Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα δύσκολα είναι μπροστά

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Οι ξένοι, και ειδικά αυτοί που αντιπροσωπεύουν τους δανειστές, προσπάθησαν με πράξεις και δηλώσεις να στείλουν στους Ελληνες το μήνυμα ότι η ψήφος υπέρ των «αντιμνημονιακών» κομμάτων θα είναι καταστροφή. Ηταν λάθος η απόφασή τους να «σπείρουν» τον φόβο και μερικοί αναλυτές πιστεύουν ότι οι παρεμβάσεις από το εξωτερικό έσπρωξαν ψηφοφόρους προς τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα, τα οποία υπόσχονται εγκατάλειψη του Μνημονίου. Την Κυριακή το βράδυ θα γνωρίζουμε εάν οι παρεμβάσεις των ξένων έφεραν τα ποθητά, γι' αυτούς, αποτελέσματα.

Οι δύο πλευρές, οι υπέρ και οι εναντίον του Μνημονίου, ξεπέρασαν κάθε όριο κινδυνολογίας, υπερβολής και παροχολογίας στην προσπάθειά τους να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους. Και οι μεν και οι δε είπαν τη μισή αλήθεια, αντί να προσπαθήσουν εποικοδομητικά και με αγάπη στην Ελλάδα να βρουν τη «χρυσή τομή» για την επόμενη ημέρα, η οποία προβλέπεται εξαιρετικά δύσκολη.

Ποια είναι τα δεδομένα που έχουμε:

Πρώτον: Το Μνημόνιο δεν αλλάζει και όλα τα υπόλοιπα είναι παραμύθια.

Δεύτερον: Ολα τα κόμματα γνωρίζουν ότι η τρόικα θα συζητήσει μόνο ένα μικρό «πακέτο παροχών», το οποίο βέβαια -εάν η νέα κυβέρνηση δείξει σοβαρότητα- θα μπορούσε να προσφέρει μεγάλη ανάσα στη χώρα.

Τρίτον: Εάν ο νέος πρωθυπουργός, όποιος και αν είναι, καταγγείλει το Μνημόνιο ή ζητήσει δραστικές αλλαγές, η τρόικα δεν θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα «παγώσουν» οι διαδικασίες για την εκταμίευση της δόσης.

Οποιο κόμμα κερδίσει τις εκλογές, όποιος πολιτικός αρχηγός αναλάβει να σχηματίσει κυβέρνηση, θα συνειδητοποιήσει, το βράδυ της Κυριακής, ότι τα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει είναι τα ίδια. Το πλέον βασικό αποτελεί το γεγονός πως τα ταμεία είναι άδεια. Δυστυχώς, και βασικά λόγω της μη υλοποίησης των υποσχέσεων και του προγράμματος, είναι η πρώτη φορά που τα δανεικά των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ είναι τόσο αναγκαία για να συνεχίσει να λειτουργεί η χώρα.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]