Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιθεωρεί τους…υπηκόους του στη Θράκη ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας…

Τριήμερη περιοδεία του Τούρκου αντιπροέδρου Μπεκήρ Μποζντάγ στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, με όλους βεβαίως τους γνωστούς (πλέον) σταθμούς και όλα τα γνωστά σημαινόμενα…

Στη Θράκη βρίσκεται από χτες το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας Μπεκήρ Μποζντάγ, ο οποίος πραγματοποιεί… ανεπίσημη τριήμερη επίσκεψη στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, προκειμένου να γιορτάσει το μπαϊράμι, με μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας. Εννοείται βέβαια ότι στην πραγματικότητα ο σκοπός είναι απλώς άλλη μία επιθεώρηση από ανώτατο Τούρκο αξιωματούχο των (θεωρούμενων ως) υπηκόων της Τουρκίας μουσουλμάνων της Θράκης, καθώς και η περαιτέρω εμπέδωση στα κεφάλια των ιθαγενών (μουσουλμάνων τε και χριστιανών) του ποιος είναι το…αφεντικό στη Θράκη. Μια Θράκη που η τουρκική πλευρά συνεχίζει όλο και περισσότερο να την αντιμετωπίζει σαν να επρόκειτο – στην καλύτερη μάλιστα των περιπτώσεων – για αυτόνομη περιοχή υπό οθωμανική επικυριαρχία (για τη… χειρότερη των περιπτώσεων, σας αφήνουμε να μαντέψετε).

Με βάση λοιπόν όλα αυτά δεν είναι καθόλου περίεργο (και ούτε φυσικά και τυχαίο) πως ο Μποζντάγ στα πλαίσια αυτής της τριήμερης επίσκεψης είδε (ή θα δει) όλους τους (παράνομους και μη) εκπροσώπους των τουρκοφρόνων της περιοχής. Και το Εσκή Τζαμί Κομοτηνής επισκέφτηκε χτες (άτυπη έδρα, για όσους δεν γνωρίζουν, του ψευδομουφτή Ιμπραήμ Σερήφ) και τον ίδιο τον Σερήφ κατ’ ιδίαν συνάντησε και στη λεγόμενη «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής» πήγε και από τα γραφεία του φασιστο-κόμματος DEB πέρασε και στον τάφο του τουρκοφασίστα πράκτορα Αχμέτ Σαδίκ…προσκύνησε και στη λεγόμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» έδωσε το «παρών», αλλά και τους τουρκοδημάρχους της Θράκης συνάντησε σε Ίασμο, Αρριανά και Μύκη (σ.σ. για τον Τσολακίδη των Αβδήρων ή τον Χατζηευαγγέλου του Τοπείρου, θα σας…γελάσουμε) και γενικώς έκανε (ή θα κάνει) οτιδήποτε φαντάζεστε (και όλοι μας φανταζόμαστε επίσης).

Δείτε παρακάτω και όλο το πρόγραμμα της επίσκεψης, όπως το ανακοίνωσε προχτες η προξενο-φυλλάδα της Κομοτηνής «Γκιουντέμ»:

17 Αυγούστου

11.30: Είσοδος στην Ελλάδα μέσω Ιψάλων του Μπεκίρ Μποζντάγ και της συνοδείας του.

13.30: Ναμάζι (σ.σ. προσευχή) στο Εσκή Τζαμί της Κομοτηνής.

Επίσκεψη στον μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ (σ.σ. ο ψευδομουφτής είναι, ε;)

Επίσκεψη στον Σύλλογο Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (σ.σ. παράνομος σύλλογος).

Επίσκεψη στο κόμμα DEB.

Eπίσκεψη σε άρρωστο άτομο στην Καλκάντζα (σ.σ. ουπς, νάτα και τα…φιλανθρωπικά)!

Επίσκεψη στον τάφο του Σαδήκ.

19.00: Συνάντηση με κόσμο στη Φιλλύρα (σ.σ. είναι η έδρα του δήμου Αρριανών).

Επίσκεψη στον δήμαρχο Αρριανών.

20.22: Ιφτάρ (σ.σ. έτσι λέγεται το δείπνο μετά το πέρας της ημερήσιας νηστείας).

22.00: Επίσκεψη στον Ίασμο.

18 Αυγούστου 2012

11.00: Επίσκεψη στον μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε (σ.σ. ο έτερος…ψευδομουφτής).

12.00: Επίσκεψη στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης (σ.σ. παράνομη κι αυτή ασφαλώς).

13.30: Επίσκεψη στον δήμαρχο Μύκης.

14.00: Επίσκεψη στο χωριό Μύκη.

17.30: Επίσκεψη στο χωριό Δημάριο.

20.45: Επίσκεψη στο χωριό Κένταυρος.

20.22: Ιφτάρ

24.00: Επιστροφή στην Ξάνθη

19 Αυγούστου 2012 Κυριακή

06.00: Άφιξη στο χωριό Εχίνος

07.15: Ναμάζι για το Μπαϊράμι

08.00: Πρωινό

09.00: Αναχώρηση

12.00: Περάτωση του προγράμματος στην τελωνειακή πύλη των Ιψάλων.

Για περισσότερα – και εφόσον βεβαίως εντοπίσουμε στις σχετικές εξελίξεις του τριημέρου κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον, πλην δηλαδή των συνηθισμένων νέο-οθωμανικών προκλήσεων (όλα – από την τουρκική δραστηριότητα έως την ελληνική ανυπαρξία – είναι τόσο κουραστικώς μονότονα και καταθλιπτικώς προβλέψιμα πια), ίσως επανέλθουμε στο θέμα μετά από μερικές ημέρες. Έως τότε, καλώς τα… δεχτήκαμε!



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]