Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αύξηση των αμυντικών δαπανών στα Σκόπια


Tην αύξηση του κονδυλίου από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις αμυντικές δαπάνες της χώρας ζήτησε ο αποχωρών αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της ΠΓΔΜ, Μίροσλαβ Στογιάνοφσκι.



Ο κ.Στογιάνοφσκι, κατά την αποχαιρετιστήρια ομιλία του, σήμερα, επισήμανε ότι είναι απαραίτητο να αυξηθούν τα κονδύλια για τον εκσυγχρονισμό των αμυντικών συστημάτων της χώρας και για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις της.



Τα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις αμυντικές δαπάνες της ΠΓΔΜ μειώνονται συνεχώς από το 2007, με αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός του υπουργείου Άμυνας να ανέρχεται σήμερα μόλις στο 1,3% επί του ΑΕΠ. 



Πάντως ο νέος υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ, Φάτμιρ Μπεσίμι, δήλωσε ότι μακροπρόθεσμα το κονδύλι για το υπουργείο Άμυνας θα ανέλθει στο 2% επί του ΑΕΠ.



Ο Μπεσίμι προέρχεται από το αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της ΠΓΔΜ και είναι ο πρώτος Αλβανός που ανέλαβε το υπουργείο Άμυνας της χώρας



Ο κ.Στογιάνοφσκι διετέλεσε αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων τα τελευταία έξι χρόνια. Νέος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της ΠΓΔΜ, οι οποίες αριθμούν περίπου 8500 άτομα, ορίσθηκε, με σχετική απόφαση του Προέδρου της χώρας ο υποστράτηγος Γκοράντσο Κότεσκι.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]