Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η τρόικα θέλει να εφαρμόσει το ελληνικό μνημόνιο και στην Κύπρο


Μήπως η εικόνα αυτή απαντάει στο ερώτημα "γιατί Ελλάδα και Κύπρος μπαίνουν στο μνημόνιο";

Αφού έχουν παραδεχθεί πως είναι λάθος η "συνταγή", τότε γιατί επιμένουν σε αυτό το λάθος και για την Κύπρο; Μήπως επειδή είναι σωστή η συνταγή και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια (και δοκιμασμένη στην Ελλάδα) στην εξαθλίωση και στην απόλυτη πολιτική και οικονομική εξάρτηση; Μήπως, τελικά, ο στόχος των "εταίρων" και των "φίλων" Ευρωπαίων, είναι η κατάκτηση χωρών τηε νότιας Ευρώπης μέσω ενός πλαστού οικονομικού περιβάλλοντος που δημιουργούν οι ίδιοι, σκοπεύοντας στην υφαρπαγή του πλούτου τους; Δυστυχώς, τα παραπάνω ερωτήματα δεν είναι ρητορικά, αφού η ακολουθούμενη από τους Ευρωπαίους πρακτική αποδεικνύει πως τελικά οι "φίλοι" αποδεικνύονται πολύ χειρότεροι και από τους εχθρούς. Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός: "Αν έχεις τέτοιους φίλους, τι να τους κάνεις τους εχθρούς;"

Την ίδια συνταγή θα προτείνει η τρόικα στην Κύπρο, με αυτή που εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Η επιτυχημένη πορεία του μνημονίου εδω, είναι το τέλειο παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες οικονομίες που το πρόβλημα τους δεν έχει καμία σχέση με αυτό της Ελλάδας!

Η τακτική που ακολουθεί είναι η ίδια: καθυστερεί την έλευση της φτάνοντας την οικονομία στα όριά της, ζητά υπογραφές από όλους του υποψήφιους Προέδρους, μιας και οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο του 2013 και ο Χριστόφιας δεν θα ξαναείναι υποψήφιος.

Επισήμως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Στεφάνου δικαιολόγησε την καθυστέρηση στο γεγονός ότι τα κλιμάκια της τρόικας δεν έχουν ολοκληρώσει τη μελέτη των στοιχείων που έχουν συγκεντρώσει από τις τράπεζες σχετικά με την κυπριακή οικονομία και οτι αυτή η καθυστέρηση δεν έχει σχέση με το κυπριακό αίτημα για δάνειο από τη Ρωσία.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Aπό "φιλίες" και "συμμαχίες" χορτάσαμε, Ελλαδίτες και Κύπριοι μια ζωή. Δεν έφτανε η μεταπολεμική αιμοσταγής παρουσία της "προστατευτικής" Αλβιόνας. Περάσαμε στη συμφωνία Κούπερ, τη δικτατορία των συνταγματαρχών, τη μεταμφιεσμένη με τούρκικο μανδύα νατοϊκή εισβολή και τώρα στα συσσίτια εκατέρωθεν. Kαλό μας κουράγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας είναι καλά το ζέυγος Χίλαρι και Μπιλ. Ο ζαβολιάρης σύζυγος είναι μεγαλομέτοχος στην Noble Energy, αλλά πόσοι δημοσιογράφοι εδώ έχουν πληρωθεί να μη μας το λένε; Μύρισαν πετρέλαιο οι Κλίντον μαζί με τον αιμοσταγή Νετανιάχου και το υπόλοιπο εβραίικο συνάφι και μέσα σε ελάχιστο διάστημα βυθίστηκαν δύο χώρες στο απόλυτο κενό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι προφανές .
    Η εντολή είναι μία με δύο σκέλη.
    Παντελής Εθνοκάθαρση του απανταχού Ελλήνων και αρπαγή όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών, που υπάρχουν στον Ελληνισμό.
    Και μία απορία.....
    Τί έγιναν τα υποτιθέμενα κεφάλαια που θα παρείχαν οι Ρώσοι και Κινέζοι τουλάχιστον στη Κύπρο που ουσιαστικά είναι ασήμαντα για αυτούς ?
    Τα έδιναν ή όχι ?
    Εκβιάστηκε ο Χριστόφιας ή όχι ?
    Πάντως ο Θεός μας δεν θα μας αφήσει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οτι εχει σχέση με πετρέλαιο έχει μνημόνια. Εξ αλλου και η Ιονία Οδος κατα μήκος του αγωγού μεταφοράς επέλεχθηκε να γίνει εδώ και πολύ καιρο πρίν.
    Στην Ιρλανδια βρεθηκε κοιτασμα:ΜΝΗΜΟΝΙΟ
    Η Ιταλια, ΕΝΙ, εχει σχεση με με αγωγό μεταφοράς και εξερευνηση κοιτασματων:ΜΝΗΜΟΝΙΟ
    Η Ισπανια, REPSOL, εξερευνηση κοιτασματων: ΜΝΗΜΟΝΙΟ
    Η Πορτογαλία, www.galpenergia.com(ΣΥΜΜΕΤΈΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΝΙ τηςΙταλίας με 33%): ΜΝΗΜΟΝΙΟ
    Η Ελλάδα κοιτασματα: ΜΝΗΜΟΝΙΟ
    Η Κύπρος κοιτασματα: ΜΝΗΜΟΝΙΟ
    Η Αίγυπτος κοιτασματα: ΑΝΑΤΡΟΠΗ
    Η Λιβυη κοιτασματα: ΑΝΑΤΡΟΠΗ

    Κάπως ετσι κραταν τον ανατγωνισμό μακρυα κάποιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]