Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι αλλαγές που γίνονται στην ΕΥΠ αρκούν;


Ο εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης τοποθετείται στη θέση του συναδέλφου του Παναγιώτη Πούλιου στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, μετά τη λήξη της θητείας του δεύτερου.

Το ΑΔΣ τοποθέτησε τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Τζαβέλα στη θέση του συναδέλφου του Παναγιώτη Αγγελόπουλου στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Εν πρώτοις ευχόμαστε, φυσικά, καλή επιτυχία στους νέο-εισελθόντες στην τόσο νευραλγική υπηρεσία πληροφοριών, η οποία λόγω πολιτικής ανικανότητας απώλεσε σημαντικό τμήμα της αντικειμενικά εγνωσμένης αξίας της. Ευελπιστούμε, οι αλλαγές να συνεχισθούν, έτσι ώστε η ΕΥΠ να επενέλθει σε κατάσταση και ετοιμότητα λειτουργίας, ώστε να είναι σε θέση να συμβάλει καθοριστικά στην κομβική χρονική και εθνικά κρίσιμη χρονική περίοδο που διανύει η χώρα μας.

Η αδιαμφισβήτητη ικανότητα της πλειονότητας των στελεχών της, όμως, δυστυχώς δεν επαρκεί και τόσο ο αρμόδιος υπουργός κ. Δένδιας, όσο και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οφείλουν να επανεξετάσουν την δυνατότητα ενδυνάμωσης – εμπλουτισμού του στελεχιακού δυναμικού της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Οι εσωτερικές οξύνσεις που παρατηρήθηκαν (και δυστυχώς δημοσιοποιήθηκαν, αφού η πολιτική ηγεσία δεν κατανοούσε την ζημία που δημιουργούσε με τον επιβληθέντα κομματισμό) τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει να παραμεριστούν και σε κλίμα ομόνοιας η συγκεκριμένη υπηρεσία να ασχοληθεί με τα μείζονος εθνικής σπουδαιότητας και σημασίας ζητήματα που άπτονται άμεσης παρέμβασης.

Η επαναφορά άξιων αλλά δυστυχώς καρατομηθέντων υπαλλήλων της ΕΥΠ, είναι ένα θέμα που ο νέος διοικητής κ. Δραβίλας οφείλει να αξιολογήσει και να προχωρήσει στη συνέχεια στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξασφαλίσει το έμπειρο στελεχιακό προσωπικό μέσω του οποίου θα έχει τη δυνατότητα καθοριστικής και άμεσης αντιμετώπισης των θεμάτων που απασχολούν ή και που λίαν συντόμως θα απασχολήσουν την ασφάλεια της χώρας.

Αν και πλείστες όσες φορές είμασταν αυστηροί με την συγκεκριμένη υπηρεσία, προτιμήσαμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι –στο πνεύμα των δυνατοτήτων μας- απέναντι σε ανθρώπους που έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν μόνο δύσκολες καταστάσεις, παρά να λειτουργήσουμε ως κόλακές τους. Σήμερα, η συγκεκριμένη υπηρεσία βρίσκεται στην προμετωπίδα ενός πολυμέτωπου αγώνα και σε αυτόν τον αγώνα (παρά τις ενίοτε ενστάσεις μας) ευχόμαστε να αποδώσουν τα μέγιστα, για να οφεληθούμε όλοι μας σαν πολίτες, μα περισσότερο κερδισμένη να βγει η χώρα.




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΩΝ/ΝΕ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΠ (ΓΑΠ, ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ, ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, ΜΠΙΚΑΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΤΣΑΝΤΡΙΖΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΘΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ. ΟΥΤΕ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΙΣΧΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ WIKILEAKS ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΦΤΑΝΕΙ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ Ο ΜΠΙΚΑΣ ΚΡΙΘΗΚΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΙΣ ΤΑΣ ΛΟΝΔΡΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι απλά η χειρότερη διοίκηση που πέρασε φίλε... Ήταν σκέτη καταστροφή για την υπηρεσία... Την παρέλαβαν σε επνα ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας και παρέδωσαν ένα ερείπιο... Η ανικανότητά τους δεν περιγράφεται... Ήταν ολετήρας για την υπηρεσία!!!

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]