Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το πολίτευμα έχει εκτραπεί με κύρια ευθύνη του Γιώργου Παπανδρέου

Τί άμυνα διαθέτει η κοινωνία και πως θα την εφαρμόσει;

Τα ΜΜΕ του καθεστώτος εκδήλωσαν χθες την έντονη δυσαρέσκεια τους για τον τρόπο που εκδηλώθηκε ο προχθεσινός αποκλεισμός της Βουλής από τους διαδηλωτές. Το πνεύμα των δημοσιευθέντων και λεχθέντων είναι ότι προχθες βράδυ συντελέστηκε ένα είδος εκτροπής από την δημοκρατική τάξη.

Η αλήθεια όμως είναι ότι η εκτροπή από την δημοκρατική τάξη και μάλιστα στον ανώτατο βαθμό της, την παραβίαση των θεμελίων του Συντάγματος, έχει συντελεστεί από το υπάρχον πολιτικό σύστημα.

Οι συνταγματολόγοι Κασιμάτης και Μπέης, αλλά και άλλοι, έχουν υποστηρίξει ότι υπάρχει συνταγματική εκτροπή γιατί οι (διεθνείς) συμβάσεις του Μνημονίου δεν έχουν ψηφισθεί με την απαραίτητη (από το Σύνταγμα) πλειοψηφία των τριών πέμπτων των βουλευτών. Ωστόσο πριν από αυτή την εκτροπή έχει συντελεσθεί άλλη βαρυτέρα η οποία δυστυχώς αποσιωπάται από το σύνολο των συνταγματολόγων, ενδεχομένως γιατί αυτοί οι συνταγματολόγοι έχουν διατελέσει και υψηλόβαθμοι νομικοί σύμβουλοι κυβερνήσεων και πρωθυπουργών, και επομένως σε άλλες περιπτώσεις έχουν αποδεχθεί αυτή την μορφή της εκτροπής (αν και όχι σ’ αυτό το βαθμό) και οι ίδιοι στο παρελθόν.

Η ανώτατη συνταγματική εκτροπή που έχει συντελεσθεί είναι η ακόλουθη:

Το θεμελιώδες πρώτο άρθρο του Συντάγματος λέει:

Άρθρο 1 , παρ. 2 : «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία»

Άρθρο 1 , παρ. 3 : «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό , υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους …» .

Η λαϊκή κυριαρχία στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες ασκείται μέσω της ψήφισης στις εκλογές συγκεκριμένων θέσεων και προγραμμάτων που υποστηρίζονται από τα κόμματα. Είναι προφανές δηλαδή ότι λαϊκή κυριαρχία δεν σημαίνει απλώς εκλογή προσώπων που μπορούν ανεξέλεγκτα να κάνουν ότι θέλουν ∙ γιατί σ’ αυτή τη περίπτωση το Σύνταγμα δεν θα χρησιμοποιούσε ένα τόσο βαρύ και απόλυτο όρο (κυριαρχία) για να περιγράψει το θεμέλιο του πολιτεύματος.

Στην περίπτωση της παρούσας κυβέρνησης, όπως όλοι ξέρουν, οι θέσεις και το προεκλογικό πρόγραμμα της με τα οποία εκλέχτηκε στις εκλογές παίρνοντας επομένως συγκεκριμένη λαϊκή εντολή, ανατράπηκαν εξολοκλήρου από την ίδια με τον πιο βάναυσο τρόπο που έχει σημειωθεί ποτέ στο ελληνικό κοινοβουλευτικό σύστημα δημοκρατίας. Αυτή ακριβώς η κατεδάφιση της λαϊκής κυριαρχίας είναι η εκτροπή και πλέον δεν ισχύει αυτομάτως ούτε η παρ. 3, αφού η εξουσία της παρούσας κυβέρνησης δεν πηγάζει πλέον από το λαό.

Η παράνομη (πρέπει να τονιστεί σε όλους τους τόνους) επομένως, σύμφωνα με το πρώτο άρθρο του Συντάγματος, κυβέρνηση , προχώρησε στη συνέχεια σε διεθνείς δεσμευτικές συμφωνίες που σύμφωνα και με την παραδοχή του ίδιου του πρωθυπουργού απεμπολούν εθνική ανεξαρτησία. Είμαστε επομένως σε έδαφος εσχάτης προδοσίας (για το θέμα της εσχάτης προδοσίας δες και εδώ: http://wp.me/pVzKU-4t).

Αν όμως η κυβέρνηση βαρύνεται με τέτοια αδικήματα (τα ανώτατα δυνατά) συνυπεύθυνη είναι και η αντιπολίτευση. Τόσο η μείζων, όσο και η υπόλοιπη. Γιατί με τις διάφορες πράξεις τους και παραλείψεις τους ευνοούν και νομιμοποιούν τη συνέχιση της βαρύτατης παρανομίας. Τελευταίο συμβάν συνενοχής: Η συμμετοχή τους στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Επειδή λοιπόν η ενοχή και συνενοχή είναι ολοκληρωτική για τις βασικές πολιτικές δυνάμεις, γι’ αυτό στην αρχή μιλήσαμε και για εκτροπή που έχει συντελεσθεί συνολικά από το «πολιτικό σύστημα».

Εφόσον λοιπόν πρόκειται για μια παράνομη κυβέρνηση και ένα πολιτικό σύστημα σε βαριά παρανομία, υπάρχει θέμα ενεργοποίησης του άρθρου 120 του Συντάγματος. Ας το διαβάσουμε προσεκτικά:

Άρθρο 120:

παρ. 2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
παρ. 3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

παρ. 4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία

Η παρούσα κυβέρνηση δείξαμε παραπάνω ότι έχει καταλύσει το Σύνταγμα παραβιάζοντας την πρώτη θεμελιώδη διάταξη του (και βεβαίως έχει προχωρήσει και σε άλλες παραβιάσεις όπως έχουν δείξει άλλοι συνταγματολόγοι). Επιπλέον αρνούμενη να προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση που θα σήμαινε λαϊκό έλεγχο (π.χ. εκλογές , δημοψήφισμα), στην πραγματικότητα οχυρώνεται πίσω από ένα πλέγμα συμβολικής νομικής βίας και κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών, με αποτέλεσμα στην πράξη κατάλυσης του Συντάγματος να προστίθεται και η κατηγορία «κατάλυση του Συντάγματος με την βία».

Οι εκπρόσωποι του υπάρχοντος καθεστώτος και συστήματος πιστεύουν ενδεχομένως ότι θα συνεχίσουν ανενόχλητοι την παράνομη και προδοτική για την χώρα πορεία τους. Οι έλληνες πολίτες όμως όχι μόνο δικαιούνται από το ίδιο το Σύνταγμα «να αντιστέκονται με κάθε μέσο», αλλά επιπλέον «υποχρεούνται».

Η δικαστική εξουσία, όπως και τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας, καθώς επίσης και των ενόπλων δυνάμεων πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά και να ενεργοποιήσουν πλήρως το ηθικό καθήκον τους ως προς το που βρίσκεται η πραγματική νομιμότητα και που η πραγματική παρανομία.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΩΡΑ ΚΙΟΛΑΣ, ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!!!!

    Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!!!!

    ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΜΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. «υποχρεούνται»

    2. Η δικαστική εξουσία, όπως και τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας, καθώς επίσης και των ενόπλων δυνάμεων πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά και να ενεργοποιήσουν πλήρως το ηθικό καθήκον τους ως προς το που βρίσκεται η πραγματική νομιμότητα και που η πραγματική παρανομία.

    TA SYGXARITIRIA From HEIL GAP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ, ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ, ΘΑ ΛΥΘΕΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]