Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θέλει η κυβέρνηση Σαμαρά να έχει η Ελλάδα Ένοπλες Δυνάμεις; Ιδού η απορία...


Του Πάρι Καρβουνόπουλου

Σ΄ όλες τις χώρες του κόσμου, ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι κυβερνήσεις καλούνται να απαντήσουν σ΄ ένα ερώτημα. "τι ΕΔ θέλουμε"; Απαντούν, σχεδιάζουν, υλοποιούν.

Στην Ελλάδα το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει η σημερινή κυβέρνηση είναι διαφορετικό αλλά κρίσιμο: "Θέλουμε Ένοπλες Δυνάμεις";

Όχι δεν πρόκειται περί "λαϊκισμού" ή προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Σ΄ αυτό το ερώτημα θα πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, όπως βέβαια θα έπρεπε να έχει απαντήσει η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, η οποία με τις πράξεις της έδειξε ότι η απάντησή της θα ήταν μάλλον ότι... δεν θέλει Ένοπλες Δυνάμεις.

Η κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει αν πράγματι επιθυμεί να έχει η χώρα αξιόπιστες και αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις ή όχι. Τόσο απλά. Δεν μπορεί να επιτρέπει στην τρόϊκα ή σε οποιονδήποτε άλλο να επεμβαίνει με τόσο απροκάλυπτο τρόπο και να καθορίζει πως θα λειτουργούν οι Ένοπλες Δυνάμεις (δηλαδή η άμυνα της χώρας) σε όλα τα επίπεδα. Από το έμψυχο δυναμικό έως τους εξοπλισμούς.

Από την άλλη όμως και αφού η κυβέρνηση αποφασίσει αν θα εξακολουθήσει να έχει τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων ή θα... τον παραχωρήσει στον Τόμσεν θα πρέπει να σοβαρευτεί και να αρχίσει να κάνει ότι είναι απαραίτητο για να "συμμαζευτούν" οι Ένοπλες Δυνάμεις και κυρίως να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά. Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση αντί να κλείνει στρατόπεδα στη Πελοπόννησο να ανοίγει κι άλλα!

Άνοιξε τη Καλαμάτα επικαλούμενη αστείες δικαιολογίες. Επαναλειτουργεί την Κόρινθο και απ΄ ότι μαθαίνουμε η νέα δομή που σχεδιάζει θα είναι για γέλια και για κλάματα. Μόνο η Χρυσή Αυγή θα είναι ευχαριστημένη, αφού όλα τα στρατόπεδα του Εμφύλιου -και άλλα πολλά- παραμένουν ενεργά "ρουφώντας" προσωπικό και πολύ χρήμα.

Το κλίμα που επικρατεί στις ΕΔ είναι πραγματικά εκρηκτικό. Και μπορεί οι εν ενεργεία αξιωματικοί από τη φύση τους πειθαρχημένοι και ήπιοι να διαμαρτύρονται... μεταξύ τους, οι απόστρατοι όμως δίνουν τελείως διαφορετικό τόνο και ένταση. Και δεν αναφερόμαστε στις "επίσημες" ενώσεις αποστράτων, αλλά στις πιο νέες και δυναμικές.

Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι νέες περικοπές στους στρατιωτικούς εν ενεργεία και απόστρατους θα ισοδυναμούν με τράβηγμα της περόνης μιας χειροβομβίδας. Την οποία μετά χρειάζεται πολύ σταθερό χέρι για να μην εκραγεί. Και επαναλαμβάνουμε για να προλάβουμε αυτούς που παριστάνουν(;) τους... ανόητους. Έκρηξη στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν σημαίνει... κινήματα και εξεγέρσεις που αρκετοί εκτός Ενόπλων Δυνάμεων ίσως να αναπολούν. Το κλίμα απογοήτευσης και απαξιωσης που καλύπτει σιγά-σιγά τις Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία τρία χρόνια οδηγεί σε αποδιοργάνωση. Αυτός είναι ο κίνδυνος.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Είναι κοινό μυστικό ότι το σχέδιο της "ολοκλήρωσης" της Ε.Ε. που με τόσο ζήλο στηρίζουν τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας και ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβάνει την σταδιακή κατάργηση των Ε.Δ. και των σωμάτων ασφαλείας των επί μέρους χωρών μελών και την ίδρυση ευρωστρατού και ευρωαστυνομίας. Όποιος πει ότι αυτά δεν τα γνώριζε προτού πάει να ψηφίσει θα είναι δύσκολο να τον πιστέψουμε. Μασονία στην εξουσία ίσον εξαφάνιση του εθνικού χαρακτήρα του κράτους και καταστροφή του εθνικού ιστού. Ας προσέχαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι ρε παιδιά...!!
    Πάντως έξω δεν ακούω τους περαστικούς να συζητούν τα γεγονότα με τον τρόπο που χρειάζεται.. και έχει αρχίσει και με ανησυχεί..

    Οι περισσότεροι φοβισμένα, παθητικά, και σε υποτονικό βαθμό, κουβεντιάζουν τα επίκαιρα, απαισιόδοξοι και απρόθυμοι αφού ΠΙΣΤΕΎΟΥΝ πως δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτε... ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΜΑΘΑΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]