Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιρανός βουλευτής: "Ο πετρελαϊκός πόλεμος του Ιράν θα γονατίσει την ΕΕ"


  • Το κοινοβούλιο του Ιράν εκπονεί σχέδιο, το οποίο προβλέπει την καθολική διακοπή εξαγωγών πετρελαίου σε κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ιρλανδικό ειδησεογραφικό ιστολόγιο The Sovereign Independent
με πληροφορίες από το ιρανικό δορυφορικό κανάλι Press TV
3/2/2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Μέλος του Ιρανικού Κοινοβουλίου προέβη σε δηλώσεις το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με τις οποίες, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση πάει σε "πετρελαϊκό πόλεμο" με το Ιράν, οι οικονομίες των κρατών - μελών της "θα γονατίσουν", όπως είπε, αφού η Τεχεράνη δεν θα εξαγάγει στην Ευρώπη ούτε μια σταγόνα πετρέλαιο.

Ο Ιρανός βουλευτής, Seyyed Emad Hosseini, εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, στο Majlis (Ιρανικό Κοινοβούλιο) δήλωσε την Παρασκευή: "Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν διαθέτει τα τρίτα σε ποσότητα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο και δεν μπορεί να παραλειφθεί από τις σημερινές εξισώσεις της παγκόσμιας ενεργειακής σκηνής".

Ο βουλευτής τόνισε ότι ένα παιχνίδι με την τρίτη μεγαλύτερη πετρελαϊκή δύναμη στον κόσμο είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει τις συναλλαγές στις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου και ότι η Ευρώπη δεν θα μείνει ανεπηρέαστη από τις διακυμάνσεις των τιμών του μαύρου χρυσού.

Ο Hosseini δήλωσε επίσης ότι το Ιρανικό Κοινοβούλιο μελετά ένα σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η άμεση και καθολική διακοπή εξαγωγών πετρελαίου προς τα κράτη - μέλη της ΕΕ, με αποτέλεσμα να παραλύσουν, σε πρώτη φάση, οι οικονομίες της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ελλάδας.

"Το Ιράν είναι μια ισχυρή οικονομία και οι κυρώσεις που της επιβάλλονται από τις χώρες της Ευρώπης θα βλάψουν μόνο την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Ιράν εύκολα μπορεί να αποδείξει την ενεργειακή υπεροχή του στην περιοχή της Μέσης Ανατολής", είπε ο βουλευτής.

Ο Hosseini πρόσθεσε: "Είναι δεδομένο ότι η Ευρώπη θα χάσει τον πετρελαϊκό πόλεμο με το Ιράν, αφού οι ευρωπαϊκές χώρες ήδη αντιμετωπίζουν πολλές εσωτερικές προκλήσεις. Οποιεσδήποτε διακοπές στην ροή του πετρελαίου από το Ιράν θα οδηγήσουν στην κλιμάκωση των εσωτερικών πιέσεων και σε περαιτέρω ένταση της κρίσης μέσα στα ίδια τα κράτη - μέλη της ΕΕ".

Κατά την τελευταία συνεδρίασή τους στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία για την απαγόρευση των εισαγωγών πετρελαίου από το Ιράν, πάγωμα των στοιχείων του ενεργητικού της κεντρικής τράπεζας της χώρας μέσα στην ΕΕ, καθώς και την απαγόρευση πωλήσεων διαμαντιών, χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων προς το Ιράν.

Η επικεφαλής του υπουργείου επί της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Catherine Ashton, υποστήριξε ότι oι νέες κυρώσεις στοχεύουν στο να αναγκαστεί το Ιράν να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους "P5 +1": τα 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα) συν τη Γερμανία, για νέο κύκλο συνομιλιών, με θέμα το ειρηνικό πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους κατηγορούν την Τεχεράνη ότι μέσω του πυρηνικού της προγράμματος επιδιώκει αμυντικούς στόχους. Οι Δυτικοί έχουν χρησιμοποιήσει το πρόσχημα αυτό, προκειμένου να επιβάλουν τέσσερις γύρους κυρώσεων και μια δέσμη μονομερών κυρώσεων, οι οποίες στόχο έχουν να πλήξουν το Ιράν.

Το Ιράν αντέκρουσε αυτούς τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι έχει υπογράψει τη "Συνθήκη περί μη διαδόσεως πυρηνικών όπλων" (Νuclear Non-Proliferation Treaty) και είναι μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας. Επομένως, έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση της πυρηνικής τεχνολογίας που διαθέτει, για ειρηνικούς σκοπούς.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ
    ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΕ ΚΑΙ ΙΡΑΝ , ΓΕΓΟΝΟΣ
    ΑΚΡΩΣ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΦΟΒΕΡΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗ-
    ΤΗ . Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΜΕΝΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ . ΓΙΑΤΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΙ-
    ΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙ-
    ΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΣΟ - ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΟΙΚΟ-
    ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ .
    ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ , ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΩΜΑΣΤΕ
    ΣΤΟ ΜΕΣΟΝ ΤΗΣ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΑΝΙ-
    ΗΛ (ΚΕΦ.11 ΠΑΡ.40) ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΡΡΑΞΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ , ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑ .
    ΚΑΜΙΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ
    ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΥΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΛΛΑ ΜΟΙΡΑΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ
    ΓΗΣ ΟΔΗΓΟΥΝΤΕ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ , ΣΤΗΝ "ΜΕΓΑΛΗ
    ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ" .
    ΜΑΣ ΛΕΕΙ , ΛΟΙΠΟΝ , Ο ΔΑΝΙΗΛ ΟΤΙ ΣΤΟΝ "ΕΣΧΑΤΟ
    ΚΑΙΡΟ" Ο "ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ" ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ ΜΑΖΙ
    ΤΟΥ . ΚΑΙ Ο "ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ" ΘΑΡΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΑΝ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ , ΜΕ ΑΜΑΞΕΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΒΑ-
    ΛΑΡΗΔΕΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΛΟΙΑ .
    ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ . ΤΙΠΟΤΑ
    ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ .

    ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΣΤΡΑΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΣΥΓΚ-
    ΡΟΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΕ ΚΑΙ ΙΡΑΝ (η ΝΑ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΩΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ , ΜΕΤΑΞΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ-ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΙΡΑΝ ).
    ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΣΤΡΑΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΑ
    ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ( ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ
    ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΗΓΗΤΟΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ).
    ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΣΤΡΑΜΕΝΑ ΣΤΟ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΜΕΤΑΞΥ
    ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΚΡΑΤΩΝ .
    ΣΤΟΝ ΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟ.

    ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ .
    ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ
    ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ
    ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ
    ΕΙΡΗΝΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]