Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το να διαβάζει κανείς τους προφήτες είναι σαν να διαβάζει την εφημερίδα…


Ο Γέροντας Παΐσιος έλεγε συχνά: "Σήμερα, το να διαβάζει κανείς τους προφήτες είναι σαν να διαβάζει την εφημερίδα. Τόσο ξεκάθαρα είναι γραμμένα"...

"Εμένα ο λογισμός μου μου λέει ότι θα συμβούν πολλά πράγματα:

Οι Ρώσοι θα καταλάβουν την Τουρκία, η δε Τουρκία όπως την ξέρουμε σήμερα θα εξαφανιστεί από τον χάρτη. Το 1/3 των Τούρκων θα γίνουν χριστιανοί, το 1/3 θα αφανιστεί και το 1/3 θα τραβηχτεί προς τη Μεσοποταμία.

Η Μέση Ανατολή θα γίνει γήπεδο πολέμων, στους οποίους θα λάβουν μέρος οι Ρώσοι. Θα χυθεί πολύ αίμα, και μάλιστα οι Κινέζοι θα περάσουν τον Ευφράτη ποταμό, έχοντας 200.000.000 στρατό και θα βαδίσουν προς τα Ιεροσόλυμα. Χαρακτηριστικό σημάδι ότι πλησιάζουν τα γεγονότα αυτά θα είναι το γκρέμισμα του τεμένους του Ομάρ, αφού το γκρέμισμά του θα σημάνει την έναρξη των εργασιών για την ανοικοδόμηση του ναού του Σολομώντος, ο οποίος παλιά ήταν κτισμένος σε εκείνο ακριβώς το σημείο.

Στην Κωνσταντινούπολη θα γίνει μεγάλος πόλεμος μεταξύ των Ρώσων και των Ευρωπαίων και θα χυθεί πολύ αίμα. Η Ελλάδα δεν θα έχει πρωτεύοντα ρόλο σε αυτό τον πόλεμο, αλλά θα της δοθεί η Κωνσταντινούπολη, όχι επειδή θα μας ευλαβούνται, αλλά επειδή δεν θα βρίσκουν άλλη καλύτερη λύση, και θα καταλήξουν σε αυτή τη συμφωνία με την Ελλάδα, μια και θα τους πιέζουν οι δύσκολες τότε περιστάσεις. Ο στρατός ο ελληνικός ούτε καν θα προλάβει να πάει εκεί και η Πόλη θα μας έχει δοθεί. Οι Εβραίοι, επειδή θα έχουν δύναμη και βοήθεια από τον Ευρωπαίο ηγέτη, θα αποθρασυνθούν, θα επιδεικνύονται με αναίδεια και υπερηφάνεια, και θα προσπαθήσουν να κυβερνήσουν την Ευρώπη. Τότε, μέσα στις δύσκολες συνθήκες, και τα 2/3 των Εβραίων θα γίνουν επίσης χριστιανοί.

Οι χριστιανοί θα διωχθούν ξανά. Θα μηχανευτούν οι εχθροί του χριστιανισμού πολλά, αλλά από τον διωγμό που θα προκύψει, ο χριστιανισμός ολόκληρος θα ενωθεί. Όχι όμως έτσι που το θέλουν αυτοί που μηχανεύονται την παγκόσμια ένωση των θρησκειών, θέλοντας να υπάρξει επικεφαλής ένας θρησκευτικός ηγέτης. Θα ενωθεί επειδή οι καταστάσεις που θα δημιουργηθούν θα έχουν ως αποτέλεσμα να ξεχωρίσουν τα πρόβατα το Χριστού από τα ερίφια. Το κάθε πρόβατο θα κοιτά να είναι κοντά με τα άλλα πρόβατα και έτσι θα πραγματοποιηθεί το "μία ποίμνη, είς ποιμήν".

Προσέξατε; Το βλέπουμε εν μέρει να πραγματοποιείται: οι χριστιανοί έχουν αρχίσει να αισθάνονται ότι βρίσκονται σε ανθυγιεινό κλίμα και προσπαθούν να φεύγουν από τις αρρωστημένες καταστάσεις. Η άλλη μερίδα θα τρέχει κατά χιλιάδες στα μοναστήρια και στις εκκλησίες.

Σε λίγο θα δείτε σε μια πόλη να υπάρχουν μόνο δύο μερίδες ανθρώπων: αυτοί που θα ζουν άσωτοι και μακριά από το Χριστό ζωή και οι άλλοι, που θα τρέχουν στις αγρυπνίες και στα προσκυνήματα. Μεσαία κατάσταση δεν είναι δυνατόν να υπάρξει"...


Από το βιβλίο "Σκεύος Εκλογής: Γέρων Παΐσιος 1924-1994" του ιερομονάχου Χριστοδούλου του Αγιορείτου. 


 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Πολλά, αν όχι σχεδόν όλα, από τα προφητευόμενα του, εντός ή εκτός εισαγωγικών, νεοφανούς (;) αγίου γέροντα, έχουν λεχθεί και καταγραφεί στο παρελθόν. Συνεπώς, ουδέν καινόν μας προσκομίζει η εκ νέου αποσπασματική υπόμνηση εκ του βιβλίου "Σκεύους εκλογής".

    Ότι αυτά θα συμβούν, ίσως και χειρότερα, το γνωρίζουμε και το περιμένουμε. Αξία όμως θα είχε να πληροφορηθούμε κάτω από ποιες συνθήκες θα γίνουν όλα αυτά. Πώς θα φτάσουμε στον αφανισμό - πέρα της γενικόλογης και αόριστης αποστασίας - δεν μας το είπε ούτε ο συντάκτης του πονήματος, ούτε και ο άγιος, με ή χωρίς εισαγωγικά, γέροντας.

    Σημασία δεν έχει να προφητεύεις το κακό, σημασία έχει να εξηγείς τους λόγους, να αναλύεις τις αιτίες, διότι τότε μπορεί να σώσεις ψυχές και το χαλασμό να βραδύνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύθηκε προκειμένου να σταματήσει η συζήτηση περί του τι πραγματικά είπε ο γέροντας, αφού κάποιοι ισχυρίζονται πως τα λεγόμενά του είτε έχουν διανθισθεί από υπερβολικό ζήλο είτε έχουν γραφεί χωρίς ποτέ ο ίδιος να έχει κάνει οποιαδήποτε αναφορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ τον Κωνσταντίνο για τη διευκρίνιση. Κάτι μικρό θα είχα όμως να προσθέσω, ότι τα υπό του γέροντος ρηθέντα ή γραφέντα, δεν είναι όπως εκείνα που εξιστορούσαν τα έργα και τα λόγια του Κυρίου ημών. Δεν βρίσκω σκόπιμο να γίνεται τόσο μεγάλη κουβέντα, αν "αυτό το είπε ο γέροντας" ή "αυτό δεν το είπε". Επίσης, για μένα, δεν κρύβουν τόσο μεγάλη σοφία ή ακόμη και πρόρρηση αυτά και όσα άλλα έχω διαβάσει. Σημασία θα είχε, τη γνώμη μου γράφω πάντα, αν μας είχε πει γιατί και πώς θα οδηγηθούμε στη θεοεγκατάλειψη. Είναι εμφανή τα σημάδια ναι ή όχι; Και αν ναι, ποιά τα αίτια; Ποιοι μας έφεραν σ΄ αυτό το κατάντημα; Έχουν ή δεν έχουν όνομα; Ευθύνονται ή δεν ευθύνονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνώμη, όχι "θα συμβούν" γιατί ήδη εδώ και πολλά χρόνια τα ζούμε-συμβαίνουν και τώρα; βλέπουμε τα αποτελέσματα... Δηλαδή που ζούσαμε στον Παράδεισο και ξαφνικά είδαμε γύρω μας;;; Έχει και συνέχεια όμως το έργο, δεν τελείωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ισα ισα μολις τωρα αρχισε και ειναι μεγαλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γνώμη μου (δεν θέλω να μπω σε ξένα χωράφια) είναι ότι τα των γερόντων κείμενα πρέπει να τα βλέπουμε και ως το ζωντανό συλλογικό υποσυνείδητο του λαού μας, μέσα από αιώνες περιπετειών και ανάλογης θυμοσοφίας και εμπειριών, που οι γέροντες, λόγω και των μελετών που έχουν κάνει, τα μετουσιώνουν σε πιό εύληπτα "ολιστικά" μηνύματα προς τους πιστούς (ή και τους απορούντας).
    Άλλωστε κάθε νοήμων και συλλογιστικός άνθρωπος, γηράσκων, δεν αποκτά μικρή "ενορατική" σοφία;...συμβουλές παππούδων κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε, η σοφία ζωής των γερόντων δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα όσα μεγάλοι γέροντες της Ορθοδοξίας έχουν καταθέσει. Υπάρχουν πολλοί και υπήρξαν πολλοί περισσότεροι μοναχοί, όμως κάποιοι από αυτούς ήταν διαφορετικοί. Πραγματικοί φάροι σωτηρίας και προειδοποίησης για τα επερχόμενα. Όχι, δεν είναι το ίδιο η σοφία της ζωής με την υψηλή (χαρισματική) πνευματικότητα των γερόντων της Ορθοδοξίας. Και, πίστεψέ με, ακόμη και σήμερα υπάρχουν, κεκαλλυμένοι μακριά από τον κόσμο, ταπεινοί και προσευχόμενοι αδιαλείπτως. Αυτά που μας λένε είναι για την σωτηρία της ψυχής, ενώ αυτά που μας λένε οι παπούδες μας είναι η εμπειρία της ζωής.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]