Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Ο εκπαιδευτικός φασισμός δεν θα περάσει»!

Νέα πολύκροτη ανακοίνωση της «Τουρκικής Μειονοτικής Κίνησης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» 
 
     Άνοιξαν τα σχολεία και καθώς συνεχίζεται η γνωστή πλέον ιστορία με τους δημοκρατικούς πολίτες της μειονότητας να διαμαρτύρονται δικαίως κατά της κείμενης φασιστικής ελληνικής εκπαιδευτικής νομοθεσίας που δεν επιτρέπει σε όσα παιδιά δεν φοίτησαν στα δημόσια νηπιαγωγεία της σκοταδιστικής ελληνικής πολιτείας (αλλά σ’ εκείνα του πεφωτισμένου «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας») να εγγραφούν στο δημοτικό, σας αναμεταδίδουμε σήμερα τη νέα πολύκροτη ανακοίνωση που ακούστηκε τις προάλλες στο ελεύθερο και δημοκρατικό ραδιόφωνο της Θράκης «Τριπλορουφιάνος FM» από δύο…τρελλά αγόρια που υποδύονται την…«Τουρκική Μειονοτική Κίνηση (σ.σ. γουάου) για τα Ανθρώπινα και Μειονοτικά Δικαιώματα» της Θράκης:

     «Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, ευχόμαστε στους νέους και τις νέες του τόπου μας καλή πρόοδο. Και εννοούμε φυσικά τους νέους και τις νέες της τουρκικής μειονότητας, γιατί για τους γκιαούρηδες χεστήκαμε… (ω παρντόν, κατά λάθος μπήκε αυτό). Οι καιροί είναι δύσκολοι, η οικονομική κρίση βλέπουμε ότι δυστυχώς συνοδεύεται από μία επικίνδυνη έξαρση του φασισμού και κλιμάκωση της ρατσιστικής βίας σε βάρος ανθρώπων που έκαναν απλώς το «λάθος» να έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος ή διαφορετική θρησκεία. Τα ίδια εμετικά φαινόμενα παρατηρούνται δυστυχώς και στη Θράκη, όπου κάποια εθνικιστικά στοιχεία αρνούνται το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, διασπείρουν διχαστικά μηνύματα κάνοντας λόγο για Πομάκους και Ρομά και εξάπτουν τα πάθη στον κόσμο, καθώς (άκουσον θράσσος!) τολμούν με τις φυλλάδες και τις ιστοσελίδες τους να διαμαρτύρονται για την προϊούσα κατάκτηση της περιοχής από τη Μητέρα Πατρίδα μας και το ξεσάλωμα στο οποίο προβαίνουμε εσχάτως όλες εμείς οι τουρκοπρακτοράντζες και οι γονυπετείς ελληνόφωνες παλλακίδες τους που… ω ξανα-παρντόν … να διαμαρτύρονται για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας που συστηματικά παραβιάζονται (καλά, ρε ηλίθιε, δεν σου είπα να το διορθώσεις το κωλοκείμενο, πριν το στείλεις);

     Μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα, καλούμε όλη την τουρκική μειονοτική κοινωνία της Μπατιτρά…της Δυτικής Θράκης σε εγρήγορση. Ας έχουν τον νου τους οι νέοι μας, οι γονείς, οι δάσκαλοι, οι μουφτήδες και οι πολιτικοί μας. Τα ανθρώπινα δικαιώματα βάλλονται βάναυσα, η κοινωνία ολόγυρά μας εκφασίζεται, η δημοκρατία κινδυνεύει. Μία είναι λοιπόν η λύση. Αντισταθείτε απέναντι στους βρωμο-γκιαούρηδες… (σβήστο αυτό, ρε άχρηστε, αυτό είπαμε ότι θα μπει ως ανακοίνωση την επόμενη βδομάδα στο τζαμί της Φιλλύρας). 

 Αντισταθείτε στον φασισμό και διαφυλάξτε τη δημοκρατία και την πρόοδο. Απαιτούμε αμέσως την ίδρυση δίγλωσσων νηπιαγωγείων (και αμέσως μετά και γυμνασίων, λυκείων, ΙΕΚ και πανεπιστημίων) που θα ανήκουν στην τουρκική μειονότητα. Και προσέξτε ότι μιλάμε για δίγλωσσα και όχι αποκλειστικά τουρκόφωνα, μία παραχώρηση που οφείλει να εκτιμηθεί ως ξεκάθαρο δείγμα καλής θέλησης και δημοκρατικής ευαισθησίας. Αυτή η καλή μας θέληση όμως δεν μπορεί να εκλαμβάνεται επ’ άπειρον ως αδυναμία από το αυταρχικό ελληνικό κράτος που παραβιάζει συστηματικά τις διεθνείς συνθήκες και στερεί από τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης τα αυτονόητα δικαιώματά τους. Απαιτούμε λοιπόν τώρα άμεσο σεβασμό στο κυρίαρχο δικαίωμά μας να τα πιάνουμε ως έρποντα τσουτσέκια του Προξενείου ή και ως τριπλοπράκτορες…(εεε, πάλι τα ίδια, ρε παλιομαλ…, στο τέλος θ’ αρχίσουν να μας παίρνουνε χαμπάρι μέχρι και αυτοί ακόμη οι κοιμισμένοι θρακέζοι ιθαγενείς) … εννοούμε στο αυτονόητο δικαίωμά μας να προστατεύσουμε τη μητρική γλώσσα μας που ως γνωστόν είναι μία (ό, τι κι αν λένε οι προαναφερθέντες εθνικιστές) και είναι φυσικά η τουρκική! Η τρομοκρατία και ο φασισμός δεν θα περάσουν»! Ζήτω η Μητέρα Πάτρίδα μας, γαμώ τους γκιαούρηδες και…(έτσι και ξαναδιαβάσω στο ραδιόφωνο κείμενό σου, ηλίθιε, εμένα να με χέσεις). Ζήτω η δημοκρατία!

   Το κείμενο συνυπογράφουν:

   Μαρία Ρεπούση
   Γρηγόρης Βαλλιανάτος
   Ο πρόεδρος του «Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης» Σαμή Τοραμάν
   Η ΔΗΜ.ΑΡ. Ροδόπης
   Ο πρόεδρος της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτ. Θράκης» Χαλήτ Χαμπίμπογλου
   Μάτα η Ντομάτα
   Γιούρι το Αγγούρι
   Μπάκυ το Κουνουπιδάκι
   Ο δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου
   Ο (ένας και νόμιμος) μουφτής Ισκέτσε…εεε Ξάνθης Αχμέτ Μετέ
   Της Μαϊμούς ο Κώλος
   Η Τσουτσού του Φου Μαντσού
   Το ΔΣ της Γ.Σ.Λ.Ε. («Γενικής Συνομοσπονδίας Λεσβιών Ελλάδας»)
   Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ
   Ο σύνδεσμος Μειονοτικού και Μειοδοτικού Τύπου Θράκης «Ο μπουχέσας»
   Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης
   Του Κώλου μου το Βρακολάστιχο

Για την… απομαγνητοφώνηση
Ο ΕΞ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Καλο!!!!!τουλαχιστον καταδεικνυει πως βλεπει ο συνταξας και ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ τη Ρεπουση.Μου κανει εντυπωση πως ο Κουβελης που με μιας ζωης αγωνα εχτισε αυτο το προφιλ της νηφαλιας και νουνεχους προσωπικοτητας και δεν μπορει να εννοησει ποσο χανει απο αυτη τη γυναικα που επελεξε να εκλεξει βουλευτη.Εκτος κι αν ολοι ετσι σκεφτονται πανω κατω στο κομμα του κι απλα το κρυβουν καλυτερα.Κοινως απατριδες.Η Ρεπουση επελεξε να ειναι "φωνασκουσα" και "ξεφωνημενη" οπως αλλωστε και ο βαλλιανατος.
    Τι να πεις....σημεια καταπτωσης της εποχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα από τα πράγματα που δεν μπορεί κανείς να αφαιρέσει από τον Έλληνα είναι η διάθεσή του να σατιρίζει. Όσο αυτό κρατάει, θα είμαστε ακόμα σίγουροι ότι αντέχουμε. Και μέσα από την πλάκα ξεχωρίζουν μεγάλες αλήθειες σ' αυτό το κείμενο. Όχι, δεν θα περάσει ο εκπαιδευτικός φασισμός τους. Πρώτα θα τους πατήσει ένας λαϊκός οδοστρωτήρας όλους και μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]