Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τράπεζα της Ελλάδος ή ο EFSF λέει ψέματα;

Του Πόρτα Πόρτα
ΤτΕ: Στα 75 δισ. ευρώ ο δανεισμός της χώρας από τον Μηχανισμό Στήριξης στο 7μηνο
Στα 75,6 δισ. ευρώ ανήλθαν στο τέλος Ιουλίου τα κεφάλαια που έχει δανειστεί η χώρα μας από τον Μηχανισμό Στήριξης (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και EE) από την αρχή του 2012.

Από το πόσο αυτό, τα περίπου 31 δισ. ευρώ διατέθηκαν από τους δανειστές μας για τη χρηματοδότηση του προγράμματος ανταλλαγής των ομολόγων (psi). Έτσι αθροιστικά οι δόσεις που έχει χορηγήσει η τρόικα στη χώρα από το 2010 και εντεύθεν, φθάνουν τα 144,5 δισ. ευρώ. Τούτο προκύπτει από τα στοιχεία του Ισοζυγίου Εξωτερικών Συναλλαγών που δημοσιοποίησε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος. 
Ο EFSF λέει ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι έχουμε δανειστεί 107,9δισ ευρώ μέχρι και Ιούνιο 2011 !
- Εάν έχουμε δανειστεί 75,6δισ ( ΤτΕ ) πώς βγήκε το PSI του οποίου η δανειακή σύμβαση 15 Μαρτίου 2012 Ν 4060 προέβλεπε 109,1 δισ.;
Τους κλέψαμε; Μας έκαναν δώρο 33,5 δισ; Ο EFSF λέει 107,9δισ.. και έχει δίκιο!!!
“…but in any event not exceeding EUR 109,100,000,000 provided that each such increase is approved by the EWG and is confirmed in a letter from the EWG Chairman to EFSF) (the “Aggregate Financial Assistance Amount”).
- Γιατί η ΤτΕ αναφέρει ότι ” 31 δισ. ευρώ διατέθηκαν από τους δανειστές μας για τη χρηματοδότηση του προγράμματος ανταλλαγής των ομολόγων (psi)” ενώ βάσει Ν 4060 δανειακής προβλέπονται 30 δισ. ευρώ; Παίζουμε με τα δισ;
“…a financial assistance facility agreement of up to EUR 30,000,000,000 in order to permit Greece to finance, in part, the Voluntary Liability Management Transaction (thε PSI LM Facility”);
- Εάν η σούμα ΤτΕ 144.5 δισ. δάνεια από 2010 είναι ορθή, αφαιρούμε τα αυθαίρετα 75.6 δισ. μένουν 68,9 δισ. από Δανειακή Ι/Παπακων/νου 110δισ… Μα έχουμε εισπράξει 85 δισ. από  τα 110 της δανειακής!!!
Παίζουμε με τα νούμερα;
Εδώ έχω και μια ΒΑΣΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο τόκος υπολογίζεται στα 110 δισ. ή σε όσα έχουν εκταμιευθεί;
Προς ενημέρωση όλων, έχω κάνει την ερώτηση ”Βάσει ποιάς Δανειακής Σύμβασης θα δανειστούμε τα 31.5-38 δισ. “δόση” λάστιχο, με ημερομημία εκταμίευσης λάστιχο” σε πάρα πολλούς γνωστούς δημοσιογράφους, Πολιτικούς, Οικονομολόγους κλπ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑ. Πολλοί δε χλεύασαν την ερώτηση, μέχρι να πουν ότι έχω δίκιο (λίγο αργότερα).
ΤΕΛΙΚΑ σ' αυτόν τον τόπο, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ, ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ (ΘΕΣΜΙΚΟΙ) να πάει να κάνει απεργία πείνας εντός τς Βουλής ή στο  Υπ. Οικονομικών, για να πάρει τις Συμβάσεις στα χέρια και να τις δώσει στον Λαό; Άλλη λύση δεν βλέπω.
Όταν φτάνει σε σημείο η ΤτΞ να δίνει νούμερα τα οποία είναι διαφορετικά του Δανειστή (σε επίσημα έγγραφα), περιμένει κανείς ν' ακουσει ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ σ' αυτό τον τόπο;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Απεργία πείνας;
    Δηλαδή χωρίς φαγητό;
    Χωρίς μόνο φαγητό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, απεργία είπαμε. Να βάλουμε και νερό; Πολυέξοδη μας βγαίνει. Μετά τα παιδιά πως θα κάνουν το κομπόδεμα για τα γεράματά τους;

      Διαγραφή
    2. Βαλε και το όφελος της σιλουέτας που θα κερδίσει μετά την απεργία

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]