις ζωτικές για το έθνος των Ελλήνων αλλαγές, που ισχύουν σε όλα τα πολιτισμένα κράτη, θα πρέπει μόνος του ο λαός να επιβάλει δημοκρατικά την αλλαγή του Συντάγματος, αντικαθιστώντας το με ένα άλλο που θα έχει φτιάξει ο ίδιος ο λαός.

Αν δεν το καταλάβουμε αυτό, αν δεν γίνει αυτό, δεν υπάρχει σωτηρία, δεν υπάρχει μέλλον για κανέναν μας που είναι έξω από το σύστημα. 

Πέτρος Χασάπης
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]