Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ευρωπαίοι και Ρώσοι «φλερτάρουν» με την Ελληνική Ζάχαρη


Βιομηχανίες γερμανικών, αγγλικών, γαλλικών, αλλά και ρωσικών συμφερόντων διεκδικούν το 82,33% των μετοχών που διαθέτει η ΑΤΕBank στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ), η οποία περιμένει φέτος τα καλύτερά της αποτελέσματα, με σημαντικό περιορισμό των ζημιών της και μάλιστα σε μονοψήφιο αριθμό.

Ισχυρό κίνητρο για τους υποψήφιους φαίνεται ότι αποτελούν τα δύο εργοστάσια της εταιρείας στη Σερβία, αλλά και η "περιουσία" της ΕΒΖ σε Λάρισα και Πλατύ, λόγω των μόνιμων εγκαταστάσεων αποθήκευσης χύμα ζάχαρης, που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Οι υποψήφιοι επενδυτές θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στον διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό της ΑΤΕbank μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και αφού γίνει η αξιολόγηση, όσοι λάβουν το "πράσινο φως", περνούν αυτόματα στη δεύτερη φάση.

Οι υποψήφιοι που θα προχωρήσουν, θα μπορούν να λάβουν έκθεση περιορισμένου ειδικού οικονομικού ελέγχου, πρόσβαση σε νομικά και εμπορικά έγγραφα, το σχέδιο της σύμβασης αγοράς-πώλησης για τα σχόλιά τους, καθώς και να διενεργήσουν οι ίδιοι περιορισμένο ειδικό οικονομικό και νομικό έλεγχο για να συζητήσουν με τον πωλητή και να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της ΕΒΖ.

Στο τελικό στάδιο κατατίθενται οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές και ξεκινά η διαπραγμάτευση με τον προτιμητέο υποψήφιο.

Στην ΕΒΖ απασχολούνται συνολικά 380 άτομα και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, φέτος, πρόκειται να μειωθεί περαιτέρω το προσωπικό, αφού προβλέπεται να γίνει αξιοποίηση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που δίνει κίνητρα για "έξοδο" από την εταιρεία, σε όσους βγαίνουν στη σύνταξη μέχρι το 2016.

Στο μεταξύ, σήμερα λήγει η προθεσμία της προκήρυξης της ΕΒΖ για την κάλυψη 220 θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο Πλατέος στο νομό Ημαθίας και εντός των επόμενων ημερών θα ακολουθήσουν δύο νέες για τη πρόσληψη εποχικού προσωπικού σε Σέρρες και Ορεστιάδα.

Σχόλιο ιστολογίου: Το "αστείο" της υπόθεσης θα είναι να βρεθούν τουρκικά κεφάλαια που θα ενδιαφερθούν να αγοράσουν τα εργοστάσια Ζάχαρης σε Ξάνθη και Ορεστιάδα...! Τι θα κάνει σε μία τέτοια περίπτωση η διοίκηση της ATE Bank...;


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]