Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα όργανα της Άγκυρας επί ποδός… εκλογικού πολέμου στη Θράκη


Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον Δελτίο Τύπου εξέδωσε η γνωστή και μη εξαιρετέα «’Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης», με αφορμή τις επικείμενες εκλογές. Ο πρόεδρος της ΕΟΤΔΘ, δεν διστάζει να μιλά ακόμα και για «αυτονομία της τουρκικής μειονότητας», ζητώντας από τους «Τούρκους» του, εμμέσως πλην σαφώς, να στηρίξει υποψήφιους, μειονοτικούς βουλευτές, που «έχουν την ίδια οπτική»!

Επίσης, η αναφορά σε αυτονομία, την οποία επιθυμούν να «επαναποκτήσουν», μόνο σε σκέψεις μπορεί να μας βάλει… Κατά τα άλλα, προφανώς δεν συμμεριζόμαστε τις ακρότητες από οποιαδήποτε πλευρά κι αν προέρχονται, δεν μπορούμε όμως να μη θεωρήσουμε και τη στάση ορισμένων ως ιδιαιτέρως προκλητική, επιδεχόμενη πολλαπλών αναγνώσεων…

Απολαύστε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν:
«Επιταχύνθηκαν οι προετοιμασίες για τις πρόωρες εκλογές

Αγαπητοί Τούρκοι της Δυτικής Θράκης,

Τις μέρες αυτές που βρισκόμαστε στις παραμονές των γενικών πρόωρων εκλογών, τα πολιτικά κόμματα επιτάχυναν τις προετοιμασίες τους και άρχισαν να ανακοινώνουν τους υποψηφίους τους. Άρχισαν να ανακοινώνονται από τα κόμματα που είναι μέλη, και τα ονόματα αυτών που θέλουν να εκπροσωπήσουν την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης στην πολιτική σκηνή. Εύχομαι καλή επιτυχία στους υποψηφίους όλων των διαφορετικών πολιτικών κομμάτων. Αν και βρισκόμαστε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, συμμεριζόμαστε και εμείς, ως εθελοντές αντιπρόσωποι των Δυτικοθρακιωτών Τούρκων στην Ευρώπη, την αγωνία των πρόωρων εκλογών.

»Επειδή θέλουμε και εμείς να έχουμε λόγο στις εκλογές αυτές που θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας μας, θα έρθουμε στην πατρίδα μας για να ασκήσουμε το εκλογικό δικαίωμά μας. Θα ψηφίσουμε για να εκπροσωπηθεί η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης στη Βουλή των Ελλήνων. Θα καθορίσουμε κατά κάποιο τρόπο το μέλλον μας, επιλέγοντας τους βουλευτές μας που θα μοχθήσουν για να επαναποκτήσει το καθεστώς αυτονομίας της η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, στα εκπαιδευτικά και θρησκευτικά θέματα, όπως είχε θεσπιστεί, αλλά δικαίωμα, που σήμερα στην πράξη έχει καταργηθεί. Και εμείς, ως Ε.Ο.Τ.Δ.Θ, συνεχίζουμε τον αγώνα μας σε διεθνή επίπεδο για την επιστροφή του καθεστώς αυτονομίας στα θρησκευτικά και εκπαιδευτικά ζητήματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

»Την 28η Φεβρουαρίου, εκφράσαμε τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, στην Επιτροπή Ζητημάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ομόσπονδης Βουλής της Γερμανίας στο Βερολίνο. Ενώ την 29η Μαρτίου, βρισκόμασταν στις Βρυξέλλες όπου και βρίσκεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εκεί, μεταφέραμε στον ευρωβουλευτή Iuliu Winkler τα προβλήματα της μειονότητας μας και εξηγήσαμε το τι ζητάμε από την Ελληνική Κυβέρνηση για την επίλυσή των. Ενώ από τη μια συνεχίζουμε τον αγώνα μας σε διεθνές επίπεδο, από την άλλη και με την επιρροή της κακής οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, ως Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, έχουμε γίνει στόχος της ακροδεξιάς.

»Η ρατσιστική και ανεπιεικής στάση κατά της μειονότητας μας, δυστυχώς κάποιες φορές εξωτερικεύεται με τη μορφή επιθέσεων μίσους. Όπως γνωρίζουμε, στην είσοδο της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης γράφτηκε ‘Έξω οι Τούρκοι’. Ενώ στην δεύτερη επίθεση που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα, άγνωστοι έγραψαν στο εξωτερικό τοίχωμα του Μπεκτασίδικου μαυσωλείου που βρίσκεται στη συνοικία ‘Ασαγή μαχαλλέ’. ‘Ο μόνος καλός Τούρκος, είναι ο νεκρός Τούρκος’. Η ανεπιείκεια και ο ρατσισμός που έχει αυξηθεί κατά της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, φαίνεται πως έχει εξαπλωθεί σε όλη την επικράτεια. Η συμπεριφορά, ιδίως προς τους παράνομους μετανάστες, συμπυκνώνει την ρατσιστική και ανεπιεική στάση που επικρατεί στην Ελλάδα.

»Τέλος, να αναφέρουμε και το γεγονός του Έλληνα υπηκόου που μετά τον διαπληκτισμό του με μετανάστες στο κέντρο του Βαρδάρη, πήγε στο σπίτι του, πήρε την κυνηγετική του καραμπίνα και επιστρέφοντας πυροβόλησε τρεις μετανάστες. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που ακούστηκαν, ο δράστης εξέφρασε ότι επηρεάστηκε από τις πρόσφατες ειδήσεις που δημοσιεύθηκαν στον τύπο σχετικά με τους παράνομους μετανάστες. Από την άλλη, ο Μητροπολίτης Πειραιά, Σεραφείμ, ενώ υπό την κατάσταση αυτή των ανησυχητικών γεγονότων, έπρεπε να συμβάλλει στην μείωση της τεταμένης κατάστασης που υπάρχει στη χώρα, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση του Νόμου που προβλέπει την δημιουργία τζαμιού για τους Μουσουλμάνους της Αθήνας.

»Τα γεγονότα που συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας είναι αρκετά στενάχωρα και δημιουργούν ανησυχίες για το μέλλον… Όπως τονίζω κάθε φορά και στις επαφές μου με τους πολιτικούς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και στις συναντήσεις μου με τους εκπροσώπους των μη κυβερνητικών οργανώσεων, στη χώρα μας, πέραν των οικονομικών προβλημάτων, υπάρχουν και άλλα προβλήματα, ίσης σημασίας, που χρήζουν επίλυση. Το βασικότερο πρόβλημα της χώρας μας είναι η ματιά με την οποία βλέπει αυτά… Η χώρα μας, πρέπει να μάθει να αντιμετωπίζει ως πλούτο αυτούς που ανήκουν σε διαφορετική θρησκεία και γλωσσική ομάδα και όχι ως εχθρό. Ελπίζω, υπό το πρίσμα των γεγονότων αυτών, οι πρόωρες γενικές εκλογές να αποτελέσουν μια ευκαιρία για τη χώρα μας και κατόπιν των εκλογών, να καταφέρουμε όλοι μαζί, να δημιουργήσουμε ένα νέο σύστημα, βασιζόμενο σε μια καινούρια αντίληψη.

Με τιμή
Χαλήτ Χαμπίπογλου
Πρόεδρος Ε.Ο.Τ.Δ.Θ»


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τον υπερπροστατευτισμό για τους παράνομους μετανάστες γιατί άραγε δεν τον δείχνει και στο έδαφός της η "μητέρα πατρίδα"; Απάντηση από κανένα "Τούρκο της Δυτικής Θράκης" μπορούμε να έχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]