Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι θα χάσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Σκληρά είναι τα μέτρα που κλείδωσαν στις συναντήσεις της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο, για μεγάλη μερίδα μισθωτών και συνταξιούχων, για τους νέους, αλλά και για τους λεγόμενους «έχοντες και κατέχοντες». Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες οι δημόσιοι υπάλληλοι από την 1η Ιουλίου θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται και πάλι, -όπως και το 2010, κατά 8%.

Οι συντάξεις θα επιβαρυνθούν με νέο τύπο ΛΑΦΚΑ, όσον αφορά τις επικουρικές, ενώ συνολικά μισθωτοί και συνταξιούχοι, για να «ολοκληρωθεί» η εσωτερική υποτίμηση θα έχουν μικρότερο αφορολόγητο από τα 12.000 ευρώ, που ισχύει για τα φετινά εισοδήματα. Αυτό σημαίνει ότι στο δεύτερο εξάμηνο θα γίνεται αυξημένη παρακράτηση και με απλά λόγια θα είναι λιγότερο το ποσό που θα παίρνουν καθαρά στο χέρι.

Το κακό όμως δεν σταματά εδώ αφού θα γίνονται επιπλέον κρατήσεις και για τις αποδοχές του πρώτου εξαμήνου με βάση τα νέα αφορολόγητα που διαμορφώνονται πλέον στα 12.000 ευρώ για συνταξιούχους, 10.000 ευρώ για μισθωτούς και 6.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα επιβαρύνονται και με επιπλέον μηνιαία κράτηση 3% υπέρ των ανέργων, χωρίς μάλιστα να μοιράζεται η εισφορά αυτή μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη, όπως συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης για τους δημοσίους υπαλλήλους κόβεται στο μισό και το κίνητρο απόδοσης, που κυμαίνεται από 57-100 ευρώ το μήνα, και πλέον περιορίζεται στα 28 έως 50 ευρώ το μήνα.

Για υπαλλήλους που αμείβονται με ποσό 1.000 ευρώ το μήνα η απώλεια ανέρχεται έως 5%, αφού για τους πτυχιούχους το κίνητρο απόδοσης είναι 100 ευρώ το μήνα.

Για τους συνταξιούχους προβλέπεται αύξηση 40% στα ποσοστά που υπάρχουν ήδη από τον Αύγουστο και αφορούν κρατήσεις τύπου ΛΑΦΚΑ, σε συντάξεις όμως που υπερβαίνουν τα 1.700 ευρώ. Έτσι η κλίμακα του ΛΑΦΚΑ θα αυξηθεί στο 6% (από 4% σήμερα) για τις συντάξεις από 1.700 - 2.000 ευρώ το μήνα και στο 14% (από 10% σήμερα) για τις συντάξεις που υπερβαίνουν τις 3.500 ευρώ το μήνα.

Περικοπές θα γίνουν και στις υψηλές πρόωρες συντάξεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και όλων των ΔΕΚΟ, ενώ από το Σεπτέμβριο αναμένεται να μειωθούν και οι επικουρικές συντάξεις.

Αλλά και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα δουν να μειώνεται το εισόδημά τους, καθώς η εισφορά που καταβάλουν θα αυξηθεί από το 1 στο 3%, ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν θα επιβαρυνθούν και οι εργοδότες. Η τρόικα πάντως έχει ζητήσει οι επιχειρήσεις να απαλλαγούν από πρόσθετες επιβαρύνσεις.

Τέλος οι έχοντες και κατέχοντες θα πληρώσουν έκτακτες εισφορές, για σκάφη αναψυχής, αυτοκίνητα άνω των 2.000 κ.ε. για την ακρίβεια πάνω από 1.929 κ.ε. Παραλλήλως μειώνεται από 400.000 στις 300.000 το όριο για ΦΑΠ στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Έκτακτη εισφορά και τακτοποίηση θα πληρώσουν και όσοι έχουν πισίνες, δηλωμένες ή όχι.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]