Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ιρλανδικές τράπεζες «κουρεύουν» το χρέος τους

Σε «κούρεμα» (διαγραφή) του χρέους τους σχεδιάζουν να προχωρήσουν τρεις ιρλανδικές τράπεζες, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Η Bank of Ireland σύντομα θα ανακοινώσει προσφορά σε μετρητά για το χρέος της χαμηλότερης εξασφάλισης (subordinated debt), ύψους 2,6 δισ. ευρώ. Θα προβλέπει «κούρεμα»(διαγραφή) της αξίας του κατά 80% έως 90%, ανάλογα με τον τύπο των ομολόγων.

Η ιρλανδική κυβέρνηση κάνει έκκληση προς τους ομολογιούχους να αναλάβουν μέρος του βάρους για τη διάσωση των τραπεζών και της οικονομίας της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε η Bank of Ireland η ιρλανδική κυβέρνηση «θα λάβει όποια μέτρα θεωρήσει αναγκαία για να μεγιστοποιήσει την κατανομή του βάρους», στην περίπτωση που οι κάτοχοι ομολόγων απορρίψουν την προσφορά. Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν, δήλωσε ότι σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει την ισχύ του νόμου, προκειμένου «να ληφθούν δραστικά μέτρα όσον αφορά το χρέος χαμηλότερης εξασφάλισης (subordinated debt)».

Αντίστοιχες κινήσεις σχεδιάζουν και δύο μικρότερες τράπεζες, η Irish Life & Permanent και η EBS, προκειμένου να διαχειριστούν χρέη συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ.

Στην Ελλάδα, το μόνο κούρεμα που ακούσαμε ήταν του Γιώργου, που το πλήρωσε 800 ευρώ! Κατά τα άλλα, έχουμε μάγκα πρωθυπουργό, που ορκίστηκε πως θα πληρώσει όλο το χρέος, μαζί με τους τόκους (λέτε να δώσει και μπορμπουάρ;). Φυσικά δεν θα πληρώσει ο ίδιος (πολλά είναι, αλλά κορόιδο δεν είναι...), αλλά εμείς. Και γιατί θα πληρώσουμε τα επί δεκαετίες μαμισιάτικα των πολιτικών; Μα, για να αποδείξουμε ότι σαν λαός είμαστε περήφανοι και ξέρουμε να στηρίζουμε, ακόμη και αν απειλούμαστε με την δική μας καταστροφή...

Εν κατακλείδι: Κι εμείς σαν λαός είμαστε πολλά, έχουμε πολλά "κουσούρια". Αλλά το "καλύτερό" μας είναι αυτό που αντιστοιχεί στη λέξη "κλειδί": Μαλάκες. Μην στενοχωριέστε, μην τρομάζετε και μην συγχύζεστε. Τέτοιοι είμαστε, αφού ανεχόμαστε σούργελα να μας κυβερνούν, να μας ξεπουλούν, να μας υποθηκεύουν για δεκαετίες και ταυτόχρονα να... πλουτίζουν...

Είμαστε πλέον οι πρώτοι ξεφτίλες του πλανήτη... αφού άλλοι με μεγαλύτερα χρέη τακτοποιούνται με τσαμπουκά, ενώ εμάς μας "τακτοποιούν" ανεμπόδιστα...




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]