Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι συνέβη και πήραμε… κλίση Αριστερά;


Γράφει ο Χάρης Παυλίδης

Τι έγινε ξαφνικά και η Ελλάδα πήρε… κλίση προς τα Αριστερά; Οι Έλληνες έγιναν ανακάλυψαν ξαφνικά τον Μάρξ και τη Ρόζα; Τίποτα απ’ όλα αυτά. Ούτε η Ελλάδα πάει προς τα Αριστερά ούτε οι Έλληνες έγιναν Μαρξιστές. Τα πράγματα είναι περισσότερο απλά απ’ ότι φαίνονται. Όπως δεν έγιναν ποτέ Φιλελεύθεροι με την Νέα Δημοκρατία και Σοσιαλιστές με το ΠΑΣΟΚ, έτσι και τώρα δεν έγιναν Αριστεροί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παραμένουν… Έλληνες με ό,τι κι αν αυτό σημαίνει για όλους όσοι αναζητούν να λύσουν το «μυστήριο» της αποδοχής του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή δεν ψηφίζουν αλλά καταψηφίζουν. Όπως καταψήφισαν τον Ράλλη για να φέρουν τον Ανδρέα, τον Ανδρέα για να φέρουν τον Μητσοτάκη, τον Μητσοτάκη για να φέρουν τον Ανδρέα και ούτω καθ εξής. Οι Έλληνες πάντα ψήφιζαν με το συναίσθημα αλλά ποτέ με τη λογική.

Έτσι και τώρα. Αντί να αναζητήσουν τις πραγματικές αιτίες της κακοδαιμονίας αυτού του τόπου, αντί να αναρωτηθούν για το δικό τους σφάλμα που ξεκινάει απ’ το σπίτι τους, την οικογενειά τους και συνεχίζεται μέχρι τη γειτονιά τους, και από εκεί στο Δήμο της περιοχής τους, βρήκαν το άλλοθι που τους βολεύει. Το Μνημόνιο, τα κόμματα, οι πολιτικοί, το σύστημα. Ασφαλώς όλα αυτά χρειάζονται «ρεκτιφιέ». Αλλά μόνο αυτά; Κι αν όλα αυτά αλλάξουν η Ελλάδα θα γίνει καλύτερη, όταν οι Έλληνες θα μείνουν ίδιοι;

Προφανώς και δεν θα γίνει καλύτερη. Όπως δεν έγινε καλύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, απ’ αυτό που ήταν πριν από τρία χρόνια, ώστε να έχει σχεδόν τετραπλασιάσει την εκλογική του δύναμη. Συνεπώς η πολιτική, στην περίπτωση αυτή, σηκώνει τα χέρια ψηλά. Και όσοι έχουν απομείνει να σκέφτονται, να προβληματίζονται και να αναλογίζονται τι μπορεί να συμβεί σ’ αυτή τη χώρα, έχουν αρχίσει να κάνουν την προσευχή τους.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πολλές απαιτήσεις έχουν όλοι από τους Έλληνες. Όλοι οι άλλοι λαοί, δηλαδή, έχουν πολιτικό αισθητήριο και ψηφίζουν με άλλα κριτήρια; Δεν παρασύρονται από τα συναισθήματά τους;
    Οι Αμερικάνοι που ψήφισαν τον "προοδευτικό", "ειρηνοποιό" Ομπάμα, το έκαναν με βάση τη λογική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]