Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΔΝΤ: Ευάλωτη στην κρίση χρέους η Ιταλία


Η Ιταλία παραμένει ευάλωτη σε μια ενδεχόμενη μετάδοση της κρίσης στην Ευρωζώνη, παρά τις φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις που έχουν αναληφθεί από την ιταλική κυβέρνηση για την κάλυψη του ελλείμματος και την τόνωση της ανάπτυξης, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, η διασφάλιστη της σταθερότητας και η αναζωογόνηση της ανάπτυξης δεν απαιτεί μόνο τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στη χώρα, αλλά και την πρόοδο σε ευρωπαϊκό επίπεδο προς την κατεύθυνση της ισχυροποίησης της νομισματικής ένωσης.

Το ΔΝΤ εκτιμά πως η οικονομική ανάπτυξη θα πρέπει να αρχίσει στις αρχές του 2013, χάρη σε μια μικρή ανάκαμψη των εξαγωγών, αλλά η Ιταλία θα παραμείνει σε καθυστέρηση σε σχέση με την υπόλοιπη περιοχή.

Στην έκθεσή του, το ΔΝΤ συγχαίρει την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι για τη «φιλόδοξη ατζέντα των μεταρρυθμίσεων του», προειδοποιώντας όμως για «κινδύνους επιδείνωσης των προοπτικών» απέναντι «σε μια δύσκολη οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση».

«Η ταχεία και ενεργή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι ουσιαστική, γιατί αν η λαϊκή υποστήριξη μειωθεί, όλα θα γίνουν πιο δύσκολα» δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ο Κένεθ Κανγκ, επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ιταλία.

Όσον αφορά την εξέλιξη του ΑΕΠ της Ιταλίας, το ΔΝΤ έχει αφήσει αμετάβλητες τις προβλέψεις του, υπολογίζοντας σε μια πτώση κατά 1,9% του ΑΕΠ το 2012, και 0,3% το 2013, ενώ η Ρώμη προβλέπει μια επιστροφή στην ανάπτυξη.

Μεταξύ των παραγόντων που επηρεάζουν τις προοπτικές ανάπτυξης της Ιταλίας, οι ειδικοί τονίζουν τη «χαμηλή παραγωγικότητα», «τη σταθερή απώλεια ανταγωνιστικότητας κατά την τελευταία δεκαετία» και τη «γηράσκουσα κοινωνία».

Για την προώθηση της ανάκαμψης, το ΔΝΤ συστήνει να δοθεί προτεραιότητα στην παραγωγικότητα και την απασχόληση, να συνεχιστεί τη δημοσιονομική εξυγίανση και οι ιδιωτικοποιήσεις, και να προωθηθεί η δυναμική του τραπεζικού τομέα.

Το ΔΝΤ επικροτεί την πρόσφατη έγκριση της μεταρρύθμισης της αγοράς εργασίας από το ιταλικό κοινοβούλιο, ενώ η ανεργία έφθασε το 10,1% τον Μάιο στη χερσόνησο, με ένα ποσοστό 36% για τους νέους, σύμφωνα πάντα με την έκθεση.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]