Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο κατά φαντασίαν βουλευτής...


Το παρόν αναφέρεται εις ουδέναν αλλά ταυτοχρόνως και εις όλους όσους κατέρχονται εις τον στίβον της πολιτικής δια πρώτην φοράν αν και θεωρρώ απίθανον τον συνετισμόν των, συντάσω το παρόν δια τους υπολοίπους ως πράττω πάντοτε υπέρ του συνόλου.

Καταρχάς εσκέφθην πως δεν άξιζε τον κόπο ούτε και την φαιά ουσία οπού σπαταλώ γράφωντας τούτες τις γραμμές,προκειμένου να συνετίσω μερικούς (διότι το να είσαι καταδεκτικός προφανώς και δεν διδάσκεται εις τας σχολάς επικοινωνίας) και να καταδείξω ορισμένα κακώς κείμενα τα οποία έπεσαν θέλοντας και μή στην αντίληψη μου,τελικώς απεφάσισα να γράψω δυό γραμμές σχετικά διότι τούτο δώ το μύνημα οφείλει όπως εκληφθεί ως ισχύον δια πάσαν εκλογικήν διαδικασίαν ή τέλος πάντων δια πάσαν φοράν οπού είς αποφασίζει όπως εκτεθεί πολιτικώς διότι ως γνωστόν ακόμη και ο τελευταίος έλλην πολίτης έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι τουλάχιστον θεωρητικώς.

Παρετήρησα το λοιπόν πως αρκετοί "νέοι" εις τον στίβον της πολιτικής κατέρχονται με ύφος εκατό και πλεόν καρδηναλίων (τολμώ να είπω εώς και χιλίων) απαξιώνοντας το στελεχιακό δυναμικό μέχρι του επιππέδου του να μην αλλάζουν κουβέντα μαζί του,θεωρώντας το ως δεύτερης και τρίτης διαλογής εκ του "ύψους" οπού τους δίδει η εμπιστοσύνη των ανώτερων στελεχών και φυσικώς του προέδρου ενός κόμματος οι οποίοι και απεφάσισαν την καταταξη των είς τα διάφορα ψηφοδέλτια.

Η απαξιώτικη συμπεριφορά δεν συνάδει με τον νέον τύπον πολιτικού οπού έχομε ανάγκην προκειμένου να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη του πολίτη εις το πολιτικόν σύστημα και μιάς και τα πανυγηράκι των άκρατων διορισμών ετελείωσε ως λέγει και ο βουλευτής - καρικατούρα καλοχαιρέτας αλλά και πολλά έτερα βρώμικα κόλπα των τελευταίων δεκαετιών βρίσκονται εις διαδικασίαν αφανισμού,καλόν και φρόνιμον είναι όσοι αποφασίζουν όπως κατέλθουν εις τοιαύτους αγώνας,όπως διατηρούν το πρότυπον του καλοπροαίρετου και προσβάσιμου ανθρώπου,έστω και ως πολιτικαντική τακτική προς άγραν ψήφον εάν και το τελευταίον το απεύχομαι μα δεν δύναμαι όπως το αποφύγω.

Διότι κύριες και κύριοι τι μένει έαν και τούτον απωλεσθεί ; μένει η άσχημος εντύπωσις η οποία απλώς επιβεβαιώνει τας υποψίας του λαού δια μίαν ακόμη φοράν κι έπειτα τίνι τρόπο προτίθεσθε να σφίξετε το χέρι του απλού λαού οπού επιζητήτε διακαώς την ψήφον,εάν δεν φέρεστε καλώς εις τα στελέχη ενός κομματικού μηχανισμού οι οποίοι καθίστανται οι άοκνοι δουλευτές του και θα συνεχίσουν να υπάρχουν όπως υπήρχαν πριν και μετά απο εσάς εντός αυτού ;

Το λοιπόν,απο κατά φαντασίαν βουλευτές έχει επάρκειαν υπερπλήρη τούτος ο τόπος,αυτό που έχει ανάγκη είναι άνθρωποι απλοί και ουσιαστικοί οι οποίοι κατέρχονται εις τον στίβον της πολιτικής δια να πράξουν το καλύτερο δια το σύνολον και προκειμένου να κάνουν το αύριο καλύτερον απο το χτές,μην σπαταλείτε την εμπιστοσύνη όσων σας επέλεξαν και ετοποθέτησαν εις τούτο τον προμαχώνα αλλά και μην γίνεστε όσοι φυσικώς μπορείτε να αντιληφθείτε το πνεύμα του παρόντος οπου αμφιβάλλω τα μέγιστα, η ταφόπλακα της λίαν συντόμως τεθνεούσης κοινωνίας ως και οι μέχρι τούδε εθνοσωτήρες ημών των πληβείων....

Πάνος Χατζηγεωργιάδης
Μέλος ένωσης μουσικοσυνθετών Αγγλίας
Λογοτέχνης και Δημοσιογράφος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]