Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με ποια Τουρκία θα ρισκάρει ο ΣΥΡΙΖΑ;


Κωνσταντίνος Χολέβας
Πολιτικός Επιστήμων

Ώστε έτσι, λοιπόν! Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπαλάφας προτείνει να κοπούν όλες οι δαπάνες για εξοπλισμούς και να αφήσουμε την Εθνική μας Άμυνα στην τύχη της. «Θα το ρισκάρουμε»» , δηλαδή αν μείνουμε άοπλοι και απαράσκευοι απέναντι σε μία Τουρκία που εξοπλίζεται συστηματικά και σχεδιάζει κακά εναντίον μας, μας λέει το στέλεχος αυτό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Βέβαια αφού κάποιοι σφύριξαν στον κ. Τσίπρα ότι έγινε σοβαρό ολίσθημα εθνικών και διεθνών διαστάσεων, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε με τις διάφορες συνιστώσες και αφού έβγαλε συμπέρασμα –αν κατόρθωσε να βγάλει- έσπευσε να επισκεφθεί το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης για να αλλάξει το
κλίμα. Οι δηλώσεις Μπαλάφα δεν ανακλήθηκαν ούτε υπήρξε επίσημη κομματική διάψευσή τους.

Απλώς οι κ.κ. Τσίπρας και Γλέζος μαζί με την κυρία Δούρου κατέφυγαν σε ανέξοδα λογίδρια κατά του κακού συστήματος παραγγελίας των εξοπλιστικών συστημάτων.

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων απορεί και εξίσταται με τις τραγελαφικές θέσεις, αντιθέσεις και συνθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Άγκυρα και οι στρατηγοί της τρίβουν τα χέρια τους ελπίζοντας να είναι η Ριζοσπαστική Αριστερά πρώτο κόμμα στις 18 Ιουνίου. Άλλωστε η ψήφος των Μουσουλμάνων της Θράκης, εκ των οποίων πολλοί παίρνουν γραμμή από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, εστράφη μαζικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή 6 Μαίου.

Όλοι αυτοί οι τζάμπα ειρηνιστές και αντιμιλιταριστές του γλυκού νερού μάλλον δεν έχουν καμία αίσθηση της πραγματικότητος. Η γείτων Τουρκία δια του Υπουργού Εξωτερικών της, του κ. Νταβούτογλου, έχει επανειλημμένως διακηρύξει με λόγια και με κείμενα ότι θέλει να μετατρέψει τη Δυτική Θράκη σε νέο Κόσσοβο, δηλαδή να την αποσχίσει από την Ελλάδα. Η Τουρκία εξ άλλου απειλεί με πόλεμο αν επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα, αμφισβητεί το δικαίωμά μας να ανακηρύξουμε ΑΟΖ, κατατάσσει το Καστελλόριζο εκτός ελληνικών συνόρων, κατέχει το 40% της Κύπρου και προχωρεί το Σχέδιο Β για διεθνή αναγνώριση ξεχωριστού τουρκοκυπριακού κράτους.

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός με ποια Τουρκία έχουμε να κάνουμε, αφού ισχυρίζεται ότι είναι ευαίσθητος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Η Τουρκία, κ. Τσίπρα και κ. Μπαλάφα με την οποία θέλετε να ρισκάρουμε αλλά και να παζαρέψουμε αν θα έχουμε ΑΟΖ ή όχι, είναι η πρώτη χώρα σε όλη την Ευρώπη σε αριθμό καταδικαστικών αποφάσεων από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Τουρκία εξάλλου μόλις προσφάτως υποβαθμίσθηκε από το Αμερικανικό ΥΠΕΞ ως προς την τήρηση των στοιχειωδών ελευθεριών. Από τη κατηγορία των χωρών «υπό επιτήρηση» μετακινήθηκαν στην κατηγορία των «χωρών που προκαλούν ανησυχία».

Και φυσικά δεν πρέπει να μας διαφεύγει και η εκτενής επιστολή της Κυπριακής Δημοκρατίας που απεστάλη προ εβδομάδος στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με την ατιμωρησία του τουρκικού στρατού για τα εγκλήματα του Αττίλα στην Κύπρο. Η επιστολή καταγγέλλει ότι η Άγκυρα, παρά τις εις βάρος της αποφάσεις του ΕΔΑΔ, αρνείται να βοηθήσει το έργο της Επιτροπής Αγνοουμένων. Σημειώνεται επίσης ότι μέχρι τώρα ο κατοχικός στρατός στην Κύπρο αρνείται να επιτρέψει τις έρευνες και τις εκταφές αγνοουμένων σε στρατόπεδα και άλλους στρατιωτικούς χώρους.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες που βασίζονται σε απομνημονεύματα Τούρκων αξιωματικών και αποδεικνύουν εγκλήματα του Αττίλα κατά αμάχων τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Μέχρι και αποκεφαλισμοί ανδρών και γυναικών αναφέρονται! Η Τουρκία δεν έχει ζητήσει συγγνώμην, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται μην την ενοχλήσουμε! Με αυτά τα μυαλά θέλουν να μας κυβερνήσουν;



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

10 σχόλια :

  1. Και τόσα χρόνια που ξοδεύαμε δις και τρις για εξοπλισμούς τι καταφέραμε; Μήπως φοβίσαμε την Τουρκία ή τους συμμάχους;Τρίχες!Πολιτικές σκοπιμότητες παίζονται με εκβιασμό τους εξοπλισμούς.Ούτως ή αλλως δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε την Τουρκία ούτε οικονομικά ούτε εξοπλιστικά. Δυστυχώς τελευταία ούτε πολιτικά.
    Όλα γίνονται για εσωτερική κατανάλωση. Η τύχη της Ελλάδας παίζεται σε άλλο γήπεδο με άλλους προταγωνιστές. Σε πολιτικό επίπεδο τουλάχιστον να βρεθούμε με το μέρος αυτών που θα υπερασπιστούν την Ελλάδα, αν την υπερασπιστούν, με τα λιγότερα δεινά για μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ελλάδα ακόμη και σε περίοδο κρίσης ανταγωνίζεται την Τουρκία σε όλους τους τομείς, διαφορετικά η Τουρκία θα είχε ήδη επιτεθεί. Το βρήκαμε τώρα: ο καθένας το παίζει τρομοκράτης και θεωρεί καθήκον του να τρομάξει τον ελληνικό λαό για το ''ανίκητο'' της Τουρκίας. Ποιας Τουρκίας; Των 60 μειονοτήτων; Του στρατού που είναι για γέλια ακόμη και στην αντιμετώπιση των Κούρδων (Τούρκος στρατηγός το είπε); Που έστειλε πλοία να παραβιάσουν τα εθνικά μας ύδατα και το ένα έπεσε σε ύφαλο και το βαλε στα πόδια και το άλλο χάθηκε και χρειάστηκε ελληνική βοήθεια, για να βρει το δρόμο του προς την Τουρκία; Όσο για την οικονομία, πρόσφατα η Τουρκία υποβαθμίστηκε και οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ύφεση τα επόμενα χρόνια.

      Απλώς, κάποιοι αφελείς, για να μην πούμε τίποτα χειρότερο, κάνουν προπαγάνδα υπέρ της Τουρκίας στον ελληνικό λαό, για να τον κρατούν τρομοκρατημένο. Η Ελλάδα δεν υστερεί σε τίποτα άλλο έναντι της Τουρκίας εκτός από ηγέτες: οι ηγέτες της Ελλάδας τις τελευταίες δεκαετίες - και ο κ. Τσίπρας ως μέλλων - υποχωρούσαν συνεχώς στις απαιτήσεις της Τουρκίας χωρίς λόγο και καλλιεργούσαν εσκεμμένα φοβικά σύνδρομα στον ελληνικό λαό, για να μη συναντούν αντιδράσεις.

      Τα φοβικά σύνδρομα καλλιεργούνται εξαιτίας πολιτικών σκοπιμοτήτων και άλλου είδους συμφερόντων. ''Να βρεθούμε με το μέρος αυτών που θα υπερασπιστούν την Ελλάδα'': αηδίες και δειλία ανεπίτρεπτη - κανένας δεν τραβάει ζόρι να ''υπερασπιστεί την Ελλάδα'', μόνο οι Έλληνες μπορούν να υπερασπιστούν την Ελλάδα και είναι ανοησία και όχι μόνο να κάθονται κάποιοι να λένε ότι δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε την Τουρκία. Αυτά έλεγε κι ο Νενέκος το 1821...

      Διαγραφή
  2. με την Τουρκια που δεν εκανε τιποτα παρολο που το Ισραηλ επιτεθικε σε τουρκικο πλοιο και σκοτωσε τουρκους επιβατες με την Τουρκια που δεν μπορει να ελεγξει μια χουφτα κουρδων ανταρτων με την Τουρκια των πολλων μειονωτητων στο εσωτερικο της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι άλλο θα σκεφτείτε να γράψετε για να υποβαθμίσετε τον Τσίπρα πριν τις εκλογές. αυτά κ αν είανι φως φανάρι άρθρα υποκεινούμενα απο τα παλιά κόμματα.Που προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα να μειώσουν την θέση κάποιου. Κάθετε η Τουρκία και σκέφτεται πότε θα εκλεγεί ο Τσίπρας μπας και μας επιτεθεί.... έλεος.... στο 2012 ζούμε και καποιοι δεν είμαστε τοσο πρόβατα για να μας πειθετε με τέτοιες κουταμάρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλαράκο δεν ξέρω αν είσαι ανιστόρητος, αλλά η γνώση σου για την γείτονα μάλλον πάσχει. Εντάξει, ψήφισε Τσίπρα. Αλλά μάθε να κρατάς και μία πισινή. θα σου δώσει δικαίωμα να πεις κάτι αύριο. Και μάθε ότι όλοι απευχόμαστε την ένταση με την Τουρκία, της οποίας ο ΓΕΕΘΑ πριν λίγες ημέρες δήλωσε "πάντα είχαμε διαφορές με τους Έλληνες"

      Διαγραφή
  4. Μα ειναι δυνατον μερικοι να εχουν προσβαση στην ελευθερη πληροφορηση του διαδυκτιου κσι ακομη να πιστευουν οτι οι συριζαιοι ειναι διαφορετικοι απο τους αλλους ;
    Τι να πει κανεις ; Να με συγχωρεις αδελφε , αλλα αν δεν εισαι αθεος και απατρις , τοτε σιγουρα εισαι βαλτος . Και αν δεν εισαι τιποτα απο τα ανωτερω , τοτε ΣΙΓΟΥΡΑ εισαι τελειως ασχετος επι παντως του επιστητου , και επομενως δεν δικαιουσε ψηφο . Αλλα μια ερωτηση . Παιδια εχεις ; Και αν εχεις δεν τα λυπασε ;
    Αληθεια νομιζης οτι ολοι εμεις που ειμαστε καθετα εναντια σε καθε ρεμαλι που πολεμα τα Ιερα μας , ειμαστε απλα αντι-συριζαιοι ;
    Αληθεια σου λεω , οτι ειναι ο καθε σαμαρας και η συμμορια τους , ειναι και ο καθε τσιπρας και η μαφια του .
    Απλα ο καθενας απο διαφορετικο μονοπατι προσπαθει να μας ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ , ΑΛΛΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ .
    Ο ΘΕΟΣ να μας ελεηση , εδω που φθασαμε ΜΟΝΟ με δικη μας ευθυνη .
    Αυτοι ειναι αυτο που ειναι , δηλαδη ΕΦΙΑΛΤΕΣ . Εμεις ομως τους βαζουμε την χανζαρα στο χερι να αποκεφαλισουν τα παιδια μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΙΠΑΤΕ .... < ΣΥΡΙΖΑ > ??????????????

    ΠΕΙΤΕ : < ΦΙΔΙ ΦΑΡΜΑΚΕΡΟ > ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Τουρκία πολύ θα ήθελε να μας επιτεθεί αλλά δεν της δίνεται το πράσινο φως. Αλλά επειδή έχει ηγέτες, επιτίθεται ποικιλοτρόπως με όλα τα πολιτικά και διπλωματικά μέσα. Το να βλέπεις και να εκτιμάς την πραγματικότητα, ότι δηλ. η Ελλάδα αυτή την στιγμή βρίσκεται σε αδυναμία έναντι της Τουρκίας ούτε ηττοπάθεια είναι ούτε τρομοκρατία. Είναι ευκαιρία να προβληματιστείς και να δεις τι θα κάνεις,για να διωρθώσεις τις αδυναμίες.
    Όσο για τους εξοπλιαμούς, ναι πιστεύω ότι είναι παιχνίδι των ισχυρών για να εκβιάζουν και να συντηρούν εντάσεις στούς λαούς, για δικούς τους οικονομικούς και επικυριαρχικούς σκοπούς.
    Οι εξοπλισμοί θα πρέπει να απαγορευτούν διεθνώς και οι όποιες διαφορές να λύνονται σε διεθής οργανισμούς και δικαστήρια.
    Και όχι άλλη επίθεση στον Τσίπρα. Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου σε όλα. Και, ναι, να σταματήσουν διεθνώς οι εξοπλισμοί... Αλλά πιστεύεις ότι αυτό γίνεται; Και θα πρέπει να αφοπλιστούμε εμείς απεναντι σε μία Τουρκία που συνεχώς εξοπλίζεται; Εμπιστεύεσαι τις καλές διαθέσεις της Άγκυρας;
      Πραγματικά πιστεύεις πως τα διεθνή δικαστήρια λειτουργούν με βάση το νόμο και όχι τα διεθνή πολιτικά συμφέροντα;
      Τέλος, στον Τσίπρα δεν επιτίθεται κανείς άλλος εκτός από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες διαφωνούν ακόμη και μεταξύ τους (είναι άγνωστο εάν διαφωνούν και με τον εαυτό τους)

      Διαγραφή
  7. Δεν πιστεύω ότι είναι εύκολο να γίνει ένας διεθνής αφοπλισμός γιατί τα συμφέροντα είναι μεγάλα << να σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το ψωμί >>. Αλλά πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει σαν τελικός στόχος και επιδείωξη. Γιατί ο ξέφρενος εξοπλιστικός ανταγωνισμός είναι καταστροφή για την ανθρωπότητα.
    Στα διεθνή δικαστήρια σαφώς και παίζονται πολιτικές σκοπιμότητες αλλά προτιμώ οι διαφορές να λύνονται πολιτικά και με συμβιβασμούς παρά με τα όπλα.
    Όσο για τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, εσύ πιστεύεις ότι δεν υπάρχουν στα άλλα κόμματα;
    Λοχαγοί-Ιταλοί- εκσυγχρονιστές-Καραμαλικοί- Μητσοτακικοί και δεν συμμαζεύεται, τάσεις και ομάδες και όπως αλλιώς τις λένε κατά καιρούς ξεχάστηκαν; Μήπως εντέλλει πρέπει να παραδεχτούμε ότι αυτό είναι ολίγον περισσότερη δημοκρατία και ότι έξω από το μαντρί ίσως ο λύκος να είναι απλώς ένας μπαμπούλας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]