Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αιχμάλωτος τρομοκράτης στη Συρία ομολόγησε στο CNN Turk ότι εκπαιδεύτηκε στην Τουρκία


Εφημερίδα Pravda
19 Αυγούστου 2012

Ένας τρομοκράτης που συνελήφθη στη Συρία, ο Suibeh Kanafani, ομολόγησε την Πέμπτη ότι εκπαιδεύτηκε ως κατάσκοπος σε μυστική βάση στην Τουρκία, η οποία ελέγχεται από τον τουρκικό στρατό. Ο Kanafani, που ζούσε στον Καναδά, αποφάσισε να ταξιδέψει στη Συρία για να ενταχθεί στις εκεί τρομοκρατικές ομάδες, οι οποίες αυτοαποκαλούνται «Ελεύθερος Συριακός Στρατός» (FSA), και στη συνέχεια ζήτησε να ενταχθεί στις μυστικές υπηρεσίες προκειμένου να κατασκοπεύει τις συριακές αρχές. Για να το κατορθώσει αυτό, ήταν απαραίτητο να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Τουρκία, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος.

Σε συνέντευξή του στο CNN Τurk ο Kanafani δήλωσε ότι τα μέλη του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» (FSA) εκπαιδεύονται στην Τουρκία με την υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ.

Επιπλέον, η τουρκική εφημερίδα Aydinlik σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι προχθές, Πέμπτη, ομάδα 50 τρομοκρατών που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα εισήλθε στην επαρχία Χατάι, που βρίσκεται στη νότια Τουρκία, με αεροπλάνο των σαουδικών αερογραμμών Νas Air και μεταφέρθηκαν με δύο λεωφορεία στην παραμεθόρια περιοχή μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, όπου και τέθηκαν στη διάθεση του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού».

Ένας Τούρκοςβουλευτής τόνισε, επίσης, εκφράζοντας την αντίθεσή του στις πολιτικές της Άγκυρας στο συριακό ζήτημα, ότι τουρκικά ασθενοφόρα μεταφέρουν όπλα σε τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία.

Αυτόπτεις μάρτυρες στις παραμεθόριες πόλεις Kushakli, Harran και Buculmez, ανέφεραν ότι τα ασθενοφόρα μεταφέρουν όπλα από και προς τη Συρία και μεταφέρουν τραυματίες στην Τουρκία, όπως δήλωσε ο Mevlut Dudu, αξιωματούχος της τοπικής αυτοδιοίκησης της επαρχίας Χατάι.

Η βία στη Συρία, η οποία ξεκίνησε από τα μέσα Μαρτίου 2011, έχει επιδεινωθεί λόγω των αδιάκοπων τρομοκρατικών επιθέσεων στην αραβική αυτή χώρα, παρά την κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε στο ειρηνευτικό σχέδιο του ειδικού απεσταλμένου του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία, Kofi Annan.

Οι χώρες της Δύσης και ορισμένες περιφερειακές κυβερνήσεις, όπως της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και της Τουρκίας, στηρίζουν τους ένοπλους τρομοκράτες οι οποίοι προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Bashar al-Assad.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]