Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διάσπαση της Ελλάδας ζητάει ο Τατούλης από τον Ράιχενμπαχ

  • Έχει επαφή με την πραγματικότητα και το πιθανό αποτέλεσμα σε περίπτωση αποδοχής του αιτήματός του, ο κ. Τατούλης;
  • Μπορεί να κατανοήσει πως ουσιαστικά ζητάει τον διαμελισμό της Ελλάδας;
  • Το είχε ανακοινώσει όταν έδινε τον προεκλογικό του αγώνα για να γίνει περιφερειάρχης;
  • Τί άλλο μπορούν να ζητήσουν οι περιφερειάρχες για να "ενισχυθούν οικονομικά" οι περιφέρειες;
  • Ο Τατούλης αποκαλύπτει τους πραγματικούς λόγους δημιουργίας του εκτρώματος "Καλλικράτη" από τον Ραγκούση
Επιστολή προς τον επικεφαλής της ομάδας εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χόρστ Ράιχενμπαχ, έστειλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ζητώντας από τον Ευρωπαίο αξιωματούχο να συμβάλει στο κόψιμο του «γόρδιου εναγκαλισμού» που «ασκεί το κράτος προς τις περιφέρειες» και να συμβάλει στην απελευθέρωση της περιφερειακής διοίκησης.

Ο κ. Τατούλης επισημαίνει στην επιστολή του ότι απαιτούνται μεγάλης έκτασης μεταρρυθμίσεις, αλλά φαίνεται ότι η εκ των άνω προσέγγιση, η οποία έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα, δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. «Έχω πολλές φορές τονίσει ότι οι περιφέρειες θα μπορούσαν να συμβάλουν πολύ πιο ενεργά στην ανάπτυξη της χώρας και ότι οι απαιτούμενες καινοτομίες θα ήταν λιγότερο δύσκολο να προωθηθούν στο περιφερειακό επίπεδο, όπου η αδράνεια είναι μικρότερη», σημειώνει.

Ο περιφερειάρχης που αναφέρεται σταθερά στον πολιτικό χαρακτήρα του προβλήματος και στην αναγκαιότητα αυτοδυναμίας των περιφερειών για έξοδο από την κρίση, σημειώνει στην επιστολή του τις διαπιστώσεις της έκθεσης του Γερμανικού Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων και Ασφάλειας το οποίο έχει εκπονήσει την έκθεση με τίτλο «Μια νέα προσέγγιση για την Ελλάδα».

Η επικεφαλής του Ινστιτούτου, Ντανιέλα Σβάρτζερ, μέσα από τις γραμμές της έκθεσης αυτής υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανάγκη για μια «Μεταρρύθμιση εκ των Κάτω» (bottom up) και δημιουργία «Ειδικών Ζωνών Εκσυγχρονισμού» με ειδικό καθεστώς, ισχυρή υποστήριξη, περισσότερες αρμοδιότητες και ευθύνες, αλλά και περισσότερα κίνητρα προόδου.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Ο γνωστός καιροσκόπος Τατούλης, όπως πάντα ανεύθυνος και εθνικά ύποπτος μπροστά στο προσωπικό του συμφέρον. Στα βήματα του άλλου εθνοπροδότη, του άθλιου ΓΑΠ που έλεγε κάποιες ανάλογες "εξυπνάδες" με προφανή σκοπιμότητα τον διαμελισμό της χώρας.
    Στο Γουδί
    ΔημΒας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωωωω τον αβρό κύριο Τατούλη. Έχει ήδη μοιράσει τις συμπάθειές του σε διάφορα κόμματα ο κύριος βολευτής. Τώρα μας δείχνει ότι δεν τον έκαναν για την πλάκα τους περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Εχει ήδη υπογράψει την εκχώρηση των υδάτινων πόρων. Αλλά εις αύριον τα σπουδαία. Κοιτάσματα να δουν τα μάτια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτα ειναι δευτερευουσας και τριτευουσας σημασιας .
    Οι Ελληνες εχουν την δημοκρατια σαν ιερο τοτεμ , και εκλεγουν δημοκρατικοτητα τους αντιπροσωπους τους .
    Οπως ψηφισαν λοιπον ετσι και θα Σταυρωθουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΔΙΣΜΟΙΡΗ ΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΣ ΟΡΘΙΑ ΝΑ ΠΑΨΕΙΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΩΡΑ ΕΜΑΘΕΣ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΕ ΜΙΣΟΥΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΗΡΩΙΣΜΟ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΜΙΑ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ.ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΣΚΛΑΒΟΣ ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΕ ΚΕΦΑΛΙ ΣΗΚΩΣΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΔΩΣΕ ΕΝΑ ΜΠΑΤΣΟ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΟΥ Η ΩΡΑ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΚΡΑΖΟΥΜΕ ΚΡΑΥΓΗ ΣΤΕΝΤΟΡΙΑ.....ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατι να μην τα λεει αμα κανενας δεν τον λυντσαρει?
    Ο Μπομπ ο σφουγαρακης αντι να χαθει απο προσωπου γης δινει διαλεξεις και παιρνει βραβεια!! Βρισκουν και κανουν.
    Ο στρατος ειναι υπο διαταγες! Η Ελλαδα ξεπουλιεται! Οι πολιτικαντηδες διαφημιζουν την ανεξαρτητη Κρητη τον διαχωρισμο της Ελλαδας.
    Αυτους μπορει να φτασει ο λαος οχι τους απο πανω. Τι αλλο πρεπει να δουμε δηλαδη.
    Σωστα ειπε ο ευρωβουλευτης Nigel Farage πως οτι καιρος το φερει στην Ελλαδα θα γινει επανασταση. Μπειτε το youtube και ακουστε τον να μιλα και να νιωσετε πως ακομα υπαρχουν δεινοι ομιλητες και ανδρες που φορουν γεματα παντελονια
    στο ευρωχανι. Αυτος εχει ξεμπροστιασει την ομαδα των λησταρχων εκει μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο στον Αγγλο που τα είπε αλλά εμείς τι κάνουμε; Οι Πελοποννήσιοι γιατί τον ανέχονται; Νομίζουν ότι θα κάνουν γερή κονόμα μαζί με αυτόν; Οτι θα διαχειρίζονται μαζί του τα κονδύλια; Ακόμα κι έτσι να ήταν θα ανεχόταν κάτι τέτοιο ως Ελληνες; Πότε επιτέλους θα σταματήσουμε να ξεφτιλιζόμαστε ως λαός; Τι να την κάνω την επανάσταση κατόπιν εορτής όταν το λουρί φτάσει πλέον στο σβέρκο και οι καλύτεροι θα πρέπει πάλι να θυσιαστούν και να πεθάνουν για χάρη της ανόητης και ράθυμης πλειοψηφίας; Και ανά μανά τα ίδια από την αρχή; Ωρες ώρες μου φαίνεται ότι η ξεφτίλα μας δεν έχει πάτο και θέλω να φύγω και να μη ξαναγυρίσω. Κι αν βλέπω στο εξωτερικό Ελληνα θα αλλάζω δρόμο θα παριστάνω ότι δεν καταλαβαίνω ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]