Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου ανατολικά της Δαμασκού

Ελικόπτερο του συριακού στρατού συνετρίβη το μεσημέρι της Πέμπτης στην Ντούμα (13 χιλιόμετρα βορειο-ανατολικά της συριακής πρωτεύουσας).

Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι συνθήκες του περιστατικού. Την είδηση μετέδωσε κρατικό τηλεοπτικό κανάλι  χωρίς να δίνει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε, επικαλούμενο πληροφορίες από ένοπλους μισθοφόρους, ότι το ελικόπτερο που συνετρίβη σήμερα στα περίχωρα της Δαμασκού κατερρίφθη από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις στην περιοχή Ταλ αλ-Κούρντι, κοντά στην πόλη Ντούμα.

Οι ένοπλοι αντικαθεστωτικοί, που επιδιώκουν να ανατρέψουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, έχουν επανειλημμένως πραγματοποιήσει επιθέσεις με στόχο αεροπλάνα και ελικόπτερα, τα οποία οι δυνάμεις του χρησιμοποιούν για να καταστρέψουν προπύργια της αντιπολίτευσης.

Τα συριακά στρατεύματα εκτοπίζουν τους ισλαμιστές κοντά στη Δαμασκό και το Χαλέπι

Σε σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Φωνής της Ρωσίας  αναφέρεται ότι, σύμφωνα με τις συριακές αρχές, οι περισσότερες περιοχές της πρωτεύουσας της Συρίας έγιναν απολύτως ασφαλείς.

Η προστασία τους, όπως δήλωσε η Διοίκηση Ε.Δ. της Συρίας, εξασφαλίζεται από τις περιπολίες του Στρατού και της Αστυνομίας. Τις τελευταίες 48 ώρες, οι συμμορίες των τρομοκρατών, που εμφανίστηκαν και πάλι στα περίχωρα της Δαμασκού, έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες. Οι περισσότεροι από τους σκοτωμένους και τους αιχμαλώτους είναι μισθοφόροι από τις ασιατικές και αραβικές χώρες.

Διευρύνονται οι διαστάσεις της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης και στη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Συρίας, το Χαλέπι. Στη βιομηχανική περιοχή Σέιχ Νατζάρ καταστράφηκαν τρία λεωφορεία με στασιαστές και πιάστηκαν φορτηγά με όπλα, που κατευθύνονταν προς το Χαλέπι από τα τουρκικά σύνορα.

Πηγές: AΠΕ, capital.gr, Φωνή της Ρωσίας
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]