Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσία: Δεν αποσύρει τα στρατεύματά της από τη Συρία


Ο αρχηγός του ρωσικού γενικού επιτελείου δυνάμεων Νικολάι Μακάροφ διαβεβαίωσε σήμερα πως η Μόσχα δεν έχει καμία πρόθεση να αποσύρει τους στρατιωτικούς συμβούλους της από τη Συρία και πως θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της, παρά την κλιμάκωση της βίας στη χώρα, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Γιατί ανησυχείτε τόσο πολύ για τη Συρία;», απάντησε ο στρατηγός Μακάροφ στους δημοσιογράφους που τον ρωτούσαν σχετικά με πληροφορίες που αφορούσαν την ανάκληση Ρώσων στρατιωτικών συμβούλων από τη Συρία, όπου η Μόσχα διαθέτει μια βάση.

«Όλα μας τα σχέδια εξελίσσονται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και ουδείς έχει ανακληθεί», τόνισε ο Μακάροφ, σύμφωνα με τα πρακτορεία, και τόνισε: «μου φαίνεται πρόωρο για την ώρα να βγάζουμε άκοπα συμπεράσματα, λέγοντας πως φεύγουμε από εκεί».

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες που έκαναν λόγο για μία σταδιακή μείωση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ταρτούς, τη ναυτική βάση που διατηρεί η Ρωσία στα μεσογειακά παράλια της Συρίας.

Πρόκειται για μία μικρή βάση, με λιγοστό προσωπικό και ένα λιμάνι σχετικώς αβαθές, το οποίο στο οποίο δεν μπορούν να ναυλοχήσουν μεγάλα πλοία. Ο δε ρωσικός στρατός προτιμά να αναφέρεται σε αυτήν ως «σημείο ανεφοδιασμού και τεχνικής υποστήριξης».

Η Ρωσία, εταίρος του συριακού καθεστώτος για δεκαετίες, συνέχισε να το προμηθεύει με όπλα σε πείσμα των αντιδράσεων της Δύσης, ενώ μαζί με την Κίνα έχουν σταματήσει τρεις φορές τη λήψη αποφάσεων στο ΣΑ του ΟΗΕ κατά της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]