Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε περιδίνηση η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να αποφύγει τη συντριβή

Οι βόλτες με τα κανό και τα ποδήλατα τέλειωσαν για τον πρωθυπουργό ενώ και οι υπουργοί που τόλμησαν να πάνε κάπου διακοπές φοβούμενοι το γιαούρτι επιστρέφουν στην Αθήνα. Την Πέμπτη ο Γ. Παπανδρέου έχει συγκαλέσει ευρεία κυβερνητική σύσκεψη καθώς από όλα τα μέτωπα τα νέα δεν είναι καθόλου καλά.

Στην οικονομία, η μη συμφωνία για ευρωομόλογο βάζει σε νέες περιπέτειες την ελληνική οικονομία. Στις 29 Αυγούστους έρχονται οι τροικάνοι για τους τακτικούς ελέγχους με το έλλειμμα να έχει ξεφύγει και τον προϋπολογισμό να έχει εκτροχιαστεί. Η 6η δόση του δανείου είναι και πάλι αμφίβολη και θα αρχίσουν πάλι τα κινδυνολογικά σενάρια περί μη πληρωμής των μισθών και των συντάξεων.

Οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου δε φαίνεται να εφαρμόζονται γρήγορα οπότε και η νέα δόση δε θα δοθεί από το νέο ταμείο αλλά από τον προσωρινό μηχανισμό στήριξης με τα υψηλότερα επιτόκια και πιθανόν με διακρατικά δάνεια.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και η κυβέρνηση εμφανίζεται ανήμπορη να διαχειριστεί αυτό το πρόβλημα.

Στο εσωτερικό μέτωπο η κατάσταση είναι επίσης δραματική. Σύντομα θα ανοίξουν και πάλι τα δύο καυτά θέματα της παιδείας και των ταξί.

Στην Παιδεία το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση προκαλεί αναταράξεις και η κ. Διαμαντοπούλου αναζητά συμβιβαστικές λύσεις. Από την άλλη είναι αμφίβολο ότι θα ξεκινήσουν τα σχολεία χωρίς δασκάλους και χωρίς βιβλία.

Με τα ταξί το θέμα επανέρχεται ύστερα από την προσωρινή ανακωχή. Κι εδώ ο Γ. Ραγκούσης αναζητά συμβιβαστική λύση στο θέμα της απελευθέρωσης καθώς δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί και πάλι μπάχαλο ενώ κυβερνητικοί βουλευτές του έχουν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να περάσει ο νόμος του αν δεν αλλάξει.

Ο πρωθυπουργός αναζητά λαγούς από το καπέλο του ενόψει ΔΕΘ και θα ζητήσει από τους υπουργούς του να κάνουν προτάσεις ώστε να επιχειρήσει να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα. Σε περίπου 20 ημέρες θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη αλλά δεν υπάρχει τίποτε να πει στον ελληνικό λαό. Από την άλλη, με την κατάσταση να εξελίσσεται άσχημα δεν αποκλείεται να υπάρξουν ακόμη πιο δραματικές εξελίξεις που θα δώσουν νέο τόνο στη φετινή ΔΕΘ.

Σε γενικές γραμμές η κυβέρνηση βρίσκεται σε περιδίνηση και ψάχνει τρόπους να αποφύγει τη συντριβή.

Ένας παλαιός πολιτικός έλεγε, όταν τον ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι πότε θα γίνουν οι εκλογές: παρακολουθείστε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και άλλα μέλη της κυβέρνησης έτσι ώστε όταν αρχίζουν να ανακοινώνουν παροχές και προσλήψεις, τότε να τις περιμένετε. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Με την περαίωση, έδωσαν άφεση αμαρτιών σε όποιους είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς με το δημόσιο

Με την τακτοποίηση των ημι-υπαιθρίων, έκλεισαν τρύπες στα ταμεία

Με την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων ρυθμίζουν παρανομίες δεκαετίων

Με τα ..κουτρουμάνεια stage και τις ..κουτμερίδειες ΜΚΟ …λύνουν το πρόβλημα τις ανεργίας και θα ωφεληθούν περίπου 600.000 κουκιά, συγνώμη,άτομα.

O κ. Σκανδαλίδης προτείνει ένα σχέδιο παραχώρησης στους αγρότες εκτάσεων του δημοσίου 3 εκατομμυρίων στρεμμάτων. Προς 5 ευρώ το στρέμμα! Δεν είναι και άσχημα!

Χθεσινές πληροφορίες αναφέρουν ότι προωθούνται προσλήψεις μέσω των δήμων περίπου 100.000 ανέργων τεχνιτών οι οποίοι θα αναλάβουν να δουλέψουν για περίοδο πέντε μηνών και με μεροκάματο 25 ευρώ.

Παράλληλα σε φιλοπασοκικές εφημερίδες διαρρέουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου από τη βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως θα ανακοινώσει πρόγραμμα-μαμούθ για τη χρηματοδότηση δημοτικών έργων σε ολόκληρη τη χώρα, που αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία περισσότερων από 70.000 θέσεων εργασίας.

Φτάνουν όμως αυτά για να αντιστρέψουν το κλίμα;

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]