Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπάφετ: Σοβαρευτείτε και φορολογήστε τους πλούσιους

Ο Γουόρεν Μπάφετ τιμώμενος με το Μετάλλιο της Ελευθερίας από τον αμερικανό Πρόεδρο, στις 15 Φεβρουαρίου 2011

Με άρθρο - αυτομαστίγωμα στους New York Times, o δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής και εκ των πλουσιοτέρων ανθρώπων στον πλανήτη, Γουόερν Μπάφετ, ζητάει περισσότερη φορολόγηση για τους πλούσιους (και τον ίδιο) ενώ επιτίθεται στην αμερικανική κυβέρνηση: "Αρκετά έχει κακομάθει τους φίλους μου κι εμένα το φιλικό προς τους δισεκατομμυριούχους Κογκρέσο".

Να πληρώσουν περισσότερους φόρους οι πλούσιοι Αμερικανοί ζητά με άρθρο του στους "Νιου Γιορκ Ταιμς" ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Ουόρεν Μπάφετ και μάλιστα χρησιμοποιεί ως παράδειγμα την προσωπική του περίπτωση.

O 80χρονος μεγαλοεπενδυτής δεν κρύβει λόγια: "Ενώ οι φτωχοί και η μεσαία τάξη πολεμούν στο Αφγανιστάν, και οι περισσότεροι Αμερικανοί αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα, εμείς οι πολυεκατομμυριούχοι εξακολουθούμε να έχουμε υπερβολικές φοροαπαλλαγές". Ο κ. Μπάφετ τονίζει ότι οι βουλευτές στην Ουάσιγκτον αισθάνονται υποχρεωμένοι να προστατεύουν τους πλούσιους, "λες και είμαστε είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση".

Αναφερόμενος στη δική του περίπτωση, ο κ. Μπάφετ, υπολόγισε ότι πλήρωσε το 2010 σε φόρους μόλις το 17,4% των εισοδημάτων του, την ίδια στιγμή που οι συνεργάτες του πλήρωσαν από 33% σε 41% του εισοδήματός τους.

Σε αντίθεση με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, και ιδιαίτερα τα μέλη του Tea Party που ζητούν να μην αυξηθούν οι φόροι αλλά να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες, ο κ. Μπάφετ προτείνει να αυξηθεί ο φορολογικός συντελεστής για όσους κερδίζουν πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια τον χρόνο (το 2009 περίπου 236000 χιλιάδες Αμερικανοί δήλωσαν αυτό το εισόδημα).

"Αρκετά έχει κακομάθει τους φίλους μου κι εμένα ένα φιλικό προς τους δισεκατομμυριούχους Κογκρέσο", σημειώνει με νόημα ο κ. Μπάφετ και συνεχίζει γράφοντας ότι "είναι καιρός η κυβέρνησή μας να σοβαρευτεί στο ζήτημα της κατανομής των θυσιών".


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]