Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το αυγό του φιδιού. Πού και πώς εκκολάφθηκε;


Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Βλέποντας τις τελευταίες μέρες τη θεαματική άνοδο της “Χρυσής Αυγής” στις δημοσκοπήσεις, δύο βδομάδες από τις εκλογές, είπα να ιδώ τι ακριβώς λέει το κόμμα των Εθνικιστών «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή» και έλκει τόσο δυνατά ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας και μάλιστα κυρίως νέους.

Αρχικά, είπα, για να πάρω μία πρώτη ιδέα, ν' ακούσω (σε ένα 10λεπτο βίντεο) τον αρχηγό του. Τί το ήθελα ; Έφαγα μία δυνατή μπουνιά στο στομάχι, καθώς τον άκουσα να λέει, ακριβώς τα ίδια με αυτά που συμπεραίνουν, λένε και γράφουν όλοι οι αντικαθεστωτικοί δημοκρατικοί και αριστερόστροφοι αρθρογράφοι στα blogg (μαζί κι εγώ) τα τελευταία χρόνια, αναλύοντας τα αίτια της καταστροφικής πορείας μας προς την ένδεια της κοινωνίας μας και την εγκληματική πτώχευση του κράτους μας !!!
Υποχρεωτικά, άρχισα να ψάχνω βαθύτερα. Μπήκα στην ιστοσελίδα τους και διάβασα με προσοχή τις θέσεις τους. Με έπιασε κρίση ταυτότητας, καθώς άρχισα να αναρωτιέμαι μήπως είμαι χρυσαυγίτης, χωρίς να το ξέρω!
Ευτυχώς, σύντομα αντιλήφθηκα τη διαφορά μεταξύ των δικών μου/μας απόψεων και του Εθνικιστικού (Ναζιστικού) κόμματος της “Χρυσής Αυγής”.
Η διαφορά, είναι δυσδιάκριτη, αλλά τεράστια, καθώς ή φαιομέλανη πραγματικότητα κρύβεται κάτω από μία καθαρή και κρυστάλλινη επιφάνεια, όπου λαμπυρίζουν, τόσο η ρεαλιστική ανάλυση των αιτίων της καταστροφής μας, όσο και όλα τα κοινωνικά προτάγματα της Αριστεράς και του σοσιαλισμού (όπως η κοινωνική δικαιοσύνη και η αξιοκρατία, η ισότητα ευκαιριών, η αλληλεγγύη, η ισονομία, η οικονομικά αταξική κοινωνία, κλπ).

Το ότι η διαφορά μεταξύ της (κατατεθειμένης στις διακηρύξεις τους) ιδεολογίας της “Χρυσής Αυγής” και ενός δημοκρατικού (και μάλιστα αριστερού) κόμματος είναι δυσδιάκριτη, πέραν του ότι αποτελεί τον μεγάλο κίνδυνο για την παγίδευση χιλιάδων πολιτών στα πλοκάμια του τέρατος που καραδοκεί κάτω από την αστραφτερή επιφάνεια, οφείλεται στην πλήρη και επιμελημένη απουσία της γενεσιουργού αιτίας αυτής της ιδεολογίας. Βρίσκεται στην απουσία της αναφοράς “ποια είναι η κινητήριος δύναμη”, “ο λόγος ύπαρξης” και “ο τρόπος εφαρμογής” της ιδεολογίας αυτής στην κοινωνία.
Σημεία, για τα οποία δεν γίνεται καμία αναφορά στην “ταυτότητα” και στις “θέσεις” το κόμματος αυτού, όπως παρουσιάζονται επίσημα στην ιστοσελίδα του.
Είναι, όμως, τα σημεία που χωρίς αυτά δεν υπάρχει καμία διαφορά με την ταυτότητα και τις θέσεις ενός καθαρά σοσιαλιστικού κόμματος.
Το ότι αυτά τα σημεία δεν φωτίζονται δεόντως ώστε να ξεκαθαρίσουν την εικόνα (και τη διαφορά) μεταξύ του “σοσιαλισμού” και του “εθνικο-σοσιαλισμού”, που προτείνει η Χρυσή Αυγή, είναι, τουλάχιστον ύποπτο, για να μη πω απάτη.

Το κύριο, λοιπόν, στοιχείο (που δεν αναφέρεται) είναι αυτό που κλείνει η λέξη “εθνικισμός”, “Nationalism”, (προφέρεται στα Γερμανικά “Νατσιοναλίσμ” από την οποία παράγεται και το συντετμημένο “Νατσί” ή “Ναζί”).
Αυτή η μία λέξη, κρύβει στην έννοιά της όλη την ζωώδη καταστροφικότητα αυτής της ιδεολογίας, που βασίζει την επικράτησή της στη βία. Αυτήν που αντίκρισε και έζησε η ανθρωπότητα από την απόπειρα της αντιπροσωπευτικής και υποδειγματικής εφαρμογής αυτής της ιδεολογίας, από τον Χίτλερ και το Ναζιστικό κόμμα της Γερμανίας. Μίας ιδεολογίας που αιματοκύλισε όλη την υφήλιο και έσπειρε την απόλυτη δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους με τη διατεταγμένη εγκληματικότητα που πήγασε από αυτήν και τις παράλληλες συμπληρωματικές ιδεολογίες του Φασισμού, του Ρατσισμού, του απολυταρχισμού και του μιλιταρισμού.

Όταν έπεσε και η τελευταία τουφεκιά αυτού του καταστροφικού πολέμου, η παγκόσμια κοινότητα πίστεψε ότι το τέρας σκοτώθηκε, οριστικά.
Όμως, δεν ήταν έτσι, γιατί οι ιδέες, καλές ή κακές, δεν σκοτώνονται. Μπορεί να αδρανοποιούνται, αλλά δεν εξαφανίζονται. Το αυγό του φιδιού, λοιπόν, (όπως συνηθίζεται να αποκαλείται ο Ναζισμός/Φασισμός) φαίνεται ότι επωάσθηκε (και στη χώρα μας) αρκούντως, στο χρονικό αυτό διάστημα της μεταπολίτευσης, και σήμερα σπάει το τσόφλι και δείχνει το κεφάλι του νέου φιδιού, με τις μαύρες φολίδες και τα κόκκινα μάτια, που θέλει να πεταχτεί από μέσα.
Όμως, πρέπει να δούμε, πού και πώς εκκολάφθηκε το αυγό αυτού του τέρατος που άρχισε πάλι να σέρνεται στους δρόμους και στις πλατείες του τόπου μας, να μπαίνει σε ψυχές και μυαλά της κοινωνίας. Όχι για να το καταγράψουμε ιστορικά, αλλά για να αποφύγουμε τον καταστροφικό πολλαπλασιασμό της εκκόλαψης αυτής.

Το “αυγό” αυτό, για να επωασθεί, χρειάζεται ένα κατάλληλο κοινωνικό περιβάλλον που δημιουργεί την κατάλληλη θερμοκρασία για την εκκόλαψη αυτή.
Το περιβάλλον αυτό δημιουργείται όταν ή εκεί που βασιλεύει η ανασφάλεια, η αναξιοκρατία, η διαφθορά, η αδικία, ο εξευτελισμός του πολίτη και η ταπείνωση της ιστορίας του έθνους του, η αδυναμία της κοινωνίας να λειτουργήσει με τη δέουσα τάξη, η πνιγηρή ανέχεια και η υποτέλεια του μη έχοντος στον έχοντα. Με άλλα λόγια, εκεί που δεν λειτουργεί μία κραταιά Δημοκρατία.
Εκεί, τα προτάγματα της κοινωνικής δικαιοσύνης που ενυπάρχουν στο κομμάτι του σοσιαλισμού (που αποτελεί το “έτερο ήμισυ” της ταυτότητας του ΕθνικοΣοσιαλισμού - “Nationalsozialismus–) διεγείρουν τα υψηλότερα κοινωνικά συναισθήματα του ατόμου και κατακτούν τις ψυχές.
Το άλλο μισό της προσωπικότητάς του, το τερατώδες της βίας, δεν εμφανίζεται. Ή, για να είμαστε πιό ακριβείς, εμφανίζεται μέχρι τον βαθμό που η βία μπορεί να δικαιολογηθεί όταν εξυπηρετεί έναν ανθρωπιστικό σκοπό (π.χ όταν δέρνω αυτόν που πάει να σε κλέψει).
Η βία, σε όλη της την έκταση και θηριωδία, θα αναδυθεί όταν έρθει η ώρα. Όταν η ηγεσία θα κρίνει ότι έχει στα χέρια της την “κρίσιμη μάζα”, με τη βία της οποίας μπορεί να επιβάλλει σ' όλη την κοινωνία την κυριαρχία της. Τότε το τέρας θα πάρει την κανονική μορφή του και θα δείξει τα απαίσια δόντια του.

Καταγράφοντας, προηγουμένως, τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται να έχει το περιβάλλον για να επωασθεί το αυγό του φιδιού, συνειδητοποιώ ότι περιγράφω ακριβώς το κοινωνικό περιβάλλον που δημιούργησε, όλα τα χρόνια της “μεταπολίτευσης” το καθεστώς πολιτικό σύστημα της χώρας μας, εξ αιτίας του “βαθέως κράτους” που συνέθεσε η κομματοκρατία, οριζόμενη ως “η πολιτική νοοτροπία και πρακτική που προτάσσει πάντοτε το κομματικό συμφέρον από το κοινωνικό όφελος”.
Η ύπουλη οικογενειοκρατούμενη Ολιγαρχία που γεννήθηκε από αυτή τη νοοτροπία και παρόπλισε τη Δημοκρατία προκειμένου να λεηλατεί ατιμωρητί τον εθνικό μας πλούτο, αποτέλεσε το καλύτερο εκκολαπτήριο του σύγχρονου Ναζισμού και Φασισμού, στη χώρα μας.
Το γεγονός αυτό, είναι ένα ακόμη ειδεχθές έγκλημα, του καθεστώτος πολιτικού συστήματος, δίπλα στο άλλο, της πτώχευσης.
Αυτή η Ολιγαρχία, κατάντησε τη Δημοκρατία να βρίσκεται υπόλογη στη Δικτατορία των γελοίων συνταγματαρχών (αντιπροσωπευτικό παράδειγμα φασισμού), καθώς, συγκρίνοντας τα αποτελέσματα των δύο περιόδων, σε σημαντικούς τομείς (Οικονομία, ασφάλεια του πολίτη και της χώρας και άλλα που καλύτερα να μη τα αναφέρω) βρίσκουμε τη “Δημοκρατία” να βρίσκεται πολύ πίσω !!!!!

Εδώ, στο σημείο αυτό, είμαι υποχρεωμένος, υπερασπιζόμενος τη Δημοκρατία, να φωνάξω (αν και αποτελώ φωνή βοώντος εν τη ερήμω) ότι, επειδή ακριβώς δεν έχουμε Δημοκρατία, αλλά μία στυγνή οικονομική και πολιτική Ολιγαρχία, που έχει παροπλίσει αριστουργηματικά τη Δημοκρατία, αυτή η σύγκριση είναι πλαστή. Δηλαδή δεν φταίει η Δημοκρατία για την κατάντια μας (όπως ισχυρίζονται οι εχθροί της) αλλά η Ολιγαρχία, που έχει λεηλατήσει (υπό τον μανδύα της Δημοκρατίας) τον πλούτο της χώρας, έμψυχο και άψυχο.

Αυτή η τραγική σύγκριση και μόνο, (που γίνεται από πολλούς πολίτες, που δεν έχουν αντιλήφθεί τον παροπλισμό της Δημοκρατίας) δίνει αέρα στα πανιά των εθνικιστών που, κάνοντας δυό-τρείς απλές πράξεις αλληλεγγύης προς τους πληγόμενους πολίτες,(που το κράτος της Ολιγαρχίας, με την παροιμιώδη κρατική ανικανότητα, είναι ανίκανο να σκεφτεί και να εκτελέσει), έχει αποκτήσει (και δικαίως) αρχικά τη συμπάθεια και μετά την πολιτική υποστήριξή τους.

Το έργο έχει παιχθεί παλαιότερα και ήδη άρχισε να ξαναπαίζεται.
Η “νύχτα των κρυστάλλων” και η “νύχτα των μεγάλων μαχαιριών” είναι γεγονότα που έρχονται από το πρόσφατο παρελθόν για να ξανασκιάσουν την κοινωνία, καθώς το φίδι έσπασε το αυγό του και σέρνεται επάνω στα χνάρια που γνωρίζει καλά, καθώς οδηγείται από το DNA του.
Οι επικρατούσες σήμερα συνθήκες στην Ελληνική κοινωνία έχουν πολύ μεγάλες ομοιότητες με τις συνθήκες που επικρατούσαν στη Γερμανική κοινωνία μετά τον Α' ΠΠ, όταν γεννήθηκε το τέρας.
Η φτώχεια, η εθνική ταπείνωση που επέβαλαν τότε οι νικητές, σε συνδυασμό με την τρωθείσα υπερηφάνεια ενός δημιουργικού λαού, γέννησαν τον Ναζισμό που, με την ταυτόχρονη γέννηση του Φασισμού (στην Ιταλία) αιματοκύλισαν, όλο τον κόσμο.

Το φαινόμενο, μόνο με μία κραταιά Δημοκρατία, που επιβάλλει την Αξιοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την Ασφάλεια, την Αλληλεγγύη και τη δημιουργικότητα, που όλα αυτά μαζί δημιουργούν την εθνική και ατομική υπερηφάνεια (χωρίς εθνικιστικούς κομπασμούς), μπορεί να εξαφανίσει το άκρως επικίνδυνο φαινόμενο της αναζωπύρωσης του Ναζισμού/Φασισμού.

Γι' αυτή τη Δημοκρατία πρέπει να δουλέψουμε όλοι και το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει, προς αυτή την κατεύθυνση, είναι η δραπέτευσή μας από τη θανατερή αιχμαλωσία του Μνημονίου, που έχει επιβληθεί από τις δυνάμεις αυτής της Ολιγαρχίας, που θηλάζουν τον φασιστικό Ναζισμό.

Οι επικείμενες εκλογές, προσφέρουν μία πολύ καλή ευκαιρία.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

23 σχόλια :

  1. Ωραίο άρθρο!!!
    Οι συνιστώσες που δυστυχώς συνθέτουν την όλη κατάσταση, όπως και τότε είναι η φτώχεια για τους πολλούς, η ανεργία, η ταπείνωση, η τρομοκρατία, η ανασφάλεια, η καταπίεση κλπ....
    Όταν ο άλλος πλήτεται και δεν υπάρχει απο πουθενά και δη την λεγομένη Δημοκρατία (την ιερή αυτή έννοια, που την κάνανε σαν τα μούτρα τους οι διάφοροι βλαχομπαρόκ μιζαδόροι του συστήματος), ακτίνα ελπίδας, τότε στρέφεται όπου νομίζει ότι θα του δοθεί κάτι, έστω και το στοιχειώδες....
    Έτσι γινόταν, έτσι γίνεται και έτσι θα γίνεται, εφόσον υπάρχουν ρεμάλια σαν τα σημερινά που κατέτρεψαν τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. THE FREE WORLD ORDER

    "Το φαινόμενο, μόνο με μία κραταιά Δημοκρατία, που επιβάλλει την Αξιοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την Ασφάλεια, την Αλληλεγγύη και τη δημιουργικότητα, που όλα αυτά μαζί δημιουργούν την εθνική και ατομική υπερηφάνεια (χωρίς εθνικιστικούς κομπασμούς), μπορεί να εξαφανίσει το άκρως επικίνδυνο φαινόμενο της αναζωπύρωσης του Ναζισμού/Φασισμού"

    ΚΧ
    Σε ποιο μέρος του κόσμου υπάρχει ή υπήρξε αυτή η "κραταιά δημοκρατία"; Κάτι πήγε να κάνει ο Κένεντυ με τον αδελφό του και η "κραταιά δημοκρατία" τους καθάρισε. Όπως έκτοτε καθαρίζει όποιον δεν συμμορφώνεται με το σχέδιο - το έχουν βάλει μπρός εδώ και αρκετές δεκαετίες - του Free World Order. Συνέχεια μας ζαλίζουν για δημοκρατία και ελευθερία, αλλά όποιος δεν κάθεται καλά, κάτι οι βόμβες χειρουργικής ακριβείας, κάτι τα δάνεια, και μετά φέρτε τα όλα πίσω, μας βάζουν σε τάξη.

    Το αυγό του φιδιού έχει γεννηθεί προ πολλού - όχι εδώ, αλλού - και κυκλοφορεί ελεύθερα. Για να το δούμε, πρέπει να "σκαννάρουμε" αυτούς που πασαλείφτηκαν με το αδιαπέραστο στον κοινό οφθαλμό μίγμα της ελευθερίας και της δημοκρατίας, δηλαδή της προκατασκευασμένης ψήφου, προελεύσεως αμερικανοβρετανικής και όχι μόνο.

    Η Ελλάδα, όπως και άλλες μικρές"ελλάδες", είναι μια χώρα η οποία "σουρώνει" όλα τα τεκταινόμενα. Το ίζημα που κάθεται, τα λεγόμενα κατακάθια από αυτό το μίγμα, μας δείχνει τα τσόφλια και το δέρμα, που άφησε πίσω του το φίδι. Έτσι, λοιπόν, και η Χρυσή Αυγή. Δεν είναι άλλο τίποτα από αυτό που ήταν η πολυδοξασμένη και ερίτιμος Μεταπολίτευση. Ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι το ίδιο ήταν. Εκφραστές της εποχής τους ήταν, μιάς εποχής όμως, την οποία μεθοδικά άλλοι είχαν σχεδιάσει. Τους έφτιαξαν και ύστερα τους πετσόκοψαν. Ο ναζισμός του Free World Order σκοπό έχει να δοξάσει το μίγμα της ελευθερίας και της δημοκρατίας, όχι όμως με τη δική μας αφέλεια της οικογενειοκρατίας. Εκεί υπάρχουν οι έξυπνες Λέσχες και τα διοικητικά συμβούλια, που αναθέτουν σε Μπους, Μπίλιαρυ (: Μπιλ και Χίλαρυ) GAP (= χάσμα), Μπλέρ κλπ. να την προωθήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν, Έλληνας ρωτά Έλληνα., που άλλους έγινε ή γίνεται αυτό, δεν είναι Έλληνας αλλά προσποιείται τον Έλληνας. Δηλαδή δεν έχει Ελληνική παιδεία.
      2. Οι Κενεντυ δεν είχαν στο μυαλό τους την Δημοκρατία διότι η "Δημοκρατία " είναι κατ εξοχήν οικονομικό σύστημα που εδράζεται σε αντίστοιχη φιλοσοφία και η Καπιταλιστική οικονομία δεν είναι Δημοκρατία, αλλά και η Δημοκρατία δεν είναι Σοσιαλισμός αλλά και πολύ αντίθετη του Αμερικανισμού.

      Διαγραφή
  3. Εγω θα πω πιο απλα ο,τι λεει ο σοφος λαος:οποιος σκαβει το λακκο του αλλου, πεφτει ο ιδιος μεσα.Το κεφαλαιο, με την αδηφαγο πλεονεξια του μετεξελιχθη σε γκετο πλουσιων, κατελαβε την Εκαλη, την Πολιτεια, το Καβουρι, την Βουλιαγμενη και επ ευκαιρια της κρισης ειπε:ας σφιξουμε και λιγο τα λουρια των μικροαστων που θελουν οι ελεεινοι να ζουν σαν και μας.Με τα σπιτια τους, τα εξοχικα τους, τα αυτοκινητα τους και τα ταξιδια τους, να μορφωνουν τα παιδια τους κλπ.Ετσι αρχισαν οι μειωσεις μισθων και οι απολυσεις.
    Τωρα που βλεπει οτι ετοιμαζεται εξεγερση εναντιον του στριβει αλλα Γαλλικα.Πρωτα εδιωξε εξω τα λεφτα του, μετα την οικογενεια του και τωρα κλεινοντας μια μια τις εταιρειες, ετοιμαζεται να την κανει με ελαφρα...
    Ομως η οργη του κοσμου και μεσα σ αυτην περιλαμβανεται και η Χρυση Αυγη που περιγραφετε, στα σπιτια αυτα θα διοχετευτει,στα κοττερα τους και στα ιδιωτικα αεροπλανα τους, στις εταιρειες τους και στα υπαρχοντα τους.Ολα αυτα τα νεαρα ατομα,μακρυμαλληδες η ξυρισμενοι, δεν εχουν αλλη δουλεια να κανουν ως ανεργοι, παρα να σχεδιαζουν ποιον θα χτυπησουν.[Εδω αλλη παροιμια:αργια μητηρ πασης κακιας].
    Δεν φταιει ουτε το πολιτικο τους υποβαθρο ουτε τα πιστευω τους.Αμα εβλεπαν μπροστα τους μελλον, αμα μπορουσαν να φτιαξουν οικογενεια, θα εντασσονταν κι αυτοι στη δημιουργικη κοινωνια οπως τοσοι αλλοι "επαναστατες".Ομως αυτη η κοινωνια κοιταξε μονο τον εαυτουλη της, τα κερδη της και τη διαπλοκη της και αυτα τα παιδια τα εφτυσε.Τι τους λεει;Παρε 5 πακετα τσιγαρα [τοσο θελουν να πανε τον βασικο] και ελα να μου δουλευεις ολη την ημερα.
    Ο Κινεζος που βγαζει ψιχουλα μπορει να ζησει γιατι ελπιζει στο καλυτερο, αυτα ομως τα παιδια που ζησαν τοσα χρονια καλυτερα, νομιζετε οτι ειναι ευκολο να οπισθοδρομησουν;Αυτα δε γινονται ευκολα, χυνεται αιμα και να χεις και τους Ευρωπαιους να παρακολουθουν χασκοντας πως θα παει το πειραμα.Ειναι δυνατον να πιστευουν οτι αυτοι θα τρωνε και οι αλλοι θα πεινανε και θα καθονται ησυχοι;Οταν θα ξεκινησουν τα γεγονοτα τοτε θα καταλαβουν.Δεν υπαρχουν τωρα πια κλειστα συνορα.Οτι γινεται σε μια χωρα παει και στην αλλη [αλλη παροιμια:ο,τι ακους στη γειτονια σου, καρτερα το και στη γωνια σου].
    Κι ερχομαστε στο δια ταυτα: ποιος θα καθορισει που θα διοχετευτει ολη αυτη η οργη των νεων.Αν αυτη τη φορα, για αλλαγη, αντι για ΤΡαπεζες καψουν βιλλαρες;Ποιος θα τους πεισει για ευνομουμενη χωρα; τα κομματα που μας εφεραν εδω και δεν αναφερομαι μονο στα δυο εξουσιας αλλα και σε ολα τα αριστερα κομματα που πετυχαιναν ολες τις θεσεις τους μεσα απο το συνδικαλισμο ολα αυτα τα χρονια μεσα απο αριστεριζουσες ιδεολογιες [βιβλια,θρησκεια κλπ].Και ας μη χαιρονται οταν ακουν για αναρχια διοτι οταν καιγεται και βουλιαζει το καραβι, ολοι πνιγονται οχι μονο η πρωτη θεση που στο κατω κατω μπορει να παει να ζησει κι αλλου.Στη Δημοκρατια πρεπει να λειτουργει αγαστη συνεργασια μεταξυ κεφαλαιου και εργατη και το κρατος να ειναι παρον να διορθωνει τις παρεκτροπες.Χρειαζομαστε και τους δυο και ΔΥΣΤΥΧΩΣ κανενα κομμα μεχρι στιγμης δε δειχνει να εχει αλλαξει νοοτροπια.Ολοι κολλημενοι στα παλαιοκομματικα τους, σιχαινεσαι να τους βλεπεις στην τηλεοραση με τον ξυλινο λογο τους και τοις γελοιες αντιθεσεις τους που κραυγαζουν μια ωρα μακρυα-εγω να σωθω και σεις κοφτε το λαιμο σας-.Νομιζουν οι ηλιθιοι οτι θα σωθουν....ακουστε και τους παλιους που λενε: στο καλο καιρο τη πληρωνουν οι πολιτες, στον αναποδο οι πολιτικοι...Αλλα μωραινει Κυριος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τον κοσμο τον αιματοκυλισε η Σιωνιστικη Αγγλοασαξωνικη "δημοκρατια" συμφωνα με την Ιστορια .
    Απο την μια ακρη του κοσμου στην αλλη και δεν σταματησαν το αιματοκυλισμα μεχρι τις μερες μας .
    Η Δημο-κρατια ειναι ουτοπια , καλη για τα παραμυθια της γιαγιας .

    Αλλο φασισμος και αλλο πατριωτισμος . Εγω ειμαι Εθνικιστης και υπερερηφανος ΠΟΛΥ για το Γενος μου και το Εθνος μου .
    Οι Αριστοι ειναι αυτοι που προοδευουν τον τοπο , επειδη αγαπουν το Εθνος ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ .
    Σιγα μην παρακαλουσε ο Μ. Αλεξανδρος ὴ ο Ι.Μεταξας να τον ψηφισουν ,τα αμορφωτα πληθοι .Ακομη με τα βοδια θα οργωναμε και οι Ιταλοι θα εκαναν στα αληθεια περιπατο με τους Ουννους φασιστες .

    Αν οι πολιτες , παψουν να ειναι λαομαζα και ασχοληθουν με την Πατριδα και την φιλοσοφια , ισως τοτε να ειμαστε σε θεση να μιλαμε για ΔΗΜΟ-ΚΡΑΤΙΑ . Οχι αυτη του κλαψαρη Περικλη , που εκλαιγε στο δικαστηριο για την ιεροδουλη του και ποτιζε φαρμακι του Σοφους .Αλλα και που μεσα σε 40 χρονια κατεστρεψε την υπερδυναμη της εποχης .

    Οι δημοκρατες Αθηναιοι , εσφαζαν , λεηλατουσαν και καταστρεφαν οποιος δεν τους ακολουθουσε τυφλα .
    Απεναντιας οι Τυραννοι και οι Βασιλεις (ΕΛΛΗΝΕΣ) και το τελειο ΜΗ δημοκρατικο πολιτικο συστημα της Σπαρτης , εδωσαν Ιστορια , αξια μελετης .
    Οι αμεση δημοκρατια της Αθηνας τι εδωσε ; Σκοταδι και σφαγες .
    Οι Μεγαλοι Ελληνες Φιλοσοφοι ειναι αρκετα σαφεις περι δημοκρατιας και το πληρωσαν , πολλοι απο Αυτους , με την ζωη τους .
    Τελος, οι Συνταγματαρχες μας εδωσαν ησυχια , ταξη , ασφαλεια και ανετη οικονομικη ζωη . Λιγο σεβασμο λοιπον .
    Οι αντισυνταγματαρχες και η δημοκρατια-αναρχια ειδαμε τι μας παραδιδουν .
    Ας αφησουμε λοιπον τα περι φιδιων γιατι οι Ελληνες καταλαβαν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ποιοι ειναι τα φιδια .

    Υ.Γ Δεν ειμαι φασιστας ουτε κουκι ουτε ηλιθιος .Ειμαι ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΡΙΣΤΟ-ΚΡΑΤΙΚΟΣ και καμια ιεροδουλη δημοκρατικη αμπελοφιλοσοφια δεν ειναι πανω και περα απο το Εθνος των Ελληνων .

    Δεν ειμαι οπαδος της Χρυσης Αυγης , διοτι υπαρχουν πολλοι παγανιστες που ειναι εξ'ορισμου και εχθροι του Γενους και του Εθνους .
    Αλλα πιστευω οτι την ψηφο μου την αξιζουν σε τουτες τις σκοτεινες ωρες διοτι πολυ περισσοτεροι ειναι οι Ορθοδοξοι Ελληνες που θα ψηφισουν σαν ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΙ Χρυση Αυγη για να καθαριση τους δημοκρατικους κοπρους απο την Ελλαδα ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ .
    Και αν μας προδοσουν , τους.....κρεμαμε και αυτους .
    ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ οχι δημοκρατικα , την ιδια μερα πριν πεση το σκοταδι!
    Ουτε θα πουλαμε σαν δουλους τους ...αντιδημοκρατες και θα σφαζουμε αλλους! Ετσι λιγα απο την τοσο αγαπητη δημοκρατια σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις μαύρα μεσάνυχτα και μπερδεμένα στο μυαλό σου ιστορικά στοιχεία. Η ιστορία γράφεται για να διδάσκει και όχι για να εικάζει περγαμηνές εθνικιστικού πατριωτισμού.
      αλλά όταν διβαζεις ιστορία πρέπει να κατεχεις τις γνώσεις της κρίσης και της αξιολογισης.
      Ας πούμε, το σύστημα της αρχαίας Σπάρτης ήταν Δημοκρατία σε αναντιστοιχεια με τον Αθηναϊκό Ιμέριαλισμο. Αλλά όταν μελετάμε τα συστήματα το κάνουμε για να προτείνουμε κάτι καινούργια και όχι να πατάμε πάνω σε αυτά για να προπαγανδισουμε τον φασιστικό μας σκοταδισμό.

      Διαγραφή
  5. Τι σχεση εχουν οι Ουννιτικες φασιστικες θεωριες , με τους Ελληνες Εθνικιστες ;
    Ποτε δεν ειχαμε φασιστα τυραννο στην Ελλαδα . Οι Δικτατορες Ελληνες εχουν αποδειξη με εργα , οτι αγαπουσαν την Πατριδα και το Γενος μας ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ .
    Αλλα και οι δημοκρατες εχουν δειξη τα βαρβαρα εργα τους , απο την εποχη της Αθηνας . Εκτοτε η δημοκρατια - πορνη παει με οποιον ναναι . Δεξιους , αριστερους , κομμουνιστες , καπιταλιστες κτλ κτλ .καταστρεφοντας και ρημαζοντας τα Εθνοι , υπακουοντας παντα τυφλα , στους εχοντας και κατεχοντας .

    Οποιος γνωριζει Ιστορια καταλαβαινει και ξερει πολυ καλα οτι οι Αριστοι , ποτε δεν ψηφιστηκαν απο τον...λαο .Οι Αριστοι κυβερνουν γιατι ετσι ειναι τι πρεπον . Δεν ρωτανε τον καθε τυχοντα και ασχετο .
    Δεστε τα εργα του Ι. Μεταξα και του Γ. Παπαδοπουλου και συγκρινετε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το σχολιο σου δεν καλυπτει αυτους που εχουν αποφασισει να ψιφησουν Χρυση Αυγη,οπως εγω.Γιατι δεν κάνεις συγκρηση με το καθεστος του Σταλιν που ηταν πολυ χειροτερο γιατι ειπαν ψεματα και εξαπατησαν τον λαο με την λαικη δημοκρατια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Σταλιν ηταν Εβραιος Σιωνιστης και δεν ασχολουμαι με τετοιους .
    Ο κομμουνισμος = καπιταλισμος . Ολιγαρχικα και οι δυο και παιδια του ΙΔΙΟΥ κτηνους .
    Οπως ειπα η δημοκρατια ειναι ιεροδουλη και ο καθεις την κανει οτι γουσταρει .
    Σιγουρα και η αποψη μου δεν εκφραζει πολλους . Αλλα εκφραζει και αλλους τοσους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι όφεις υπάρχουν δια να μην υφίστανται ιοφόροι μύες..όταν περιορισθούν οι δεύτεροι κανονικά εκλείπουν και οι πρώτοι, διότι,κατά φύσιν, δεν έχουν νόημα ύπαρξης "Πάσσαλος πασσάλω εκκρούεται", "Άμα πρόσσω και οπίσω".... εκτός και εάν υπάρχουν άλλα σχέδια...και τα σχέδια σήμερα είναι μονοπωλιακό προνόμιο. Γρηγορείτε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εσείς πως φαντάζεστε ότι κατάφερε ο Χίτλερ να προσεταιριστεί το κόμμα των Σοσιαλιστών της Γερμανίας και να υφαρπάξει τις ψήφους του; Αυτήν την ίδια συνταγή μεταχειρίζονται και οι δικοί μας "αστέρες" στηριζόμενοι στην άγνοια της ιστορίας έχει ο κόσμος. Ακόμη και τα κόλπα της "συνοδείας των γερόντων" που προστατεύουν οι λεβέντες χρυσαυγίτες, τα έχουν ξεσηκώσει από την "προστασία της κοινωνίας" των φαιοχιτώνων του Χίτλερ. Λίγο ανιαροί και πολύ θεατρίνοι, καταφέρνουν και υπάρχουν μόνο και μόνο γιατί ο κόσμος δεν έχει μελετήσει αρκετά αυτά τα τερτίπια των φασιστών. Απλά και μόνο ν΄αναφέρουμε ότι μόλις επικράτησε ο Χίτλερ, οι αριστεροί ήταν οι πρώτοι που δοκίμασαν την "νέα πρόταση" που ευαγγελίζονταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε Όθωνα το ότι «ωθείσθε» εξ «ευωνύμων» είναι φανερό. Και μόνον ένας αριστερός θα ανεκάλυπτε γραμμή την «δυσδιάκριτη, αλλά τεράστια, καθώς ή φαιομέλανη πραγματικότητα κρύβεται κάτω από μία καθαρή και κρυστάλλινη επιφάνεια, όπου λαμπυρίζουν, τόσο η ρεαλιστική ανάλυση των αιτίων της καταστροφής μας, όσο και όλα τα κοινωνικά προτάγματα της Αριστεράς και του σοσιαλισμού (όπως η κοινωνική δικαιοσύνη και η αξιοκρατία, η ισότητα ευκαιριών, η αλληλεγγύη, η ισονομία, η οικονομικά αταξική κοινωνία, κλπ). Μόνον ένας αριστερός φασίστας θα μπορούσε να ανακαλύψει τι τον χωρίζει από έναν δεξιό φασίστα. Η απάντηση είναι ότι το αυγό του φιδιού εκκολάφθηκε και στην Σοβιετία επί Στάλιν, και στην Κίνα επί Μάο και σε όλες τις «λαϊκές δημοκρατίες». Δεν απετέλεσε μονοπώλιο της χιτλερικής Γερμανίας... Οδυσσεύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωστε δημοκρατια ειχαν και στην Λακωνια ;
    Τρις λαλουν και δυο χορευουν !
    Εχεις μεσανυχτα . Καλο ξημερωμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το αυγό τίνος είναι το πασοκ και η νέα δημοκρατία
    το Nazi προέρχεται απο το national. Oπως το Εθνι από το Εθνικό.
    Δεν έχει σχέση με ιδεολογία.
    Αφού έκανες τόσο κόπο γιατί δεν μας γράφεις και για τις θέσεις του πασοκ
    σχετικά με τούς λαθρομετανάστες την παιδεία και την παγκόσμια διακυβέρνηση;
    Αυτές τις εκλογές επιβάλετε όλοι να ψηφίσουμε ΧΑ για να επέλθη επιτέλους κάθαρση.
    ( Εκτός και εάν περιμένετε την αυτοκάθαρση πασοκ-νδ.
    ΑΔΟΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Οταν, Έλληνας ρωτά Έλληνα., που αλλού έγινε ή γίνεται αυτό, δεν είναι Έλληνας αλλά προσποιείται τον Έλληνας. Δηλαδή δεν έχει Ελληνική παιδεία... Οι Κενεντυ δεν είχαν στο μυαλό τους την Δημοκρατία"

    ΚΧ, δια το Κυνοβούλιο

    Επειδή με πιάνουν τα σκάγια, το ερώτημα το έθεσα ανεξαρτήτως ελληνικής παιδείας. Διότι αν ανατρέξουμε σ΄ αυτή και μόνο σ΄ αυτή, ειδικά δε ... του βάθους, μάλλον θα βρούμε ότι και εκεί υπήρχαν δυστυχώς "κυνοβούλια". Αν αναζητούμε άλλου είδους, τότε δεν πρέπει να ποριζόμαστε μόνο από τα ευρήματα του ... βυθού. Υψωθήκαμε κάποτε, έχοντας περιπέσει, όπως και τώρα, στην άβυσσο. Φαίνεται όμως ότι μας αρεσει : "άβυσσος άβυσσον επικαλείται".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μέγας Αλέξανδρος:

    "Δε χωρίζω τους ανθρώπους, όπως κάνουν οι στενόμυαλοι, σε Έλληνες και βάρβαρους.
    Δεν μ΄ ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η ράτσα που γεννήθηκαν, τους καταμερίζω με μοναδικό κριτήριο την αρετή, για μένα κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρο."

    http://national-pride.org/2010/08/31/%CE%BF-%CF%8C%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CF%80%CE%B9%CF%82-324-%CF%80/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Δε χωρίζω τους ανθρώπους, όπως κάνουν οι στενόμυαλοι, σε Έλληνες και βάρβαρους.
    Δεν μ΄ ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η ράτσα που γεννήθηκαν, τους καταμερίζω με μοναδικό κριτήριο την αρετή, για μένα κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρο."

    KX
    Αυτό ειπώθηκε όταν η μακεδονική φάλαγξ είχε καταστεί ακατανίκητη. Την ιστορία τη γράφουν οι νικητές, όπως έχει ειπωθή, και ο νικητής και κυρίαρχος μπορεί να τα λέει αυτά δίνοντας όρκο προσθέτοντας, επί πλέον, "αν ποτέ σας παρουσιαστούν διαφορές, δεν θα καταφύγετε στα όπλα, Παρά θα τις λύσετε ειρηνικά. Στην ανάγκη θα σταθώ διαιτητής σας". Η διαιτησία, είναι η διαιτησία του κυρίαρχου, δεν είναι εκείνη που θα διδάξει τον άνθρωπο να μη την έχει ανάγκη. Δηλαδή, να μη χρειαζόμαστε κάθε φορά και από έναν διαιτητή.

    Καθ΄υπερβολήν τα κατωτέρω :
    "14 όταν γάρ έθνη τα μη νόμον έχοντα φύσει τα τού νόμου ποιή, ούτοι νόμον μη έχοντες εαυτοίς εισι νόμος, 15 οίτινες ενδείκνυνται το έργον τού νόμου γραπτόν εν ταίς καρδίαις αυτών, συμμαρτυρούσης αυτών της συνειδήσεως και μεταξύ αλλήλων των λογισμών κατηγορούντων ή και απολογουμένων, 16 εν ημέρα ότε κρινεί ο Θεός τα κρυπτά των ανθρώπων κατά το ευαγγέλιόν μου διά Ιησού Χριστού." (Ρμ. β΄).

    ΥΓ
    Γίνονται λάθη, συχνά ή καμμιά φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολλοί βέβαια υποστηρίζουν ότι "Ο όρκος του Μεγάλου Αλεξάνδρου" ΟΠΙΣ,324 ΠΧ. δεν είναι αληθινός

    Παραθέτω ολόκληρο το κείμενο του "Όρκου".

    «...Σας εύχομαι τώρα που θα τελειώσουν οι πόλεμοι να είστε ευτυχισμένοι μέσα σε ειρήνη.
    ΄0λοι οι θνητοί από εδώ και πέρα να ζήσουν σαν ένας λαός μονιασμένος για την κοινή προκοπή, να έχετε την οικουμένη για πατρίδα σας, με νόμους κοινούς, όταν θα κυβερνούν οι άριστοι ανεξάρτητα απ΄ τη φυλή.
    Δε χωρίζω τους ανθρώπους, όπως κάνουν οι στενόμυαλοι, Έλληνες και βάρβαρους.

    Δεν μ΄ ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η ράτσα που γεννήθηκαν, τους καταμερίζω με μοναδικό κριτήριο την αρετή, για μένα κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρο.

    Αν ποτέ σας παρουσιαστούν διαφορές, δεν θα καταφύγετε στα όπλα, Παρά θα τις λύσετε ειρηνικά. Στην ανάγκη θα σταθώ διαιτητής σας.

    Το θεό δεν πρέπει να τον έχετε σαν αυταρχικό κυβερνήτη, αλλά Σαν κοινό πατέρα όλων, ώστε η διαγωγή σας να μοιάζει με τη ζωή που κάνουν τ΄ αδέλφια μέσα στην οικογένεια.

    Απ΄ τη μεριά μου όλους σας Θεωρώ ίσους, λευκούς και μελαψούς και θα΄ θελα να μην αισθάνεστε μόνο σαν υπήκοοι της κοινοπολιτείας μου, αλλά να νοιώθετε όλοι σαν μέτοχοι και συνέταιροι.

    ΄0σο περνά απ΄ το χέρι μου, θα προσπαθήσω να γίνουν πραγματικότητα αυτά που υπόσχομαι. Αυτό τον όρκο που δώσαμε απόψε με σπονδές κρατήστε τον σαν σύμβολο αγάπης...»

    Στον επόμενο σύνδεσμο μια έρευνα αμφισβήτησης της γνησιότητας:

    ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΚΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτά, υποτίθεται, ότι τα έλεγε ο μαθητής του Αριστοτέλη, του εκπρόσωπου του ελληνικού ορθολογισμού (που δεν άφηνε νά "πέσει" τίποτε κάτω)...που γέμιζε τον κόσμο με βιβλιοθήκες γιά να "ξεστραβωθή" από τις μονολιθικές θεοκρατικές επιβολές (ελέω θεού και αυτός και οι επίγονοι του αλλά όχι για τους φυλετικά ομοίους του, που πιθανώς και γιαυτό τον "καθάρισαν" για την ύβρι!!)...και εν πάση περιπτώσει παντρεύτηκε την Ρωξάνη... και 10000 στρατιώτες του νεαρές περσίδες..όχι Γκανέζες!! Αυτό το επεχείρησε να το κάνει με "ευγονική" ο μωάμεθ β ο πορθητής (γιά να κάνει δυνατό υπηρετικό προσωπικό!!) αλλά δεν πρόλαβε...επίσης κάτι επεχείρησε και ο Ιμπραήμης αλλά και αυτού δεν του φτούρισαν οι Νενέκοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σχετικά με το δεσμό για την αξιόλογη έρευνα του (ανύπαρκτου) όρκου και το αυτής "κορυφαίο" ακροτελεύτιο :

    "Στην Ελληνίδα Φωνή δεν υπάρχει ρήµα αγαπώ-αγάπη. Το αγαπάτε αλλήλους είναι ένα από τα πρωτόγονα µηνύµατα της πρωτόγονης Παγκοσµιοποιήσεως και όµογενοποιήσεως. ...
    Στην Ελληνίδα Φωνή υπάρχει µόνο η λέξη Φιλότητα"

    Δυστυχώς δεν διασώζονται αρχαϊκές γραφές, πχ. όπως η αιγυπτιακή, για να βλέπαμε ποιές λέξεις από αυτές προσλήφθηκαν και αφομοιώθηκαν από την "ελληνίδα φωνή", στο τέλος δε ελληνοποιήθηκαν. Μόνο αν υποθέσουμε ότι η "ελληνίδα φωνή" μας ήρθε από εξωγήινους τύπου UFO, ή αυτοφυώς (!) βλάστησε, γίνονται δεκτά τα, σε παρένθεση, ανωτέρω. Υπήρχαν όμως και άλλες φωνές, που δεν εχαράσσοντο σε πλάκες ή κάτι άλλο.

    Βάσιμα υποθέτω, όπως αρκετές άλλες λέξεις έγιναν - ή γίνονται - δικές μας, και τις δικές μας τις πήραν - και παίρνουν - άλλοι, το ίδιο θα συνέβη κατά το παρελθόν, όπου γραφή δεν υπήρχε. Άχρηστο επίσης μου φαίνεται να ερίζουμε τίνος ο (προφορικός) λόγος είναι αρχαιότερος. Τα γραπτά μένουν, είναι της ελληνίδος φωνής η καταγαφή - δεν ξέρω αν κάνω λάθος - αλλά τη νοηματοδότηση μένει στο καθένα να την αναζητήσει. Αρκεί να μη βλέπει, στη σημερινή άθλια ομογενοποίηση, το ανεστραμένο είδωλο - κυριολεκτικά περί ειδώλου πρόκειται - αυτού που ελέχθη και εγράφη "εν Χριστώ Ιησού":

    "Ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην, ουκ ένι δούλος ουδέ ελεύθερος, ουκ ένι άρσεν και θήλυ πάντες γαρ υμείς είς εστέ εν Χριστώ Ιησού"

    Οι διεστραμμένοι άνθρωποι, όλα τα διαστρέφουν για να επιτύχουν τα καταχθόνια μεσσιανικά σχέδιά τους. Δεν θα δίσταζαν λοιπόν να μας φέρουν και αυτό το δικαιολογητικό, για να μας κάνουν εύληπτο το όραμα-εφιάλτη της παγκοσμιοποίησης. Το χειρότερο, να μπαίνουμε στον κόπο να ψάχνουμε για έναν ανύπαρκτο όρκο, προκειμένου να βγάλουμε σκάρτο το "αγαπάτε αλλήλους" και κάθε τι άλλο - γιατί όχι - που συναρτάται με την αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ούτε κι εγώ συμφωνώ με την "έρευνα" και ειδικά στο σημείο με την αγάπη η οποία βέβαια υπάρχει δύο φορές στα Δελφικά παραγγέλματα: Τα Δελφικά Παραγγέλματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]