Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΠΓΔΜ: Τρομοκράτες του UCK στις βουλευτικές λίστες…


Διοικητές των παραστρατιωτικών οργανώσεων του Αλβανικού Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (UCK) βρίσκονται στους καταλόγους των πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών, που θα διεξαχθούν στις 5 Ιουνίου στην πΓΔΜ, όπως ανάρτησε προ ολίγου ο αξιόλογος κόμβος «echedoros-a.gr», που εξειδικεύεται στην κάλυψη βαλκανικών θεμάτων.

Το ερώτημα που εγείρεται είναι πλέον είναι εάν θα εγκριθεί η υποψηφιότητά τους από την Κρατική Εκλογική Επιτροπή. Αυτά αναφέρονται σε δημοσίευμα της σερβικής διαδικτυακής πύλης «Vestionline». Ενδεχόμενο απόρριψης των υποψηφιοτήτων θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα νέα κρίση στις σχέσεις Αλβανών και Σλάβων στο εύθραυστο κρατικό οικοδόμημα της γειτονικής μας χώρας.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στον κατάλογο των βουλευτών του κόμματος «Δημοκρατική Ένωση των Αλβανών» (DUA), στην δεύτερη εκλογική περιφέρεια, βρίσκεται το όνομα του πρώην διοικητή παραστρατιωτικής οργάνωσης και μέλους του UCK, Ντζεζάιρ Σακίρι Χότζα, ως υποψήφιου για το Κοινοβούλιο της πΓΔΜ. Ο συγκεκριμένος κύριος ήταν επισήμως καταζητούμενος!

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, μετά την ολοκλήρωση της λίστας των κοινοβουλευτικών εδρών, ο Χότζα κατευθύνθηκε προς το χωριό Τανούσεφτσι, στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, περιβαλλόμενος από ένα μεγάλο αριθμό ενόπλων πρώην μαχητών του UCK. Η σκοπιανή Αστυνομία δεν τους επέτρεψε όμως να εισέλθουν στο χωριό, καθώς επίσης και σε τρία ακόμη χωριά που βρίσκονται στην περιοχή.

Όπως μας πληροφορεί ο Γιώργος Εχέδωρος, «ο Σακίρι είχε δράσει στα χωριά της περιοχής, κατά το 2001. Μάλιστα οι Αλβανοί της περιοχής αυτής, είχαν εξεγερθεί τον Ιούνιο του περασμένου έτους, κατά των σκοπιανών κυβερνητικών δυνάμεων για τα υποτιθέμενα ‘ανθρώπινα δικαιώματά τους’, και για τη δημιουργία της λεγόμενης ‘δημοκρατίας του Τανουσέφσι’», με τον οπλαρχηγό να καυχάται ότι οι αντάρτες του κατέχουν βαρέα όπλα και ότι η ‘δημοκρατία’ θα προσχωρήσει στη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου…

Είναι προφανές ότι η κατάσταση στην ΠΓΔΜ δεν δικαιολογεί εφησυχασμό…

Πηγή



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]