Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν βγαίνει κυβέρνηση - Το αύριο φέρνει οικουμενική;


Τα αποτελέσματα, όπως έχουν μέχρι στιγμής από τα exit polls είναι απολύτως απογοητευτικά, για εκείνους που έκαναν σχέδια να κυβερνήσουν, δηλαδή, τόσο για τον Αντώνη Σαμαρά, όσο και για τον Αλέξη Τσίπρα, αν και Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είχαν σημαντική άνοδο σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Οι έδρες που δίνονται στο πρώτο κόμμα εάν αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαναγκάζουν σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ (αφού το ΔΗΜΑΡ έχει καταρρεύσει), αλλά με δεδομένη την προεκλογική άρνηση του Αλέξη Τσίπρα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει κυβέρνηση.

Σε περίπτωση που η ΝΔ είναι πρώτη, τότε μπορεί να κάνει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Μία τέτοια κυβέρνηση, όμως, πόσο ανεκτή θα είναι στην Ελληνική κοινωνία, αφού τα δύο αυτά κόμματα οδήγησαν στην οικονομική και κοινωνική κατάρρευση μέσω των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των υπογραφών δέσμευσης των αρχηγών τους;

Προφανώς, μέχρι στιγμής, δεν βγαίνει κυβέρνηση, τουλάχιστον από δύο κόμματα.

Ποιοί τρεις θα συνεργαστούν την επόμενη ημέρα και με ποιές προϋποθέσεις; Η επόμενη ημέρα θα είναι ίσως η πιό δύσκολη για τον νικητή της σημερινής βραδιάς... αφού κατά πάσα πιθανότητα θα εξαναγκαστούν να ρίξουν νερό στο κρασί τους και να αποδεχθούν μία οικουμενική κυβέρνηση... στην οποία θα βρούνε ένα όμορφο όνομα να δώσουν, για να μην ξυπνήσουν μνήμες του παρελθόντος.

Σύμφωνα με τα exit polls (7.15 μ.μ. 17/6/2012)

Στο exit poll των εταιρειών ALCO, MRB, Metron Analysis, Οpinion και ΜΑRC για λογαριασμό των καναλιών ΝΕΤ, Αlpha, ΑΝΤ1 και Μega τα κόμματα λαμβάνουν (σε παρένθεση τα αποτελέσματα των εκλογών της 5/6/2012):

Ν.Δ. 27,5-30,5% (18,85%)

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 27,0-30,0% (16,78%)

ΠΑ.ΣΟ.Κ. 10,0-12,0% (13,18%)

ΑN.ΕΛΛΗΝΕΣ 6,0- 7,5% (10,61%)

ΧΡ. ΑΥΓΗ 6,0- 7,5% (6,97%)

ΔΗΜ.ΑΡ. 5,5- 6,5% (6,11%)

Κ.Κ.Ε. 5,0- 6,0% (8,48%)

ΛA.Ο.Σ. 1,5- 2,0% (2,90%)

ΔΗΜ. ΞΑΝΑ 1,5- 2,0%

ΟΙΚ.ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1,0- 1,5% (2,93%)

Λοιπά 1,5- 2,0%



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Η τρόικα στην εξουσία οσωνούπω! Θα πούμε το ψωμί ψωμάκι, Κωνσταντίνε. Ο θάνατός μας η ζωή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θαυμάσια τα καταφέραμε !!!
    Πάλι το γνωστό σκηνικό με τα φρικιά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ !!!
    Αυτοί φταίνε ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]