Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μαξίμου: "Αν θέλουν, να τον ρίξουν όσο θα είναι στις Κάννες"


Υπουργικό Συμβούλιο διαρκείας χαρακτηρίζεται το σημερινό καθώς η λήξη του αναμένεται μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού μίλησαν οι κ.κ. Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Χρήστος Παπουτσής οι οποίοι υποστήριξαν τον κ. Γιώργο Παπανδρέου και επέμειναν ότι η κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει πιστά τον «οδικό χάρτη» το έργο δηλαδή όπως αυτό το περιέγραψε ο κ. Παπανδρέου στην συνεδρίαση της ΚΟ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι τρεις υπουργοί δεν αναφέρθηκαν στην ανεξαρτητοποίηση της κυρίας Μιλένας Αποστολάκη ούτε στις καταιγιστικές εξελίξεις που συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματος και αυτό γιατί «τα πάντα θα κριθούν θεσμικά την ερχόμενη Παρασκευή κατά την διάρκεια της ψήφου εμπιστοσύνης».

Να σημειωθεί ότι έχουν ζητήσει να τοποθετηθούν ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο κ. Γιάννης Ραγκούσης και η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου

Την ίδια στιγμή το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε στο υπουργικό ότι επιμένει στη απόφασή του για δημοψήφισμα, ενώ εκτιμά ότι θα κερδίσει και την ψήφο εμπιστοσύνης της Παρασκευής.

Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να αποφύγει τον θανάσιμο εναγκαλισμό που συνθέτουν οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι διατεθειμένος να "πειθαρχήσει" στις εκκλήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που τον καλούν να παραιτηθεί αιτούμενοι το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι από το πρωθυπουργικό γραφείο εκδόθηκε ανακοίνωση ότι αύριο Τετάρτη ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί στη σύνοδο του G20 στις Κάννες, στο περιθώριο της οποίας θα πραγματοποιηθεί δείπνο εργασίας για την Ελλάδα, στην οποία θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Nicolas Sarkozy, η Καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso, ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής της Ευρωζώνης, Jean Claude Juncker, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΝΤ, Christine Lagarde.

Το πρωθυπουργικό περιβάλλον προσπαθεί να αξιοποιήσει και την εξέλιξη αυτή για να προβάλλει και να ενισχύσει την εικόνα του πρωθυπουργού. "Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τη χώρα και τα συμφέροντά της", αναφέρεται στην ανακοίνωση που απεστάλη από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η ομιλία του Πρωθυπουργού, στη συζήτηση επί της πρότασης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ότι ανεξαρτητοποιούνται, άλλοι στέλνουν επιστολές ζητώντας κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε να διαρρεύσει η διαφωνία του στο δημοψήφισμα, όπως και άλλα κορυφαία στελέχη όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν συμφωνεί και δεν θα συναινέσει με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Εισηγήσεις να ζητήσει από τον Γιώργο Παπανδρέου να παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπουργού, δέχεται κατά πληροφορίες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θόδωρος Πάγκαλος.

Ο κ. Πάγκαλος που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Καντόνα της Κίνας, μέχρι αυτή την ώρα προσανατολίζεται να μην επιστρέψει στην Αθήνα "εγκαίρως" ώστε να λάβει μέρος στην κρίσιμη ψηφοφορία της επόμενης Παρασκευής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση!

Εάν τελικώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιμείνει στην άποψή του και δεν λάβει μέρος στην ψηφοφορία, θα πρόκειται για ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας του πρωθυπουργού από τον κ. Πάγκαλο που θεωρείται ο αρχιτέκτονας της κυβερνητικής πολιτικής μέχρι το τέλος του 2010.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπουργοί και βουλευτές αναμένουν από τον πρωθυπουργό ή να παραιτηθεί ή να προκηρύξει εκλογές. Αν δεν το κάνει τότε η ψήφος εμπιστοσύνης δεν είναι σίγουρο πως θα έχει θετική κατάληξη. Απέναντι στις πιέσεις το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε πως θα πάει ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση του G20. "Αν θέλουν να τον ρίξουν όσο θα είναι σε εθνική αποστολή" είναι το μήνυμα των επιτελών του προκειμένου να μπορούν να μιλήσουν για αποστασία...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Πρέπει να κλείσουμε και να επιτηρούμε συνεχώς όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Κανένας δοσίλογος να μη φύγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να κλείσουμε και να επιτηρούμε συνεχώς όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Κανένας δοσίλογος να μη φύγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]