Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στον δρόμο για την παγκοσμιοποίηση μπαίνει η Ευρώπη

  • Υπουργείο Οικονομικών της Ευρωζώνης ζητά ο Τρισέ
Τη δημιουργία Υπουργείου Οικονομικών της Ευρωζώνης ζητά ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλόντ Τρισέ.

Η κρίση χρέους στην Ευρώπη και η αντεγκλίσεις μεταξύ ΕΚΤ – Ε.Ε. για τον τρόπο αντιμετώπισης – κυρίως – του ελληνικού ζητήματος, ρίχνει στο τραπέζι των συζητήσεων και αυτή την πρόταση.

Εμμέσως πλην σαφώς υποστηρίζει ότι η κεντρική διοίκηση της Ευρωζώνης δεν έχει συγκεκριμένο σχεδιασμό για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και όχι μόνο.

«Όχι κατ’ ανάγκη ένα υπουργείο που θα διαχειρίζεται τον μεγάλο κοινοτικό προϋπολογισμό. Αλλά ένα υπουργείο Οικονομικών που θα έχει υπό την ευθύνη του τουλάχιστον τρία σημεία: το πρώτο είναι η εποπτεία της δημοσιονομικής πολιτικής και της πολιτικής ανταγωνιστικότητας. Το δεύτερο είναι όλες οι τυπικές ευθύνες των εκτελεστικών οργάνων ως προς τον ενοποιημένο χρηματοοικονομικό κλάδο. Το τρίτο είναι η αντιπροσώπευση της ένωσης στους διεθνείς οργανισμούς».

Τις τελευταίες ημέρες, αρκετοί αναλυτές έχουν καταλήξει στο ότι η κατάσταση στην ευρωζώνη είναι τέτοια που θα πρέπει είτε να κινηθεί στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής σύγκλισης ή στην κατεύθυνση της διάσπασης της ΟΝΕ. Ο κ. Trichet φαίνεται λοιπόν, πως τάσσεται υπέρ της πρώτης επιλογής.

«Βάσει αυτής της νέας αντίληψης, θα ήταν εφικτό και σε ορισμένες περιπτώσεις επιβεβλημένο, σε αυτό το δεύτερο στάδιο για τις ευρωπαϊκές αρχές – κυρίως το Συμβούλιο στην βάση μίας πρότασης από την Κομισιόν και σε συνεργασία με την ΕΚΤ- να πάρουν αποφάσεις για την εν λόγω χώρα. Ένας τρόπος θα ήταν να αποκτήσουν οι ευρωπαϊκές αρχές το δικαίωμα βέτο σε ορισμένες αποφάσεις εθνικής οικονομικής πολιτικής. Αυτό θα συμπεριλάμβανε τις μεγάλες δημόσιες δαπάνες και στοιχεία ουσιαστικά για την ανταγωνιστικότητα της χώρας»

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Παλιά τον προδότη τον έλεγαν Εφιάλτη.. Πολύ αργότερα τον έλεγαν Κιοτή..Σήμερα τον λένε Ευρωπαϊστή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω!!

    Εδω παει να καταργηθει η Σεγκεν, (επειδη Ιταλοι, Ελληνες Γαλλοι ΔΕΝ τα βρισκουμε και πολυ λογικα, ημαστε απο την ΑΡΧΗ εθνικα κρατη ΑΡΑ και πολυ λογικα ο καθενας να κοιταει το συμφερον του..)
    Κι ερχεται τωρα αυτος να μας πει για "Κοινο/Ενιαιο υπουργει οικονομικων"...... ΡΕεεε εδω το ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Νομισμα ευρω ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ....γιατι οπως και να το κανουμε 27 διαφορετικες χωρες με τις εκατονταδες χιλιαδες επιχειρησεις τους ΔΕΝ μπορεις να τις κανεις ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ..... ΟΥΤΕ ΣΕ 1000 χρονια!!!!!!

    ΟΤΑΝ σε καναδυο- τρια χρονια ΔΙΑΛΥΘΕΙ η Ευρωζωνη κι επιστρεψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΜΩΣ και οι 27 στα Εθνικα και ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ απο το μεσαιωνα, σε πολεμους και κρισεις νομισματα.... ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΚΡΙΣΗ....ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ....θα υπαρξουν μερικα χρονια δυσκολα στην αρχη ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΑΝΑΚΑΜΨΟΥΜΕ!!!!!!!! Ενω με το ευρω...ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ σε καποια χωρα θα προκυπτει και ΑΥΤΟΜΑΤΑ θα επηρρεαζονται και οι υπολοιπες χωρες της "ευρωζωνης"..οπως κι εγινε απο την αρχη της δημιουργιας του....!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]