Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άλλο κράτος είναι η Θράκη;

  • Έφτασε στο σημείο η ελληνική πολιτεία να νομοθετήσει -αντισυνταγματικά- την παραχώρηση προνομίων σε μουσουλμάνους της Θράκης σε βάρος των χριστιανών
Πότε θα βρεθεί επί τέλους κάποιος, πιστός στον όρκο που έδωσε κατά το Σύνταγμα, ότι θα υπηρετεί τη χώρα του; Πότε θα κολαστούν οι καταφανείς προκλητικές ενέργειες των τουρκοφρόνων του Προξενείου; Έφτασε στο σημείο η ελληνική πολιτεία να νομοθετήσει -αντισυνταγματικά- την παραχώρηση προνομίων σε μουσουλμάνους της Θράκης σε βάρος των χριστιανών.

Μετά δε, από κάθε παραχώρηση «ανοίγει η όρεξη» και η Άγκυρα με τους φανερούς πράκτορές της (που δεν κρύβονται πλέον) και τους «προοδευτικούς» πεμπτοφαλαγγίτες, ζητά -και επιτυγχάνει- ακόμη περισσότερα.

Πριν από μια εβδομάδα, η «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» (Ε.Ο.Τ.Δ.Θ ) συμμετείχε σε συγκέντρωση με θέμα «Ζώντας τη διαφορετικότητα-Μεσημεριανός Δείπνος FUEN» και στη συνεδρίαση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών» που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN).

Εκεί, μεταξύ άλλων κατηγοριών κατά της Ελλάδας «που καταπιέζει τους μουσουλμάνους», συζητήθηκε και η εκστρατεία συλλογής υπογραφών, ώστε να συγκεντρωθεί πανευρωπαϊκά ο αριθμός του ενός εκατομμυρίου -όπως προβλέπει οδηγία της Ε.Ε.- στέλνοντας με δημοψήφισμα κατηγορούμενη τη χώρα μας.

Το πιο προκλητικό όμως είναι η προχθεσινή οργάνωση τελετής μνήμης για την «επέτειο της Εθνικής Αντίστασης». Ομολογώ, ότι όταν πριν από χρόνια άκουσα ότι οι τουρκόφρονες (παλαιοί εκμουσουλμανισθέντες χριστιανοί) τιμούν την Εθνική Αντίσταση, με εντυπωσίασε. Δεν εννοούν όμως την Εθνική Αντίσταση κατά των Γερμανοϊταλών και Βουλγάρων, αλλά κατά του… ελληνικού κράτους. Προχθές «εόρτασαν» την 24η επέτειο της… Αντίστασης αυτής, που συνέβη λένε στις 29 Ιανουαρίου του 1988, επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου.

Τι συνέβη εκείνη την ημέρα; Η ελληνική δικαιοσύνη απαγόρευσε την ίδρυση και λειτουργία συλλόγων με τουρκική επωνυμία. Αφορμή περίμεναν, και τον επόμενο χρόνο οργάνωσαν διαδηλώσεις για την «θλιβερή επέτειο», με αποτέλεσμα να συγκρουσθούν με τις δυνάμεις της Τάξης και με συμπολίτες τους. Διόγκωσαν τα πράγματα κατά τη συνήθεια του τουρκικού Προξενείου και από τότε κάθε 29 Ιανουαρίου θεωρείται «Ημέρα μνήμης της Εθνικής Αντίστασης».

Και η μέρα αυτή δεν «εορτάζεται» μόνον στην Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που υπάρχουν τουρκικές κοινότητες και φυσικά στην Τουρκία.

Το δε επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας TRT έχει πληρέστατο ρεπορτάζ από εκδήλωση που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, όπου μεταξύ άλλων γράφει:
«Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, στην 24η επέτειο της Εθνικής Αντίστασης της 29ης Ιανουαρίου απευθύνθηκαν στον κόσμο και είπαν ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν με την εθνική και την θρησκευτική τους ταυτότητα.

Στην περιοχή της Δυτικής Θράκης της Ελλάδας ζουν περίπου 150 χιλιάδες ομογενείς μας. Το 1988 οι ελληνικές αρχές έκλεισαν όλους τους συλλόγους οι οποίες περιείχαν στην επωνυμία τους τον όρο «Τουρκικός». Η απόφαση αυτή αποτέλεσε τον «σπινθήρα» για τα Γεγονότα της 29ης Ιανουαρίου. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης αντέδρασαν στην κατάσχεση του δημοκρατικού τους δικαιώματος να εκφράζουν την εθνική τους ταυτότητα.

Στις 29 Ιανουαρίου 1988 ξεχύθηκαν στους δρόμους και ανακοίνωσαν στον κόσμο ότι θέλουν να εκφράσουν την εθνική τους ταυτότητα. Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ήταν η μεγαλύτερη και πραγματική αντίδραση της Μουσουλμανικής Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης προς την Ελλάδα. Ενώ στις 29 Ιανουαρίου του 1990, η οποία πέρασε στην ιστορία ως «μαύρη ημέρα», άγνωστες και σκοτεινές δυνάμεις οι οποίες ήθελαν να εκφοβίσουν την τουρκική μειονότητα επιτέθηκαν στους Τούρκους και στα καταστήματα τους στην Κομοτηνή.

Έπειτα διοργανώθηκε μια δεξίωση στο Πολιτιστικό Κέντρο, παρουσία του βουλευτή Εντιρνέ του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης τόνισαν για μια ακόμη φορά την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν τον αγώνα ύπαρξης τους».

Αν όλα αυτά θεωρούνται ασήμαντα, τότε ας γυρίσουμε από το άλλο πλευρό συνεχίζοντας τον ύπνο μας ή -αν είναι νωρίς- ας δούμε στην τηλεόραση κάποιο επιμορφωτικό τουρκικό σίριαλ.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Βάζετε ένα "ευρωπαϊκός" πριν από τη λέξη σας και αμέσως ό,τι λανσάρετε έχει τάχα κύρος. Νομίζετε. Tώρα και η εθνική προδοσία φαίνεται να έχει ευρωπαϊκή ούγια. Ο εξευτελισμός ακόμα και των πιο ιερών και πολύτιμων πραγμάτων μας συντελείται στα χέρια σας.

    Έχετε καταφέρει να ζαλιστούν και να τα χάσουν αρκετοί Έλληνες από τα πολλαπλά χτυπήματα σε διάφορα μετερίζια. Όμως δεν έχουμε ζαλιστεί όλοι.

    "Χτύπα, χτύπα,
    το στήθος που ανάβει.
    Χτύπα, χτύπα,
    το νου που φωτά.
    Στα χτυπήματα
    θεριεύουν οι σκλάβοι.
    Κάτω μας σπρώχνεις,
    μα πάμε ψηλά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΘΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΕΛΠΙΖΩ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε, πολύ άνετα και ψύχραιμα το λες αυτό! Αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε έτσι, πάει η όλη χώρα και τελείωσε. Αν κάποιοι θα ήθελαν να ξεπουλήσουν τη Θράκη, αυτό είναι ένα ζήτημα. Το αν θα σταυρώσουμε τα χέρια μας και θα το ανεχθούμε είναι ένα άλλο ζήτημα - και το ζητούμενο. Γιατί με το ίδιο σκεπτικό, θα πρέπει να παραχωρήσουμε όποιο άλλο μέρος της επικράτειας έχουν βάλει στο μάτι κάποιοι, κάποτε! Την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πάει λέγοντας. Από ποιο μέρος της Ελλάδας είσαι και μιλάς με τόση απάθεια; Ή μήπως δεν είσαι Έλληνας; Γιατί έτσι δεν μιλάνε οι Έλληνες.

      Διαγραφή
  3. Ανὼνυμε 5/2/2012 9.30 ΑΜ
    Ρε πεμπτοφαλαγγὶτη,δὲν το κατὰλαβα αυτὸ το τελευταὶο αριστοὺργημα πολιτικὴς ορθὸτητος.
    Τι πὰει να πεὶ ὸτι ελπὶζεις η μετὰβαση στην τουρκικὴ-ἢ ὸποια ὰλλη επικρὰτεια-να γὶνει αναὶμακτα;
    Ρὲ,να γὶνει ο Ὲβρος κὸκκινος ρὲ,απὸ το αὶμα,και μακὰρι μὸνο απὸ το αὶμα του εχθροὺ ἂν εὶμαστε μὰγκες,αλλὰ και ὸσο δικὸ μας απαιτηθεὶ,για να μεὶνει η Θρὰκη Ελληνικὴ,αλοιὼς εὶμαστε για τον Καιὰδα.Και για να μην καταλὴξουμε εκεὶ,ὸλοι οι Ὲλληνες,θα πρὲπει να στεὶλουμε πρὼτα στον Καιὰδα ὸλους τους Εφιαλτοειδεὶς σαν εσὲνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]