Σεργκέϊ Λαβρόφ: "Αν το ΝΑΤΟ κτυπήσει τη Συρία η Ρωσία θα αντιδράσει..."
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, προειδοποίησε ΗΠΑ και ΕΕ να μην ενθαρρύνουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Συρία αφήνοντας να πιστεύουν οι αντικαθεστωτικοί ότι μπορεί να λάβουν στρατιωτική υποστήριξη όπως έκαναν με τη Λιβύη, απειλώντας με "αντίδραση της Ρωσίας".
Είναι η πρώτη σαφής προειδοποίηση της Μόσχας προς τις δυτικές χώρες ότι αυτό που γίνεται εδώ και δυόμιση μήνες στη Λιβύη σε καμία περίπτωση δεν θα επιτραπεί να γίνει και στην Συρία.
Η Μόσχα διαθέτει μεγάλη ναυτική βάση, ουσιαστικά την μοναδική μεγάλη βάση που έχει στην Μεσόγειο και γενικά έχει δηλώσει ότι θεωρεί "αντιπαραγωγικές" τις εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο θεωρώντας ότι υποθάλπτονται από τις ΗΠΑ.
Στην Λιβύη, μόνο το συμβόλαιο πώλησης στρατιωτικού υλικού που έχει χάσει της έχει κοστίσει 4 δισ. δολάρια, ενώ μεγαλύτερες είναι οι οικονομικές απώλειες από τα συμβόλια που έχουν χάσει οι πετρελαϊκές της εταιρείες.
"Δεν συμφέρει κανέναν η αποστολή μηνυμάτων στην αντιπολίτευση της Συρίας ή αλλού πως εάν απορρίψετε όλες τις λογικές προσφορές θα έλθουμε να σας βοηθήσουμε όπως το κάναμε στην Λιβύη" δήλωσε ο Λαβρόφ χθες στη διάρκεια συνέντευξης στη Μόσχα. "Είναι μία πολύ επικίνδυνη θέση poy θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά προβλήματα στις σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ. Ούτε πρόκειται να το δεχθούμε χωρίς αν αντιδράσουμε" τόνισε.
Οι διαδηλώσεις κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασάντ, κατέκλυσαν την Συρία εμπνεόμενες από τις εξεγέρσεις στη Τυνησία και την Αίγυπτο κατά των αυταρχικών καθεστώτων, αλλά γενικά η Συρία έχει παράδοση στις εξεγέρσεις κατά ου μπααθικού καθεστώτος, όπως επίσης έχει παράδοση και στην εξαιρετικά βίαιη καταστολή.
Για όσους εντυπωσιάζονται από τα νούμερα των θυμάτων (χθες 41 νεκροί) σημειώνουμε ότι το καλοκαίρι του 1982 οι δυνάμεις του καθεστρώτος Άσσαντ στκότωσν 35.000 (!) Σύρους σε μία επαναστατημένη πόλη που αφού την περικύκλωσαν την βομβάρδισαν από αέρος και ξηράς μέχρι που δεν έμεινα ούτε ένα κτίροο όρθιο... Είναι η μεγαλύτερη σύγχρονη σφαγή που έχει γίνει από στρατιωτικές δυνάμεις μετά τον Β'ΠΠ
Οι δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος σκότωσαν περισσότερα μέχρι στιγμής από 1.100 άτομα και συνέλαβαν άλλα 10.000 σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη των διαδηλώσεων στους ισλαμιστές μαχητές και τους ξένους προβοκάτορες.
Σημειώνεται πως η Ρωσία απείχε στις 18 Μαρτίου από την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που εξουσιοδότησε τη χρήση βίας για την προστασία των πολιτών της Λιβύης από το καθεστώς Καντάφι, λέγοντας πως η απόφαση μπορεί να οδηγήσει σε "μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επέμβαση'. Οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ επεκτάθηκαν πολύ πέραν του δηλωμένου στόχου επιβολής απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη, δήλωσε ο Λαβρόφ.
Οι Αραβόφωνες περιοχές ήταν κέντρα Ελληνισμού-Χριστιανισμού-Ρωμιοσύνης, οι κάτοικοι των οποίων εξισλαμίστηκαν από τους Άραβες κατακτητές, και που έως και σήμερα υπάρχουν σημαντικές μειονότητες Ρωμιών-Ορθόδοξων-Χριστιανών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Ελλάδα ως ηγέτης των Ορθοδόξων και διάδοχος του Βυζαντίου-Ρωμανίας, δεν πρέπει να χαρίσει την περιοχή στους Άραβες κατακτητές και τους Δυτικούς ιμπεριαλιστές.
Η Ελλάδα έχει χρέος να προστατεύσει την Χριστιανική μειονότητα, να κάνει οικονομική συνεργασία και να ανοίξει Ελληνικά σχολεία και Εκκλησίες στην περιοχή, να υπενθυμίσει σε όλους τους κατοίκους την Ελληνική-Ρωμαίικη καταγωγή τους, και να τους επανελληνοποιήσει, χορηγώντας υπηκοότητα σε όποιον είναι ή γίνει Ορθόδοξος και θέλει να επιστρέψει στον Ελληνισμό.
Μετά από τα γεγονότα της εισβολής(προστάδιο-προανάκρουσμα-προανάφλεξη) 'στο Λίβανο που τα 'βλέπαμε ενεοί και χάσκοντες,περιδεείς και έντρομοι,στρατηγική επιλογή των διεθνών δυτικογενών κοράκων είναι εύδηλο και αρτίως προσυμφωνηθέν να επισυμβή με τη Σ υ ρ ί α και το Ι ρ ά ν.Α υ τ ή,εκτιμώ,είναι η σειρά ε υ δ ι α κ ρ ί τ ω ς και ε υ κ ρ ι ν ώ ς και κρίνοντας κ α ι από τη βόρειο Αφρική.
ΑπάντησηΔιαγραφή