Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κανείς δεν μιλά για την επόμενη ημέρα


Άμα διαβάσει κανείς την έκθεση της UBS καταλαβαίνει ότι ο δρόμος για τις ελληνικές τράπεζες είναι πολύ μακρύς για να επανέλθουν σε κερδοφορία, άλλα όχι και να κρατικοποιηθούν κύριε Γιώργο. Ποιος θα αντιμετωπίσει τότε την διαχείριση των αναγκών που αφορούν σε κεφάλαια που αναλογούν σε κάποια δισ. για την καθεμία. Οι κρατικοί υπάλληλοι;

Πράγματι με ένα PSI που θα κάτσει πιθανώς στο 70% σε τρέχουσες αξίες οι ελληνικές τράπεζες θα χρειασθούν περί τα 12 δισ. και επειδή οι αξιολογήσεις της Blackrock έδειξαν ότι οι προβλέψεις για τις επισφάλειες ήταν αρκετές, η Τρόικα προέκρινε την επιλογή των προνομιούχων μετοχών.

Δεν είναι ανάγκη να επιστρέψει η Εθνική στην εποχή του Μίρκου για να εξυγιανθεί, όταν πληρώνει την πολιτική χρεοκοπία από τα ομόλογα του δημοσίου. Και η υπερβολική επιρροή των πολιτικών στην οικονομία κάπου πρέπει να περιοριστεί και το οικονομικό περιβάλλον να "στεγανοποιηθεί" για να προστατευθεί τουλάχιστον η όποια προσπάθεια γίνει από εδώ και μπρος.

Οι πολιτικοί αρχηγοί από σήμερα ζουν στον πυρετό της δανειακής σύμβασης και τρέμουν στην κυριολεξία για το τι θα τους κοστίσει. Η χώρα και η οικονομία δεν αντέχουν άλλες περιπέτειες. Ας υπογράψουν και ας κοιτάξουν μετά πώς η οικονομία θα βρει κατεύθυνση και όχι πώς θα προστατευθεί η πολιτική πελατεία.

Στην Ιταλία η κρίση με τον Μόντι άρχισε να αντιμετωπίζεται. Στην Ελλάδα με το PSI και την δανειακή σύμβαση απλά θα μείνουμε στο ευρώ. Για την επόμενη μέρα δεν μιλά ακόμα κανείς. Πώς θα αλλάξουν όλα; Δια μαγείας;


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]