Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπάρχει εξήγηση για την αδράνεια;

Μόνιμη επωδός κάθε συζήτησης είναι γιατί οι Έλληνες δεν αντιδρούν σε ότι και αν σχεδιάζεται από τις προσπάθειες των ξένων, κυριολεκτικά και μεταφορικά, και να επιβάλουν σε βάρος της χώρας και του λαού της, υποστηριζόμενοι μάλιστα από ντόπια συμφέροντα και ελεεινές αντιλήψεις για την πατρίδα αυτή που δεν έχουν σε καμιά εκτίμηση.

Εδώ και σαράντα χρόνια η σχολή του Φρίντμαν από το Σικάγο γεννοβολάει και διοχετεύει ανθρώπους δολοφόνους για να αλλάξουν την δομή της χώρας που στοχεύουν. Η αρχή έγινε με την Χιλή και την αιματηρή επέμβαση με διάφορα προσχήματα και την δολοφονία του Αλιέντε. Ακολούθησε η Αργεντινή και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, επεκτάθηκε στο Ιράκ,την Γιουγκοσλαβία και τώρα στην Ελλάδα. Όλα αυτά τα απαράδεκτα μέτρα που λαμβάνονται από τους ασύδοτους τεχνοκράτες των διάφορων οργανισμών που σκοπό έχουν την μεγιστοποίηση των κερδών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της πιο ελεεινής και αηδιαστικής μορφής του καπιταλισμού.

Τι προκαλούν λοιπόν κατ΄ αρχήν..; Σόκ ισχυρό που είτε το προκαλούν με πόλεμο εξωτερικό ή εμφύλιο είτε εκμεταλλεύονται φυσικές καταστροφές όπως π.χ. την καταστροφή της Νέας Ορλεάνης ή το τσουνάμι που έπληξε την Ινδονησία, για να επιδράσουν και να λεηλατήσουν όπως έχουν προσχεδιάσει για την χώρα θύμα.

Το ισχυρό σοκ λοιπόν που έχει προκληθεί διαλύει την συνοχή ενός λαού που υφίσταται την απρόσμενη μεταβολή της καθημερινότητας του. Η συνεργασία δε με τα σκοτεινά συμφέροντα που έχουν δουλικά προσφερθεί στις υπηρεσίες εκείνων που απεργάζονται τον χαμό του λαού και την αλλαγή του τρόπου ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στην Ελλάδα. Ένας αξιοθρήνητος πρωθυπουργός με ένα επιτελείο που ούτε ήξερε ούτε ήθελε να μάθει για το που πήγαινε η χώρα. Συνένοχοι της όλοι εκείνοι που έδωσαν υπόσχεση και όρκο στο Σύνταγμα να το διαφυλάξουν, πολιτικοί, δικαστικοί, στρατιωτικοί που με την μεγαλύτερη ευκολία παθαίνουν κρίσεις αμνησίας ή εθελοτυφλούν για να διατηρηθούν στις θέσεις που η πατρίδα τους εμπιστεύθηκε. Οι Έλληνες θα αντιδράσουν και μάλιστα πολύ άγρια, αλλά θα διαλέξουν εκείνοι το πότε και πως. Ίσως είναι από τις τελευταίες φορές που μπορούμε να γράψουμε ελεύθερα σε αυτό το ιστολόγιο και όχι μόνον γιατί έρχονται μέτρα που θα είναι εναντίον της ελεύθερης διατύπωσης των ιδεών. Η Ελλάς θα ζήσει και μετά από αυτούς αλλά χωρίς αυτούς.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αυτό που επισημαίνει ο Μακεδών, για τα διαδοχικά σοκ, είναι κανόνας χωρίς εξαίρεση. Επιλέγουν πρώτα τις χώρες που θα στοχοποιήσουν και μετά αρχίζει η εφαρμογή του σχεδίου. Αν ψάξουμε την μεταπολεμική ιστορία της Γαλλίας, της Γερμανίας, κλπ., τα πάντα στην εξέλιξη αυτών των χωρών κινούνται εδώ και δεκαετίες πάνω σε μια ευθεία και αταλάντευτη γραμμή. Αν δούμε, αντίθετα, την ιστορία της Ελλάδας, της Αργεντινής, της Χιλής, θα δούμε μια ολόιδια τεθλασμένη, σαν από σεισμογράφο.

    Η τελευταίες γραμμές του άρθρου είναι το πιο επίκαιρο και ουσιώδες σύνθημα, που δεν πρέπει να ξεχνάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]