Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήνυμα στην κυβέρνηση Σαμαρά από τους ένστολους στην Ηγουμενίτσα

Πορεία διαμαρτυρίας των ενστόλων στην Ηγουμενίτσα  

Ίσως σε πολλούς να μην είναι απολύτως κατανοητή η συμβολή των ενστόλων (Πυροσβεστών, Λιμενικών, Αστυνομικών και Στρατιωτικών) στην εξασφάλιση λειτουργίας των βασικών δομών μίας χώρας. Είναι, όμως, απολύτως βέβαιο πως η κυβέρνηση «εκτελεί» εκείνους τους ανθρώπους που χρησιμοποιεί σαν «εργαλεία» προκειμένου να εξασφαλίσει την συνέχιση της ύπαρξής της. Και εκτέλεση αυτών των ανθρώπων εκτός του ότι λειτουργεί αποδομητικά για το ίδιο το κράτος, πέρα από οικονομική είναι και ψυχολογική, δημιουργώντας έτσι άγνωστες παραμέτρους για την άρτια λειτουργία τους.

Στην Ηγουμενίτσα διαμαρτύρονται σήμερα οι ένστολοι. Βγήκαν στους δρόμους και φωνάζουν –όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες- για το αυτονόητο: για τον σεβασμό απέναντί τους και για την προστασία της αξιοπρέπειάς τους. Το κράτος των Αθηνών, δείχνει πως βρίσκεται σε άλλη χώρα, αφού έχει δεχθεί τις εντολές της τρόικας για διάλυση των σωμάτων ασφαλείας και προστασίας των πολιτών και της χώρας.

Οι ένστολοι της Πορτογαλίας έχουν στείλει σαφή μηνύματα στην κυβέρνηση της Λισαβόνας. Το τελευταίο τους μήνυμα ήταν πως ο πρωθυπουργός απαιτείται να παραιτηθεί και να φύγει από την χώρα. Οι ένστολοι της Ελλάδας στέλνουν το ίδιο μήνυμα, πιο ήπια, αλλά ο κ. Δένδιας, η κυβέρνηση και η Βουλή φαίνεται πως αδυνατούν να δεχθούν το μήνυμά των Ελλήνων ενστόλων, αφού έχουν έτοιμα τα όπλα της προπαγάνδας για «πραξικόπημα» (καταλάβαμε τώρα γιατί είχε βγει πέρυσι το περίφημο «πραξικόπημα» - φάντασμα από τον Παπανδρέου), προκειμένου να απομονώσουν ηθικά τους τελευταίους ίσως Έλληνες που μπορούν να αποσαθρώσουν μέσα σε δύο ώρες την τροϊκανή κυβέρνηση Σαμαρά.

Στην Ηγουμενίτσα διαμαρτύρεται η Ένωση Σωμάτων ασφαλείας της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Λιμενικοί, Αστυνομικοί και Πυροσβέστες, ενωμένοι όλοι μαζί βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτύρονται κατά του μνημονίου, των περικοπών που τους στέλνουν στην εξαθλίωση και την οικονομική καταστροφή, για την ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη της κυβέρνησης… Μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια, αγωνίζονται -όπως όλοι μας- απέναντι σε μία κυβέρνηση που δυστυχώς έχει απομακρυνθεί από την λογική και την δημοκρατία.

Οι ένστολοι στέλνουν μηνύματα. Οι πολιτικοί οφείλουν να τα αφουγκραστούν και να πράξουν αναλόγως. Ούτε το Γουδή έχει ξεχαστεί, ούτε οι σχέσεις και οι εξαρτήσεις των πολιτικών από παράκεντρα εξουσίας ή ξένες χώρες είναι στο απυρόβλητο. Η Ηγουμενίτσα στέλνει ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα. Και δεν θα υπάρχει δικαιολογία ότι δεν ήξεραν, δεν γνώριζαν, δεν άκουσαν… Οι δικαιολογίες έχουν τελειώσει προ πολλού… Άλλωστε τα μηνύματα που φωνάζουν οι ένστολοι (και εκ μέρους της υπόλοιπης Ελληνικής κοινωνίας) είναι απολύτως σαφή:

"Αφού μαζί τα φάγαμε, γιατί πεινάμε χώρια"
"Μια νύχτα μαγική, σαν την Αργεντινή, να δούμε στο ελικόπτερο ποιός θα ξαναμπεί.."



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Υπάρχουν φύλακες ή δεν υπάρχουν;

    Στρατιωτικοί υπάρχουν;
    Όρκο ότι θα τηρούν το Σύνταγμα και τους Νόμους έδωσαν ή δεν έδωσαν;
    Υπάρχει Σύνταγμα και Νόμοι σήμερα;
    Τι όρκο έδωσε ο Παπούλιας όταν η Ψαρούδα-Μπενάκη του διάβασε το κείμενο επί του οποίου ορκίστηκε;
    Ήταν συμβατό προς το Σύνταγμα ή δεν ήταν;

    Στρατιωτικοί υπάρχουν ή δεν υπάρχουν; Μήπως έγιναν κι αυτοί σαν τους θεατρίνους που ορκίζει ο αρχιεπίσκοπος στα "θυρανοίξια" κάθε νέας Βουλής άβουλης και υπόδουλης στη σιωνιστική δημοκρατία;
    Θέλουν σύνορα και πατρίδα ή ξοφλήσαμε και με αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]