Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόοδο στο Κυπριακό και μάλιστα σύντομα αναμένει ο Τούρκος πρέσβης στην Ελλάδα


Την αισιοδοξία του ότι πολύ σύντομα μπορεί να υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό και ότι Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρος θα αποτελέσουν ένα ισχυρό περιφερειακό κόμβο στη Μεσόγειο, εξέφρασε απόψε, στη Θεσσαλονίκη, ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα και επί τεσσεράμιση χρόνια διαπραγματευτής για το Κυπριακό, Κερίμ Ουράς, μιλώντας σε εκδήλωση για το διμερές εμπόριο και τον επιχειρηματικό διάλογο μεταξύ των δύο χωρών.

"Το όραμα μας είναι να αναπτύξουμε τις οικονομικές σχέσεις και να υπερβούμε τα πολιτικά προβλήματα", κατέληξε.

Νέα έκκληση Έρογλου για άρση του εμπάργκο προς τους Τουρκοκύπριους 

Να άρουν το εμπάργκο, ιδιαίτερα στον τομέα των μεταφορών, ζήτησε από τις μουσουλμανικές χώρες ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κάλεσε ακόμα την Τουρκία να ασκήσει την επιρροή της σε αυτές τις χώρες. «Δυστυχώς», φέρεται να δήλωσε μιλώντας προς τους δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, «δεν είναι μόνο οι χώρες της ΕΕ οι οποίες εφαρμόζουν εμπάργκο αλλά και οι μουσουλμανικές χώρες».

Ο Έρογλου υπενθύμισε ότι στο παρελθόν το Ιράν και το Αζερμπαϊτζάν προσπάθησαν να εγκαινιάσουν απευθείας πτήσεις στο βόρειο τμήμα της Κύπρου αλλά εμποδίστηκαν από την πίεση των Ελληνοκυπρίων. Ο Έρογλου σημείωσε ότι η αποδοχή της λεγόμενης Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) ως παρατηρητή στην Οργάνωση Ισλαμικής Διάσκεψης έγινε δυνατή χάρη στην πίεση που άσκησε η Άγκυρα.


Πηγές: Banking News 1
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]