Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στόχος τους είναι η κλωνοποίηση του Παπαδήμου στο διηνεκές


Πως περιγράφεται αυτήν την στιγμή η κατάσταση στην Ελλάδα;

Από την μια έχουμε την σχεδόν καθολική θα λέγαμε αντίδραση λαού και κοινωνικών τάξεων απέναντι στην προκλητική απόπειρα της Τρόϊκα και των δανειστών να εξαθλιώσουν περισσότερο την χώρα και τον λαό της. Μετά την κοινή στάση ακόμα και του ΣΕΒ με την ΓΣΕΕ στο θέμα των μισθών είχαμε και την δημόσια εναντίωση ακόμα και της Alpha Bank στην ασκούμενη πολιτική. Στον ένα ή στον άλλο βαθμό και ανεξάρτητα από τις επί μέρους επιδιώξεις τους όλοι λένε «δεν πάει άλλο, δεν αντέχουμε».

Και από την άλλη έχουμε την Τρόικα, τους δανειστές και τους εγχώριους διαπλεκόμενους συνεργάτες τους να ενεργούν λες και έχουν αποφασίσει να στηθούν οδοφράγματα στο Σύνταγμα και τις πλατείες.

Την ίδια στιγμή συμβαίνουν διάφορα εξωφρενικά που επιβεβαιώνουν ότι για μια ακόμα φορά καταντήσαμε ένα απέραντο φρενοκομείο.

- Ο Λ. Παπαδήμος επιβεβαιώνει κάθε ώρα που περνά ότι δυστυχώς για τον τόπο και τον ίδιο παραμένει ένας απλός αντιπρόεδρος ευρωπαϊκού ιδρύματος και περιορίζεται σε ρόλο απλού γραμματοκομιστή των εντολών των δανειστών προς τους πολιτικούς αρχηγούς. Εκ των πραγμάτων μάλιστα αποδεικνύεται ανικανότερος του προκατόχου του, αφού, όχι μόνο δεν κατάφερε να αφαιρέσει κάποια από τα ήδη δυσβάσταχτα μέτρα της αρχικής συμφωνίας, αλλά μας προσθέτει και νέα!

- Βλέπουμε έκπληκτοι, αγανακτισμένοι και έτοιμοι να πηδήξουμε από το μπαλκόνι τον ανεκδιήγητο ΓΑΠ και το ΛΑγΟΣ του Μνημονίου και των δανειστών να βρίσκουν χώρο ελιγμών και να το παίζουν «αντιμνημονιακοί» να βάζουν κι αυτοί «κόκκινες γραμμές» και να μας λένε χωρίς αιδώ ότι δεν δέχονται «τελεσίγραφα».

- Την ίδια στιγμή βγαίνει και ο σημιτικός υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης και δηλώνει (με συνέντευξή του στο «Έθνος») ότι αν κάνουμε εκλογές πριν από την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης θα χρεοκοπήσουμε και ότι επειδή απέτυχε το υπάρχον πολιτικό σκηνικό πρέπει να γίνει ένα νέο κόμμα για να ξεμπλοκάρει η πολιτική ζωή του τόπου. Δηλαδή, ο διορισμένος από τα τρία κόμματα πρωθυπουργός και οι υπουργοί του (εκτός των δηλώσεων Γιαννίτση παραπέμπω και σε εκείνες του Καψή και άλλων) έχουν αυτονομηθεί πλήρως από τους εντολείς τους και κάνουν ό, τι θέλουν.

Όλα αυτά δεν είναι τυχαία, αλλά υποδηλώνουν κάποιο σχέδιο. Οι τάσεις αυτονόμησης του Παπαδήμου και των δικών του συνδέονται με την εμμονή των δανειστών για τις έγγραφες δεσμεύσεις των κομμάτων στα νέα μέτρα, η οποία συνθλίβει τη δημοκρατία και την έννοια της πολιτικής ανεξαρτησίας. Ουσιαστικά οι δανειστές δεν επιθυμούν μια ανεξάρτητη κυβέρνηση που θα εκτελεί την πολιτική βούληση των πολιτών, αλλά την κλωνοποίηση της δοτής κυβέρνησης Παπαδήμου στο διηνεκές, θυμίζοντας τις εποχές των Γκαουλάιτερ

Είναι επίσης προφανές ότι η Τρόικα και οι δανειστές δεν θα είχαν καμιά ελπίδα να περάσουν τα σχέδιά τους χωρίς τους εγχώριους διαπλεκόμενους συνεργάτες τους, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα. Αυτοί έχουν αναλάβει να βρουν το απαραίτητο λαϊκό έρεισμα στο παπαδήμιο εγχείρημα, υπονομεύοντας τα κόμματα και αξιοποιώντας τα απανταχού πρόθυμα εξαπτέρυγα.

Αλλά για να επιτύχουν τα σχέδιά τους, χρειάζονται χρόνο γι αυτό και προσπαθούν να απομακρύνουν τις εκλογές.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]