Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελληνική σημαία ανήκει σε όλους τους Έλληνες και δεν είναι σήμα της Χρυσής Αυγής


Η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα που ψηφίστηκε από 480 χιλιάδες Έλληνες πολίτες και εισήλθε στην Ελληνική Βουλή. Ως εκ τούτου ως πολιτικό κόμμα θα πρέπει να κινείται και ως τίποτε άλλο.

Έτσι, η οποιαδήποτε επιχείρηση ταύτισης ενός πολιτικού κόμματος με την Ελληνική σημαία, αποτελεί ξεκάθαρη ύβρη και δεν γίνεται δεκτή ως ενέργεια από κανένα κόμμα, επειδή αποτελεί ξεκάθαρη απόπειρα οικειοποίησης ενός συμβόλου που εκφράζει την πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών, άρα και εκείνων που δεν ψηφίζουν την Χρυσή Αυγή.

Μήπως θα πρέπει ο ενθουσιασμός που υπάρχει στις τάξεις των βουλευτών, των στελεχών, των οπαδών και των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, να αντικατασταθεί από περισσότερη σοφία και σεβασμό προς τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες, αλλά και προς το Εθνικό Σύμβολο;
Κανείς δεν δικαιούται να τυπώνει το λογότυπό του πάνω σε ένα εθνικό σύμβολο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να οικειοποιείται μέρος ή το σύνολο όλων όσων εκφράζει το σύμβολο και δη η Ελληνική σημαία, η οποία ποτίστηκε με αίμα απλών ανθρώπων, οι οποίοι είναι βέβαιο πως δεν ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Είναι τελείως διαφορετικό να αγαπάς την πατρίδα σου και να αγωνίζεσαι γι αυτήν, από το να μουντζουρώνεις με πρόσκαιρα πολιτικά σήματα – λογότυπα ένα σύμβολο που βάφτηκε με το αίμα της θάλασσας και του ουρανού και που ποτίστηκε με αίμα απόλυτης ανιδιοτέλειας.

Ως εκ τούτου, το καλύτερο που έχει να κάνει η Χρυσή Αυγή, είναι να κάνει αυστηρή έκκληση και να αποσύρει άμεσα από όλα τα μέλη της, την Ελληνική σημαία που βάφτηκε με το λογότυπο του συγκεκριμένου κόμματος. Ευελπιστούμε πως ο σεβασμός προς όλους τους Έλληνες, θα πρυτανεύσει και θα διορθωθεί η ατυχής αυτή γραφιστική έμπνευση.

Η Ελληνική σημαία είναι για να κυματίζει στον αέρα και όχι για να την παίρνει ο άνεμος.
Η Ελληνική σημαία είναι για να την τιμούμε και όχι να την σκίζουμε ή να την καίμε.
Η Ελληνική σημαία είναι για να οριοθετεί και να σηματοδοτεί τον Ελληνισμό και όχι για να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.
Η Ελληνική σημαία είναι κτήμα όλων των Ελλήνων κι έτσι οφείλουμε να την διατηρήσουμε.




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. ακριβώς έτσι Κωνσταντίνε !
    ο ταύρος σε μεθυστικές στιγμές έπαρσης πιθανότατα δεν θ αντέξει στον πειρασμό, θα τα κάνει όλα γυαλιά καρφιά ! ελπίζω να μην προλάβω να δω και « τούτο τ απέριττο κομματάκι από πανί » διχασμένο από "κομματικές μουτζούρες" ή συμβολικά κατακρεουργημένο όπως της μαρτυρικής Κύπρου . το θέλω ακέραιο, επειδή δεν το αγαπώ σαν « φούσκα χρηματιστηριακή μετοχή » . αυτό που όλους μας ενώνει, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το ιδιοποιείται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης η σημαία μας δεν είναι ρόπαλο, για κάποιους ανεγκέφαλους, που την χρησιμοποιούν ως τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελλάς : Το σύμβολο και οι Έλληνες

    Σχεδόν τα ίδια έγραφα με τον Ανώνυμο, αλλά από λάθος μου, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο "εφαγε" το μήνυμα.

    Η σημαία είναι για όλους τους Έλληνες ανεξάρτητα αν μεταξύ αυτών υπάρχουν εκείνοι που τη σέβονται και εκείνοι που δεν τη σέβονται.

    Χρέος και καθήκον μας είναι - εννοείται και του πολιτικού Λαϊκού Συνδέσμου - είτε να το κάνουμε αυτό γνωστό προς τους ασεβείς, είτε να μάθουμε καλύτερα γιατί σεβόμαστε "ένα πανί, όπως χαρακτηριστικά είχε πει ένας μισέλλην (ήταν και ηθο-ποιός, θεός σχωρέσ΄τον).

    Αυτό το "πανί" έχει το γράφημα ενός σταυρού, καθώς και άλλα διαφορετικού χρώματος και γραφήματος. Πέρα όμως από αυτό υπάρχει και ο ιστός, όπου κι αυτός στην κορυφή έχει σταυρό. Αυτά λοιπόν τα δυο φανερά σημεία ένα συμβολίζει την Ελλάδα, το άλλο εμφαίνει τον Έλληνα, και αμφότερα προσδιορίζουν καθοριστικά το ελληνικό ήθος. Ουδείς έχει δικαίωμα το ήθος αυτό να το ιδιοποιείται ή να το χρησιμοποιεί σαν πλαίσιο πολιτικού λογότυπου. Η λέξη "σεβασμός" ισχύει για όλους τους ανθρώπους και αν, τώρα, κάποιοι δεν ξέρουν τι σημαίνει, λόγω εθισμού σε χαλκευμένες λέξεις και διάστροφα εννοήματα, ας κάνουν τον κόπο να μας ερωτήσουν. Αν συμφωνούν έχει καλώς, αν όχι ώρα τους καλή.

    Μαζί λοιπόν με σας : "Ευελπιστούμε πως ο σεβασμός προς όλους τους Έλληνες, θα πρυτανεύσει και θα διορθωθεί η ατυχής αυτή γραφιστική έμπνευση", προσθέτω και τη δική μου ευχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

    ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΑΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ

    ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΑ 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ Η ΒΙΟΛΓΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ, Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΒΡΩΜΟΑΣΤΟΥΛΗΔΕΣ ΤΗς ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΟΧΑΛΑΣ, ΠΡΟΒΑΤΑ ΓΙΑ ΣΦΑΓΗ...

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΜΑΧΙΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε και επιθυμούμε να γίνουμε όλοι ετούτες τις δύσκολες ώρες. Όχι όμως ιδιοποιούμενοι ένα σύμβολο που είναι για όλο τον κόσμο. Όπως είναι η Ορθοδοξία, όπως είναι η συνολική προφορά των αρχαίων προγόνων μας, και όχι ιδιοκτησία μιας "δράκας" ανθρώπων. Και προπαντός, δεν επιβάλλουμε τα "πιστεύω" μας, όπως κάνει η σιωνιστική σπείρα σήμερα.

      Διαγραφή
    2. Λυπάμαι που θα σε πληροφορήσω πως όταν φωνάζεις ή βρίζεις, το μόνο που χάνεις είναι το δίκιο σου (αν έχεις). Επίσης, θέλω να σε ενημερώσω πως το έθνος και το σύμβολό του δεν είναι ιδιοκτησία και δεν μπορεί να εξισωθεί με κανέναν πολιτικό και κανένα κόμμα. Είναι πολύ μεγαλύτερες και σπουδαιότερες έννοιες από πρόσωπα ή πρόσκαιρους προσεταιρισμούς ανθρώπων (κόμματα). Ως εκ τούτου, όταν εξισώνεις το έθνος (που είμαστε όλοι μας) ή την σημαία (που εκφράζει όλους μας) με συγκεκριμένα πρόσωπα ή ομάδες ανθρώπων, τότε υποβιβάζεις τις έννοιες και τον συμβολισμό τους, αφού τα περιορίζεις σε μικρές ομάδες ή απλά σε πρόσωπα. Έλληνες είμαστε όλοι μας. Πατριώτες ίσως να μην είναι όλοι. Αλλά όσο και να φωνάζεις, εύχομαι η ζωή να σου δώσει την ευκαιρία, υπάρχουν πολλοί πιό ένθερμοι Έλληνες πατριώτες από εσένα. Το να αυτοχρίζεσαι μέσα από μία ομάδα σαν ο καλύτερος, τότε αρχίζεις να κατρακυλάς σε λέξεις όπως "άρειος" και καταλαβαίνεις που οδηγείσαι (έστω και χωρίς να το θέλεις). Τέλος, οι μεγάλοι ήρωες αυτής της χώρας, έγιναν μεγάλοι επειδή υπηρέτησαν το έθνος και το σύμβολό του, σαν απλοί στρατιώτες, χωρίς ποτέ να αξιώσουν την διαφοροποίησή τους ή την εξίσωσή τους με το σύμβολο ή με το σύνολο των Ελλήνων. Γίνε λοιπόν στρατιώτης αυτών που πιστεύεις και θα μεγαλουργήσεις. Όλα τα άλλα, είναι (θέλω να πιστεύω) αποτέλεσμα υπέρμετρου ζήλου για την πατρίδα, λόγω των χαλεπών καιρών που διαβιούμε. Κράτα το μέτρο και προχώρα για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, καλύτερος Έλληνας, καλύτερος πατριώτης. Κράτα το μέτρο και μην ζητάς να γίνεις εσύ ίσος με εκείνα που πιστεύεις και υπηρετείς, γιατί τότε θα ζητήσεις και να σε πιστέψουν ή να σε λατρέψουν εκείνοι και αυτά που υποτίθεται πως τάχθηκες να υπηρετείς...

      Διαγραφή
  5. Σιγά ρε κοφτέ κάτι τώρα σας πονάει η σημαία? Καλύτερα στα χερια του Χρυσαυγίτη παρα στον αναπτήρα του "συριζαιου" "φιλολαθρου" απάτριδα.Ξυπνάτε λίγο και μην κολλάτε στις λεπτομέρειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή, εσύ ο ξυπνητός πρακτοράκος, θέλεις να μας πεις ότι όποιος δεν συμφωνεί με την ελληνική σημαία "Βy CHRISI AVGI", είναι συριζάτος ή ότι προτιμά τον ευτελισμό "τσακμάκι με ελληνική σημαία;

      Αν σε έβαλαν να κάνεις ζημιά στη CHRISI AVGI καλά τα πας. Δεν νομίζω όμως ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα συμφωνήσει μαζί σου.

      Διαγραφή
  6. Εξαιρετικό άρθρο!Μπραβο ο εληνισμος δεν ειναι μονο χρυση αυγη!!! Η σημαια ανηκει στους απανταχου ελληνες και δε τη χαριζουμε ουτε σε φανατισμενους ουτε σε αναρχικους για να την καινε!!!μπορει η χρυση αυγη να ενδιαφερεται πραγματικα για τους ελληνες και καλα θα κανει να συνεχισει να βοηθαει αλλα οι ακραιες αποψεις δεν ειναι υγιεις για την κοινωνικη συνοχη!!!ακραιες αποψεις ειναι σαφως και οι αριστερες!!! γενικα οι ιδεολογιες που επικρατουν ειναι για τα σκουπιδια καθως καμια δεν ειναι δικαιη ανθρωπινη και πλησιον του πραγματικου ελληνα!μη περιοριζεστε λοιπον σε αυτα που σας σερβιρουν!!μυαλο εχετε αντιδραστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]