Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα κόμματα δεν εκφράζουν την δημοκρατία


Τα κόμματα, ακόμα και τα πιο “προοδευτικά” είναι ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΙ πολιτικοί μηχανισμοί. Οχι δημοκρατικοί.

Λειτουργούν με το σύστημα “αντιπρόσωποι με μακρές θητείες”. Εχουν ηγεσίες και “αρχηγούς” (φτου τρις) που επανεκλέγονται και επανεκλέγονται και… Δεν είναι δημοκρατία αυτό το πράγμα.

Αν νομίζει κάποιος πως το να βρίσκονται μόνιμα για δεκαετίες τα ίδια πρόσωπα στις κεντρικές επιτροπές, στα πολιτικά γραφεία, και στην αρχηγία ενός κόμματος, είναι δημοκρατία, ε τότε έχει ΜΑΥΡΟ ΜΕΣΑΝΥΧΤΟ από το τι είναι δημοκρατία.

Αυτή η μονιμότητα στις θέσεις εξουσίας είναι ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ.

Λυπάμαι αλλά ΚΚΕ-δες και ΠαΣοΚοι και ΝΔ-τες και λοιποί, ούτε δημοκρατία δεν ξέρετε τι είναι ακόμη.

Και το ίδιο σύστημα (“αντιπρόσωποι με μακρές θητείες”) εφαρμόζεται στα συνδικάτα, στους δήμους, στην βουλή και στο πολίτευμα, στα 15-μελή μαθητικά συμβούλια, και στους φυσιολατικούς ομίλους.

Δεν υπάρχει πουθενά σεβασμός στην λαϊκή θέληση γιατί δεν υπάρχει θεσμική κατοχύρωση και μηχανισμός.

Με τους ίδιους και τους ίδιους στα κόμματα, στα συνδικάτα, στους δήμους, στους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, ΔΕΝ πρόκειται να αλλάξει τίποτε προς το καλύτερο. Διότι πρόκειται περί ολιγαρχίας, περί ολιγαρχικής εξουσίας.

Που έχει άλλα συμφέροντα να εξυπηρετήσει. Οχι τα λαϊκά.

Στα χαρτιά και στις διακηρύξεις όλα καλά. Στην πράξη όμως, χωρίς γνήσια, δηλαδή άμεση δημοκρατία, δεν γίνεται τίποτε.

Εδώ μια μικρή σύνοψη περί του τι είναι δημοκρατία.

Η δημοκρατία είναι συγκεκριμένη διαδικασία λήψης, εφαρμογής και επιτήρησης αποφάσεων και απονομής δικαιοσύνης, με συμμετοχή όλων και άμεσα χωρίς αντιπροσώπους.

Θραξ ο Αναρμόδιος




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]