Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κατάλυση της Δημοκρατίας

Το θέμα του διορισμού Επιτρόπου λιτότητας, Γερμανικής επιλογής, στην Ελλάδα, καθόλου δεν έχει τελειώσει.

Θα επανέλθει σύντομα, «στα μουλωχτά», με «βελτιωμένη» διατύπωση, που (απλώς) «δεν θα δίνει την εντύπωση ότι περιορίζεται η εθνική κυριαρχία της Ελλάδος» κατά την έκφραση υψηλού Γερμανού αξιωματούχου. Αυτό είναι: «να μη δίνεται η εντύπωση!». Πως δεν το σκέφτηκαν προηγουμένως;

Όμως φαίνεται ότι η ιδέα είχε ήδη διατυπωθεί, «περιφραστικώς» σε Συμβούλια Κορυφής, επί Γ.Α.Παπανδρέου. Είτε όμως δεν κατάλαβε την ευρωδιάλεκτο ο τότε πρωθυπουργός, είτε άκουσε τη σχετική συζήτηση από τη διερμηνεία στα Ελληνικά, είτε δεν της απέδωσε τη δέουσα σημασία, είτε πολύ απλά συμφώνησε απολύτως, ρητά ή σιωπηρά. Το και πιθανότερο.

Μετά από τη θύελλα που προκάλεσε στην Ελλάδα, σε όλες ανεξαιρέτως τις πτέρυγες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και στην ίδια τη Γερμανία (όπου επίσης υπάρχουν μερικοί εχέφρονες και δημοκρατικοί άνθρωποι) όταν διατυπώθηκε και επισήμως το τελεσίγραφο της κυρίας Μέρκελ, επί τέλους, «κατάλαβαν». Κατάλαβαν και όσοι ευρωπαίοι είχαν προσποιηθεί ότι δεν είχαν καταλάβει προηγουμένως (κ. Σαρκοζύ) αλλά και εκείνοι που πράγματι δεν είχαν καταλάβει το μέγεθος της πονηρίας και της προκλητικότητας των Γερμανών.

Κυρίως αντιλήφθηκαν τώρα ότι μια τέτοια Γερμανική αξίωση, αν τυχόν τεθεί σε εφαρμογή, σημαίνει την ακύρωση όλων των θεμελιωδών αρχών πάνω στις οποίες έχει οικοδομηθεί η Ένωση. Κυρίως της αρχής της θεσμικής ισοτιμίας και ανεξαρτησίας των Εταίρων και της προϋπόθεσης της δημοκρατικής οργάνωσης και λειτουργίας των πολιτευμάτων τους.

Με άλλα λόγια η Γερμανική αξίωση διορισμού Επιτρόπου λιτότητας (σήμερα στην Ελλάδα, αύριο στην Πορτογαλία και έπεται συνέχεια), προωθεί την κατάλυση της Δημοκρατίας στις χώρες μέλη αλλά και στην ίδια την Ένωση, ως Θεσμό.

Εάν, μετά ταύτα, συνεχίσει να υπάρχει ένα «Ευρωπαϊκό» υπόλειμμα, αυτό θα είναι ουσιαστικά μια καθαρά Γερμανική Κοινοπολιτεία, αυταρχικής νοοτροπίας και προτεσταντικού θρησκευτικού φανατισμού, υποδυόμενη την (όψιμη και κομπλεξική) Αυτοκρατορία.

Μια τέτοια προοπτική τρόμαξε, προφανώς, τις χώρες που μετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχοντας την εντύπωση ότι εξακολουθούν να μετέχουν στην Κοινότητα που θέσπισαν οι Ιδρυτικές Συνθήκες, όπως συμπληρώθηκαν, τροποποιήθηκαν και ενισχύθηκαν έκτοτε και ισχύουν σήμερα, μαζί με όλο το κοινοτικό κεκτημένο και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Ευλόγως ετρόμαξαν!

Διότι οι Γερμανοί χρησιμοποιούν σήμερα την Ελλάδα ως πειραματόζωο. Ως άλλοθι ή ως γέφυρα για να «καταλάβουν» και άλλες Χώρες μέλη της Ένωσης, με τις δικές τους «δυνάμεις κατοχής». Με την οικονομική δηλαδή ισχύ που απέκτησαν και την οποία ασκούν σήμερα, έχοντας αξιοποιήσει μέχρι καταχρήσεως το (κοινό) Ευρώ και «διαφθείροντας» τους εταίρους, για να μπορούν εκ των υστέρων να τους υποτάσσουν οικονομικά και διοικητικά, με το πρόσχημα ότι πρόκειται για «διεφθαρμένους». Πολύ περισσότερο δε όταν το διαλαλεί και ο πρωθυπουργός τους! Η κατασκευή είναι όντως… Γερμανικής τελειότητας!

Τίποτα δεν εξασφαλίζει τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες από παρόμοιες Γερμανικές απόπειρες κατάληψης και κατοχής. Όχι δε μόνο λόγω κρίσης χρέους. Αλλά Κύριος οίδε και για ποιούς άλλους πολιτικούς, θρησκευτικούς, πολιτιστικούς και τα λοιπά, λόγους. Τι θα εμποδίσει τους Γερμανούς να το κάνουν; Τι τους εμπόδισε στο παρελθόν να κάνουν τα γνωστά; Τίποτα! Τώρα πια οι Γερμανοί χρειάζονται την Ευρωπαϊκή Ένωση, απλά, ως προσχηματικό σκηνικό.

Δεν είναι ακόμη γνωστό αν η «στενή επιτήρηση» υπό την οποία έχει ήδη τεθεί η Ελληνική οικονομία, «βελτιωμένη και ενισχυμένη» με διάφορες φανερές και κυρίως συγκαλυμμένες διαδικασίες, θα θεωρηθεί ως το κομψότερο και συγχρόνως το επαρκώς αυστηρό ισοδύναμο της Επιτροπείας ή αν θα προχωρήσουν και σε άλλα πιο απροσχημάτιστα μέτρα. Ας το έχουν υπ όψη τους ο κ. Παπαδήμος και οι πολιτικοί αρχηγοί. Εκείνοι που θα είναι σε ένα μήνα και κάτι.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]