Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρεν: Η ευρωζώνη δεν πρόκειται να διαλυθεί


Αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις για όλα τα κράτη-μέλη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αποφασισμένη να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασώσει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και να το καταστήσει βιώσιμο για όλα τα κράτη μέλη, επισημαίνει ο Όλι Ρεν σε άρθρο που δημοσιεύει η βέλγικη εφημερίδα De Morgen υπό τον τίτλο «Το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο αλλά οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν μια αναγκαιότητα».

O Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις τονίζει ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και κάλεσε τα κράτη μέλη να εφαρμόσουν χωρίς χρονοτριβή το αναγκαίο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα διασφαλίσει, σε βάθος χρόνου, την σταθερότητα.

Σημειώνει επίσης την ανάγκη ελάφρυνσης των πιέσεων των αγορών βραχυπρόθεσμα, επισημαίνοντας πως ήδη οι ευρωπαίοι ηγέτες έλαβαν μέτρα προκειμένου να σπάσουν τον φαύλο κύκλο των προβληματικών τραπεζών και των χρεών και να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα το φορέα για την εποπτεία των τραπεζών, που αποτελεί προαπαιτούμενο ώστε ο ESM να μπορεί απευθείας να δανείζει τις τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους, ο Όλι Ρεν τονίζει πως δεν πρέπει όμως να χαθεί χρόνος. Για το λόγο αυτό, επισημαίνει, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με την ΕΚΤ, επεξεργάζεται την πρόταση για τον ενιαίο φορέα. Από κοινού με τις προτάσεις για ένα σύστημα εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων σε ολόκληρη την ΕΕ και τους μηχανισμούς ρύθμισης για τις τράπεζες σε περιόδους κρίσης, η εποπτεία αυτή αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την μελλοντική τραπεζική ένωση, επισημαίνει.

Ο Όλι Ρεν υπενθυμίζει ακόμη πως τα μέλη της ευρωζώνης έχουν επίσης αποφασίσει να εγκρίνουν στα τέλη του έτους έναν οδικό χάρτη για τη δημιουργία μιας αληθινής Οικονομικής Ένωσης που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά και ενισχυτικά προς την υφιστάμενη Νομισματική Ένωση.

Η πορεία αυτή, προσθέτει, θα οδηγήσει στην ενοποίηση της δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής των 17 χωρών και θα δώσει την δυνατότητα μιας κοινής ανάληψης των χρεών. Και τα δύο αυτά στοιχεία συνδέονται μεταξύ τους αφού οι επιμέρους κίνδυνοι απαιτούν μια κοινή δημοσιονομική πολιτική.

«Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: Η ευρωζώνη δεν πρόκειται να διαλυθεί και είμαστε αποφασισμένοι να μετατρέψουμε το ευρώ [EUR=X] σε ένα βιώσιμο νόμισμα για όλες τις χώρες μέλη. Με το να δώσουμε πιο σταθερές βάσεις στην οικονομική και νομισματική ένωση θα την προστατεύσουμε από εκείνους που επιθυμούν τον αφανισμό της» υπογραμμίζει.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]