Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο

Τελικά δεν έχουμε αντιληφθεί την ιστορικότητα των στιγμών που ζούμε σαν πολίτες αυτού του δύσμοιρου τόπου. Είναι σαν την πρωινή ομίχλη που καθαρίζει σιγά σιγά για να δεις που είναι ο αντίπαλος και να τον περιμένεις να σου επιτεθεί αμυνόμενος. Γιατί ακόμα και στην αντιμετώπιση των ξένων «συμβούλων» της Τρόικας εφαρμόζουμε το … αμυντικό δόγμα.

Και όλα αυτά ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με κάθε «κρισιμότητα» που επιβάλλει η χειραγώγηση ενός λαού ο οποίος θα είναι αναγκασμένος για μια φορά ακόμα να αντιμετωπίσει τη δαμόκλειο σπάθη των περικοπών. Διαβουλεύσεις σε εξέλιξη με κύριο σημείο την οριστικοποίηση του PSI με σκληρούς διαπραγματευτές. Με το PSI ο έλληνας κάποτε μετρούσε την πίεση των ελαστικών του Τζιπ του πριν πάει για σκι στην Αράχοβα και τώρα είναι αυτό που δεν τον αφήνει να ξαναπάει εκεί λες και του σκάσανε τα λάστιχα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούν να κατέβουν τα μισθολογικά όρια, να ξεχάσουμε τον αριθμό 600 και να μετράμε μέχρι το 500 και κάτι, ίσως και λιγότερο, καθόσον αμειβόμεθα πολύ καλύτερα από τους … βούλγαρους και τους ρουμάνους! Επίσης θα πρέπει να βγάλουν αναμνηστική φωτογραφία την τελευταία ημέρα στη δουλειά τους, περίπου 15.000 εργαζόμενοι. Με λίγη προσπάθεια ακόμα και θα κάνουμε πρωταθλητισμό στην … ανεργία στην ευρωζώνη τουλάχιστον.

Κάτι που απεφεύχθη όπως αναφέρθηκε, είναι οι απολύσεις στο προσωπικό των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας. Να δούμε ποιος θα φυλάει τα σύνορα. Η παράταξη, κατά μήκος των συνόρων, των χιλιάδων λαθρομεταναστών που εισέρχονται καθημερινά, από την περιοχή του Έβρου θα έλυνε και το πρόβλημα της κατασκευής φράχτη. Αστειεύομαι, για να προλάβω τους θερμόαιμους υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά η αλήθεια είναι πως η μείωση του έμψυχου υλικού των Ε.Δ. πλήττει το αξιόμαχο τους.

Το θρίλερ συνεχίζεται με σενάριο που θα ζήλευε και ο Χίτσκοκ. Η ένταση αμείωτη όταν ακούς για περικοπές σε επικουρικές συντάξεις 30%. Επιπλέον, ξυπνάς με εφιάλτες από τις ομοβροντίες στο θέμα του 13ου και 14 ου μισθού. Πάντως η στρατιωτική δεοντολογία λέει πως ακόμα και αν χάσεις μια μάχη δε σημαίνει πως έχασες τον πόλεμο. Πολύ φοβάμαι πως στη δική μας περίπτωση συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: χάσαμε τον πόλεμο και πολεμάμε στα αποκαΐδια για τη χαμένη μας αξιοπρέπεια…



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]