Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Euro 2012: Άρχισαν οι γερμανικές χυδαιότητες και κατά των Ιταλών


Γράφει η Σοφία Τ.

Για το πώς συμπεριφέρθηκαν οι φυλλάδες της Γερμανίας πριν τον αγώνα της χώρας τους με την Ελλάδα το είδαμε όλοι… Συνηθίσαμε πια την «αισθητική» τους. Ενώ η Γερμανική Ομοσπονδία είναι τιμωρημένη για καπνογόνα, καραγκιοζιλίκια οπαδών, η BILD βρίζει την Ιταλία και απειλεί να τους καθαρίσει…

Πρόστιμο ύψους € 25.000 επιβλήθηκε στην Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, για την ανάρμοστη συμπεριφορά ορισμένων από τους οπαδούς της κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ της Γερμανίας και της Δανίας, στις 17/06. Η πειθαρχική ποινή αφορά την ανάφλεξη καπνογόνων, τη χρήση σημαιών και συμβόλων που δεν επιτρέπονταν, καθώς και κάποια ακατάλληλα συνθήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανική Ομοσπονδία είχε ήδη τιμωρηθεί με πρόστιμο € 10.000, για ρίψη αντικειμένων από τους οπαδούς της στον αγώνα εναντίον της Πορτογαλίας (σχόλιο: γι’ αυτά τα 35 «χιλιάρικα» ΔΕΝ φταίει η Ελλάδα!)

«Το match Ιταλία-Γερμανία, στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, αποκτά τεράστια συμβολική σημασία, όπως συνέβη και την Πέμπτη, με την Εθνική της Ελλάδας», σημειώνουν οι παρατηρητές στην Ρώμη. «Στο ποδοσφαιρικό πεδίο υπάρχει η προοπτική απόκτησης του ευρωπαϊκού τρόπαιου, στο πολιτικό, η αναγκαιότητα να σωθεί το ευρώ, έστω και αν έχει γίνει σαφές ότι η Γερμανία, στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόκειται να επιμείνει, και πάλι, στην γραμμή της απόλυτης λιτότητας», αναφέρει ο διαδικτυακός τόπος Liberoquotidiuano.it

«Τα στοιχήματα, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ευνοούν την Skuadra Azzura», τονίζει η δημόσια ραδιοφωνία της Ιταλίας, Rai. Οι φίλαθλοι της Αιώνιας Πόλης-προσθέτει η Rai- θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το match της Πέμπτης από γιγαντοθόνη που πρόκειται να στηθεί στην κεντρική Piazza del Popolo (Πλατεία του Λαού). Για «ραντεβού με την Ιστορία» κάνει λόγο, σήμερα, το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ιταλίας, Ansa.

«Η Γερμανία μπορεί να αρχίσει να τρέμει. Οι Azzuroi και οι Γερμανοί συναντήθηκαν, συνολικά, 30 φορές, σε απευθείας ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις. Ο απολογισμός κάνει λόγο για 14 ιταλικές νίκες, 9 ισοπαλίες και 7 γερμανικές επιτυχίες», προσθέτει το ιταλικό πρακτορείο.

«Η Ιταλία και το ευρωπαϊκό ματς. Τώρα είναι η ώρα της αναμέτρησης με την Merkel, έχοντας επίγνωση της αξίας μας», γράφει η εφημερίδα Corriere della Sera. «Θα συναντήσουμε τους Γερμανούς χωρίς εθνικιστικούς ρεβανσισμούς, ξέροντας, όμως, καλά πόσο αξίζουμε, διότι, στην ευρωπαϊκή μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Ιταλία μπορεί να υπερισχύσει και εκτός γηπέδου», αναφέρει η Corriere.

«Η BILD περνά στις απειλές», τονίζει τέλος, η εφημερίδα της Ρώμης La Republica και προβάλλει τον τίτλο της γνωστής, και στην Ελλάδα, συγκεκριμένης γερμανικής εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία «έφτασε η ώρα για το οριστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους Ιταλούς».

Υ.Γ.: Καλή επιτυχία Ιταλία… Έτσι για να φαίνεται ποιος είναι «ανώτερος». Οι Γερμανοί παντού ίδιοι είναι… Ποδόσφαιρο παίζουν να καθαρίσουν θέλουν…
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]