Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γλιτώνουν οι ένστολοι τις μειώσεις


Οι ένστολοι φαίνεται ότι μπορεί να γλιτώσουν τις νέες περικοπές κατά 12% των ειδικών μισθολογίων στις οποίες επιμένει η τρόικα, και μάλιστα αναδρομικά από 1ης Ιουλίου. Την πρόθεση της κυβέρνησης να διασώσει τουλάχιστον σε πρώτη φάση τους ενστόλους αποκάλυψε χθες ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, επισημαίνοντας ότι «δεν αντέχουν άλλες θυσίες».
Είναι βέβαια άγνωστο πώς θα αντιδράσουν οι άλλες κατηγορίες των δημοσίων υπαλλήλων που υπάγονται σε αυτές τις κατηγορίες (όπως δικαστικοί, πανεπιστημιακοί, γιατροί) σε περίπτωση που γίνουν πράξη οι απαιτήσεις της τρόικας για νέα μείωση των δικών τους μισθών.

Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε: «Η κυβέρνηση κάνει κάθε προσπάθεια για να μην υπάρξουν άλλες θυσίες, γιατί οι Ελληνες δεν αντέχουν άλλες θυσίες. Και τα ειδικά μισθολόγια και ιδιαίτερα για τους ενστόλους, όπως για παράδειγμα οι αστυνομικοί, έχουν πολλαπλάσιο εργασιακό φόρτο - με την άνοδο της εγκληματικότητας, με τις κοινωνικές εξελίξεις έτσι όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί. Λοιπόν, αυτό που κάνουμε -αν θέλετε να ακολουθήσουμε λίγο ποδοσφαιρική ορολογία- είναι ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Αντί να προσπαθήσουμε πρώτα να παίξουμε άμυνα, να προασπίσουμε δηλαδή όλα αυτά που δεν πάνε παραπίσω, προτιμάμε να περάσουμε το παιχνίδι στην επίθεση, να κινηθούμε πιο επιθετικά στις αποκρατικοποιήσεις, στις διαρθρωτικές αλλαγές, πείθοντας έτσι τους εταίρους μας».

Ο κ. Κεδίκογλου προανήγγειλε επίσης ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η σύνταξη του νομοσχεδίου για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα. «Θεωρείται σχεδόν έτοιμο ήταν η χαρακτηριστική φράση του.

Αναφερόμενος στο υπό κατάρτιση νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι θα έχει αναπτυξιακή προοπτική, ενώ επισήμανε ότι «αναζητείται η καλύτερη δυνατή φόρμουλα» προκειμένου να επιτευχθεί η επιμήκυνση της αποπληρωμής των φόρων, κάνοντας λόγο για ανάσα σε εκείνους που τη χρειάζονται περισσότερο, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

«Δεν μπορεί οι δόσεις σου να είναι μεγαλύτερες από το μηνιαίο εισόδημά σου» τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να αυξηθούν οι αντικειμενικές τιμές και να βρεθεί ένας τρόπος να έρθουν σε μια ισορροπία τα δάνεια σε σχέση με την σημερινή αξία των σπιτιών. «Θα πρέπει να βρεθεί ένας εξορθολογισμός» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι «η εσωτερική υποτίμηση στο θέμα των ακινήτων έχει ήδη επέλθει».

Νίκος Ελευθερόγλου
Πηγή εφημ. "Δημοκρατία"
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]