Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κινητικότητα Τούρκων πέριξ του Καστελλόριζου, μια μέρα πριν φθάσει εκεί ο ΥΕΘΑ


H Τουρκία ανήγγειλε τη διεξαγωγή ωκεανογραφικών ερευνών και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην περιοχή του Καστελλόριζου,αν και μέχρι στιγμής το σκάφος που χρησιμοποιεί γίνονται σε τουρκικά ύδατα.Οι κινήσεις του βέβαια παρακολούνται από την ελληνική πλευρά για παν ενδεχόμενο.

Αύριο στο Καστελλόριζο θα βρίσκονται οι υπουργοί Άμυνας και Ναυτιλίας.

Από το υπουργείο Άμυνας συνιστούν ψυχραιμία.

Οι έρευνες, σύμφωνα με το "Έθνος", θα πραγματοποιηθούν από σήμερα μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου από το ερευνητικό σκάφος R/V BILIM-2, το οποίο θα κινηθεί από τη βάση του στη Μερσίνα, στην περιοχή ανατολικά της Ρόδου, μέχρι και τον Κόλπο της Αλεξανδρέττας.

Σύμφωνα με τη NAVTEX 570 που εξέδωσαν οι τουρκικές αρχές, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος θα πραγματοποιήσει "ωκεανογραφικές έρευνες" και καταγράφονται οι συντεταγμένες επτά περιοχών, εκ των οποίων οι τρεις βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό σκάφος πρόκειται να κινηθεί ανατολικά από το Φαληράκι της Ρόδου, ανατολικά της Καρπάθου και νοτίως του Καστελλόριζου στα όρια των χωρικών υδάτων του νησιού, δίνοντας έτσι σαφές στίγμα για τις προθέσεις της Άγκυρας.

Τον Μάρτιο, όταν η Άγκυρα είχε βγάλει για έρευνες στο Βόρειο Αιγαίο το Πίρι Ρέις, απαντώντας στα ελληνικά διαβήματα, είχε υποστηρίξει με ρηματική διακοίνωση ότι οι "ωκεανογραφικές έρευνες δεν απαιτούν καν τη γνωστοποίηση στο παράκτιο κράτος" και ότι δεν αναγνωρίζονται δικαιώματα επί υφαλοκρηπίδας, η οποία δεν έχει οριοθετηθεί.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]